Reklama

Reklama

Smolař

  • USA The Cooler (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bernie Lootz (William H. Macy) je největší smolař v Las Vegas. Je úplně zadlužený, manželství se mu zhroutilo a syn se odcizil. Jeho přítel Shelly Kaplow (Alec Baldwin) z kasina Shangri-La mu ale pomůže z nejhoršího. Stačí když Bernie bude každý večer mezi návštěvníky svou přítomností šířit neštěstí ve hře. Plán vychází, dokud se Bernie nezamiluje do nové servírky Natalie (Maria Bello). Chce s ní opustit město, ale odejít z kasina není tak jednoduché (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (81)

Shit 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od toho komedii, taky aby ne, když to mělo být o smolařovi, kterej pracuje v kasinu a kam přitáhne, tak všichni hromadně prohrávaj, ale nakonec se z toho spíš vyklubalo drama, né že bych byl úplně zklamanej, přece jenom drama to je dobrý, Macy je naprosto skvělá nula, Alec Baldwin dokonalej hajzl, jakýho umí vystřhnout snad jenom on a Maria Bello ukáže tetování a ještě něco navíc, ale vtipnost to teda nepobralo téměř žádnou. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Chjo, kdyby jí neřekl: "Dívej se jen do mých očí, jen do mých očí." dala bych 3*. Ale touto prostou větou ten film pro byl pohřben. Ale jinak to dejme tomu ušlo. Jen se asi prostě příčí myšlenka, že film je založen na smolařovi, kterému se smůla lepí na nohy, a ehjle náhle přestane jen proto, že se dotyčný zamiloval. Výkony nejsou špatné, jen mi ten film nesedí. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Navždy ako spomienka na tento film mi ostane zúfalá tvár Williama H. Macyho. Výborne zvolený herec na danú postavu, skvele zahrané. A ešte celulitída Marie Bello (alebo jej dablérky). Ale to som vidieť nepotreboval. Ospevovaný výkon Aleca Baldwina nechápem. Bol dobrý, ale na nominácie na ceny? To za celý rok nenašiel čo i len tucet lepších výkonov? Pre mňa Macy teda lepší než Baldwin. A režisér bol evidentne gambler. Lebo toľko spomalených a priblížených záberov na hádzané kocky to môže natočiť len človek, čo má pre tú hru skutočne vášeň. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Námět k filmu je velmi nápaditý, ovšem šmrnc a hřejivá atmosféra se z filmu nedostavila. Asi jsem čekal trošku něco jiného. Není to sympatický film, je depresivní a neutěšující (tak teda působil na mě). Pro mě trošku nesmyslné sexuální scény a občas nedotáhlé klišé (viz. slečna Bello uroní slzu, když uvidí veselé dítě, řekne, že jí zemřel syn - vzejde to nakonec tak nějak docela doprázdna). Jsou to drobnosti, které ale narušují celkový pocit z filmu. 60% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nedokáže to. William H. Macy prostě neutáhne sám celý film. Jako vedlejší postava je vždycky skvělý a potěší, ale jako "ten, na kterého se máme dívat celý film a fandit mu" to prostě není ono. Možná za to může i téma "Smolaře", které vypráví o muži, který je miláčkem každého manažera kasina. Je to člověk, který vám nepřinese ani trochu štěstí a jen se za vašimi zády bude cítit dobře, když vy budete prohrávat své těžce vyhrané a odpracované dolary. Maria Bello, která se mu společně s Alecem Baldwinem snaží sekundovat je skvělá a velmi půvabná, ale to také nestačí. Příběh celého Smolaře je tak trochu smolný, pomalý a unavující. Hlavní postava se tváří většinu filmu stále stejně a brzy začne její obličej nudit. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama