Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česko roku 2016. Poté, co se ukázalo, že vytunelovaný kosmický program nelze kvůli unijní pokutě zrušit, obrací ministr školství a mládeže Šnajdr všechny síly k jeho uskutečnění. Zatímco tajemník Repelent nemilosrdně škrtá školám, které se nacházejí v blízkosti vápencového lomu, z rozpočtu křídy, ministr hledá sponzora letu mezi nejbohatšími Čechy – tedy těmi z nich, kteří aspoň trochu umí česky. Čtveřice kosmonautů zatím podstupuje těžkou zkoušku, testy fyzické způsobilosti pod dozorem německého astronauta dr. Schmidta, autora cvičebního systému "2000 kliků na zahřátí". Ministr Šnajdr s Ruskou federací vyjednává pronájem kosmodromu Bajkonur, což by bylo dost těžké, i kdyby Rusové nepoužívali své klasické vyjednávací metody, do věci se nemotali Američané, Číňané a veřejné mínění. Nakonec už nejde jen o to, zda budou Češi první Slované na Měsíci, ale jestli jim zůstane alespoň Karlštejn... (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Eire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle rusky general si pamatuje nase osvobozeni. Nepripada mi az tak stary. To 2. osvobozeni.... V roku 2016 sa zdalo, ze 3. ovobozeni CR russkou armadou je v nedohlednu a po Kovide a invazi ... uz to az taka legrace neni... Spise HOOODNE cerny humor. 85% cast........ uprava povodneho komentu 8.5.23 den vitezstvi ()

Beginek87 odpad!

všechny recenze uživatele

Doufam, ze prijde nejaky humor a on neprichazi ..... docetl jsem se, ze postupne ma serial dostavat grady .... a ja se ptam, kde jsou ony grady, kde je nejaky humor, kde je vubec cokoli co by me melo na tomto serialu zaujmout? To ze Plodkove vycpali tricko a nasledne ji vymenili za Josefikovou? Mimo jine, tu mam fakt rad, takze na 3. dil se podivam, ale uz ted bych mohl rozdavat skepsi, kterou v sobe k budoucimu chovam. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tu už sme in, takže obavy mierne opadli. K slovu sa dostáva poriadne politická satira, máme tu Hrabiša, ktorého meno som najskôr zaregistroval ako Rabiš, čiže Rubish a to mi pripadalo ešte vtipnejšie a nie tak prvoplánové. Baldýnsky sa asi bál, že to Čechom nedôjde, veď si z nich predsa robí srandu. Inak po tej športovej stránke niečo ako Rocky a jeho partia chcú ísť do vesmíru. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak že by to tak strašné nebylo? Tohle totiž, aspoň v první polovině, funguje dost slušně, konečně je to vtipné a dokonce se to i snaží o nějakou nekorektnost k oběma stranám - sice ne pořád zdařile, ale ze všech těch českých pokusů co jsem zatím viděl je tohle tomu nejblíž. Druhá polovina je o něco slabší, proto tu čtvrtou hvězdičku nakonec nedám, ale možná by z toho nakonec mohlo něco být. Takže to ještě zatracovat nebudu, byť jsem to po pilotu fakt hodně chtěl. Nakonec ty slabé 4* dám, v rámci českých seriálů nemůžu čekat bůhvíjaké zázraky. Slabé 4* ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

40% — Rozhodně lepší než první díl, což je ale škoda a chyba, protože právě první díl by měl diváka navnadit a k seriálu přilepit. Ale co už. Budiž autorům ke cti, že se stejně strefují jak do Rusů, tak do Američanů, případně i do ostatních. Na druhou stranu seriál má ambice stát se chytrou zábavou, ale jaksi nám k ní nedává příležitost. Většina vtipů je polopatistických, využívajících stereotypy až klišé (např. zobrazení Rusů), fór s prodejem Karlštejna není originální, ani jméno Hrabiš pro drůbežářského magnáta nelze za chytrou zábavu považovat. Politická linka mi přijde o něco zábavnější než linka samotných kosmonautů. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Na konci epizody hraje píseň „Oxford Comma“ od skupiny Vampire Weekend a během závěrečných titulků hraje píseň „Blue Moon“ od The Mavericks. (OJan)

Reklama

Reklama