Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

wooozie 

všechny recenze uživatele

A tenhle znáte? Víte, jaký je rozdíl mezi americkým a britským humorem? Ne? Tak se podívejte na The Grand Tour a na původní Top Gear a musíte mít jasno. Ale vážně, je to pořád parádní záležitost, u které se dá dobře bavit, ale z televizního pořadu o autech se stala pouhá show, brutálně zaměřená na americké publikum, tzn. čistou chemii mezi úhlavní trojkou vystřídal zbytečně do puntíku naplánovaný scénář, plný střelby, výbuchů, efektů a nepřirozených a špatně vypointovaných konců. První série byla naplněna nostalgií z návratu starých známých tváří, ale až druhá série bude křest ohněm a rozhodne, jestli se nechá britská trojka zválcovat v tomto případě zbytečně přemrštěným rádoby vtipným americkým smyslem pro humor, který jim ani trochu nesedne. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený návrat ústřední trojice z Top Gearu. I přes pár úprav, viditelně víc možností a peněz na produkci je to pořád ten starý dobrý Top Gear, jen v honosnějším hávu. Vše, ale stojí na trojici oblíbených moderátorů, mezi kterými funguje neuvěřitelným způsobem chemie a drobné narážky a vtípky většinou nevyplynou do prázdna. Bavil jsem se víc než v posledních řadách Top Gearu s touhle partou a mnohem víc než v novém provedení s Chrisem Evansem. Nakonec byl vyhazov Jeremy Clarksona z BBC pro nás diváky dobrou volbou, protože Amazon tomu dodal potřebnou jiskru a nebojí se zariskovat. Rýsuje se tu nejzábavnější motoristický pořad a já se nemůžu dočkat dalších víc exotických a scénáristicky promakanějších dílů. 8/10 ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

V průměru lepší než Top Gear. Nicméně nutno dodat, že jsem viděl jen první sérii. Podrobnější hodnocení: Vtip 4*, nápaditost 5*, témata 5* hosté 4*, moderátoři 5* a kamera 5*. I když poslední série v Top Gearu s nimi byli slabé, tak tady si moderátoři rozhodně polepšili a mohli roztáhnout svá křídla. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě: Skvělý protiklad proti chabému pokusu BBC o udržení nastoleného tempa, které trio Clarkson, Hammond a May budovali několik let. V jejich nové show pro Amazon to ale zkrátka šlape naplno a i když to místy trochu drhne, nemám problém nasolit plných pět. Teď jen aby si podobný náboj a onu drzost udrželi i nadále. Po druhé epizodě: A jaj. Doufejme, že se jednalo o pouhý přešlap a ne o ukázku toho, jak nejisti jsou si tvůrci svým konceptem. Ona talk show o motoristických problémech ve spojení s lokáliemi kde se natáčí je docela fajn, nicméně když to nevyváží silné segmenty, docela rychle dojde pořadu šťáva. Uvidíme jak dál, nicméně po druhém díle musím s hodnocením jít minimálně o jednu dolů. ()

Santino7

všechny recenze uživatele

Hodnotiť tento projekt nejdem, nakoľko som dosiaľ videl len prvé dva diely (a je dosť možné, že v najbližšom časovom horizonte nijaká ďalšia u mňa nepribudne), no v rámci stručného okomentovania musím skonštatovať, že mi sedí o poznanie menej než ich predošlý projekt Top Gear. Či už za to môže vec zvyku (na onen ustálený formát) alebo iné faktory, skrátka to tak je, k tejto relácii som si zatiaľ cestu veľmi nenašiel. Nie je to vinou ústredného tria Clarkson-Hammond-May, ich humor je rovnako nekorektný a úžasný ako predtým, skôr mi vadila značná obsahová/formálna odlišnosť. Prišlo mi to až príliš veľkolepé, príliš sa snažiace ohúriť, no a žiaľ i primálo britské (čo do veľkej miery stálo za úspechom oného predošlého projektu). Nie som stotožnený ani s väčšou špecifikáciou a zameraním na drahé superšportiaky a pretekárske okruhy, to, v čom pre mňa bol Top Gear najlepší, boli skôr bláznivé reportáže spojené s cestovaním po rôznych krajinách a kontinentoch. Taktiež mi prekážala voľba prechodného štábu putujúceho po svete - to je na jednej strane určite vysoko hodnotné pre skalných fanúšikov programu z daných častí sveta, ktorí eventuálne majú šancu prísť osobne, avšak z mojej strany boli tie ustavičné aplauzy a výbuchy smiechu zo strany publika niečím priam neznesiteľným. To je však čisto osobný názor, rešpektujem, že iným tento formát naopak plne vyhovuje, budiž. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (30)

  • Scéna s tunelem nedává smysl. Účastníci začínali ve městě Choum a ano jedná se o Choumský tunel zbudovaný Francouzi původně jako železniční, který vede pod jihovýchodním cípem území Severní Sahary. Ale tunel je na sever od města a byla by to zajížďka. Zdá se, že byl ve scénáři využit tzv. na oko a můžeme se dohadovat o tom, zda skutečně je na jeho severním konci, který opět vyústí na Mauretánském území, minové pole. (kowalski)
  • Celebrity Braincrash, část s celebritami v 1. sérii, měla původně probíhat tak, že by daná celebrita přišla až do stanu a tam by hrála na herní konzoli jakousi hru a skóre by se zapisovalo na tabuli. Avšak necelý týden před začátkem natáčení se rozhodli tuto část vypustit, protože sledovat někoho, jak hraje hru na konzoli je podle slov Jeremyho Clarksona „boring as shit“. Po tomto rozhodnutí ale začali všichni panikařit: „Sakra, co budeme dělat?“ a až utichl poslední záchvat paniky, někdo navrhl, že by celebrity mohli zemřít nějakým zábavným způsobem ještě dřív, než přijdou do stanu, a tak se stalo. Pro nízkou popularitu byla tato část ve 2. sérii nahrazena tématem „Celebrity Face Off“ – tedy, že proti sobě závodí celebrity z různých odvětví zábavního průmyslu. (Maulincio)
  • V úvodní scéně se nejdříve objeví automobil Bugatti Type 51, poté vlak J3 Hudson, poté loď RMS Titanic a nakonec letadlo Lockheed Model 10 Electra. (Maulincio)

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama