Reklama

Reklama

Top Gear: Patagonský speciál

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear: Patagonia special
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2014, 120 min

Na počest motorů V8 vyráží trojice moderátorů pod vedením Jeremyho Clarksona v ojetých vozech s těmito motory napříč Argentinou do nejjižnějšího města světa - Ushuaiy. Čeká je 2400 km přes Andy až do Ohňové země... Dnes se ocitneme v Argentině ve městě Bariloche, kam přijíždí trojice moderátorů a vydává se na dlouhou cestu. Při té by rádi uctili mizející motory V8, proto použijí tři ojetiny právě s těmito motory. Jeremy přijíždí s nadčasovým Porsche 928 GT, Richard s poněkud přehnaným a jasně zeleným Fordem Mustang Mach1 a James překvapivě s rudým dvouturbovým Lotusem Esprit. Před jízdou si zkritizují vozy, poté míří do 210 km vzdáleného domu, kde se ukrýval Butch Cassidy. Užívají si krajinu, silnice a své vozy, čeká je ale nelehká cesta plná nástrah a problémů... (TV Prima)

(více)

Recenze (48)

mikinhoo 

všechny recenze uživatele

Sice jsem dal 4*. Ale jinak ten to díl mi přišel poněkud slabší. Asi proto, že Argentina a Chile jsou poněku civilizovanější než třeba Bostwana, Bolivie a nebo Barma. Silnice jsou místy úplně ukázkový. Ale nedivím se, sehnat nějakou lokalitu na speciál, která by mohla konkurovat těm předchozím, půjde už stěží. Ale i tak jsem se bavil. Hlavně opět scéna s koněm... :-D ()

Bonaparte. 

všechny recenze uživatele

U minulého dílu jsem označil za nejlepší scénu jízdu na koních. Tentokrát to bude asi stejné. I přes to, že je to 5 sekundová tragikomedie v podání Jamese. Bohužel to podstatné z celého speciálu se nekonalo a zřejmě i nedostatek materiálu dělá z Patagonie jeden z těch horších speciálů, obzvláště po tak výborných předešlých tripech v Africe nebo Barmě. Bohužel i v Argentině je spousta hloupých lidí. Na druhou stranu jsme také viděli něco co nebylo ve scénáři a šlo o 100% autentičnost, což je věc kterou v Top Gearu postrádám už více sérií. ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele

Patagonia je snad nejhorší speciál Top Gearu – absolutně bez nápadu, bez vtipu. Celej ten díl je hrozně absurdní, nelogickej, nesmyslnej, navíc všechno, co se tu objevilo, jsme už někde viděli. Jednu hvězdičku dávám za ten konec (kterej sice nebyl ve scénáři, ale aspoň se konečně něco dělo). Konec ale bohužel přišel po dvou hodinách nebetyčný nudy. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Krásná bomba mezi oči všem kritikům, kterým se nelíbí, jak hrozně je tento pořad umělý a neautentický. Závěr byla jedna velká napínavá jízda, kde možná nešlo přímo o život, ale rozhodně šlo minimálně o zdraví, kde kluci ujížděl argentinskému lidu lačnícímu po krvi. Výběr vozů vskutku zajímavý. Na samotný vrchol speciálů bych ovšem tento díl rozhodně neřadil. Přesto rozhodně příjemné pokoukáníčko. Když je tato trojice pohromadě, tak je snad zhola nemožné, aby se divák alespoň trochu nebavil. [75 %] ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Patagonský speciál sice není jedním z nejlepších co se týče zábavy, ale určitě patří mezi nejnebezpečnější. Po pravdě by mě docela hodně zajímalo, jak vlastně naše milované trio přepravili na bezpečnou půdu Chile ... První část byla slabší než druhá, hlavně proto, že se tam zas až tak nic moc dělo. Každopádně už na začátku druhé části mě tuhla krev v žilách, když se trio svěřilo, že ne všechno vyšlo podle plánu. Nejvíc líto mi bylo asi Jamese, který má na zranění prostě smůlu. Naštěstí to byly "jen" zlomené žebra, ale i tak věřím, že to muselo být velké utrpení ... A pokud jde o závěr celého speciálu, seděla jsem se zatajeným dechem a jen vytřeštěně hleděla na obrazovku. Myslím, že takový závěr nemohl čekat absolutně nikdo. A právě proto si myslím, že za takovou statečnost a hrůzu, kterou si všichni prošli, si i tento speciál rozhodně pět hvězdiček zaslouží!! ()

Galerie (2)

Zajímavosti (4)

  • Na konci Speciálu trojici moderátorů napadne, že by svůj speciál mohla natočit namísto Argentiny - kde jsou nechtění - v Austrálii. To se později skutečně stane ve 22. sérii seriálu Top Gear (od r. 1978). (P. J. D.)
  • V sedmém díle 22. série Top Gear (od r. 1978) James May při tréninku ralley zmíní, aby byl jeho instruktor opatrný, neboť má nepříjemné zranění zad. Tím myslí zranění způsobené právě v tomto speciálu. (P. J. D.)
  • Natáčanie spôsobilo v Argentíne rozruch kvôli poznávacej značke na Porsche: H982 FKL. Argentínski nacionalisti si ju spojili s Vojnou o Falklandy. Štáb poprel, že by bola značka falošná alebo zvolená zámerne. Krátko na to bolo nevyhnutné evakuovať štáb z hotela. Pri návrate do Chile na konvoj áut patriacich štábu zaútočili aj napriek policajnému sprievodu. Štáb sa nakoniec bez ujmy na zdraví do Chile dostal, ale nepodarilo sa nakrútiť plánovaný záverečný futbalový zápas áut. Namiesto toho je v dokumente zostrih z návratu do Chile. (Gothar)

Reklama

Reklama