Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ben a Jo MacKennovi se synem Hankem si užívají prázdnin v Maroku. Poté, co v jednom marakéšském obchodě zemře v Benově náruči francouzský špión, dozvídají se, že jejich syn byl unesen do Anglie. Než se oba manželé nadějí, jsou až po uši zamotaní do mezinárodní špionáže, vražd a teroru. Jak se postupně snaží zjistit pravdu, jejich životy visí na vlásku, zatímco se blíží vyvrcholení v dnes již slavné mrazivé scéně v londýnské Royal Albert Hall. Tímto remakem vlastního filmu se stejným názvem z roku 1934 chtěl Hitchcock původní verzi překonat. Dnes již světoznámá píseň Qué Sera Sera, použita v jedné vypjaté scéně, byla v roce 1956 oceněna Oscarem za nejlepší skladbu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (197)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Určitě mi to přišlo lepší než starší verze, což je názor, který podle všeho sdílí víc lidí, protože remake zde má o něco lepší hodnocení (78 vs. 72 %). Jinak mě ale bohužel ani tento film příliš neoslovil, ta zápletka s nesmyslným únosem syna a politickým atentátem je podle mě prostě stupidní (proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě, že), nepřišlo mi to vůbec napínavé, v mnoha ohledech je to beznadějně zaseklé v době svého vzniku (ta příšerná zadní projekce), a i ta dvouhodinová stopáž na mě byla už moc. James Stewart je zde rozhodně fajn (z obsazení mě ještě zaujal Reggie Nalder - chlapík s naprosto neuvěřitelnou fyziognomií), píseň "Que Sera, Sera" se mi taky moc líbila, odehrává se na to zajímavých lokacích a Hitcockovy kvality jsou z toho určitě znát, ale prostě podle mě natočil lepší věci. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

3/10 Vyjma pekneho Marockeho zacatku to opravdu nestalo za moc - docela me otravovala ta tolik vyzdvihovana hudba i ta oskarova pisnicka - povysit jakysi hudebni doprovod nad scenar, to ja docela silna kava. Mimochodem, jestli nekdo tvrdi, ze je to lepsi nez original z 1934, tak to je ulet. Jenom sislajici Stewart to zachranuje, ale jinak je to opravdova slabota az na par peknych zaberu... ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

Film, který je napínavý skoro dvě hodiny v kuse? To mě teda podržte! Opravdu dílo zkušeného profesionála. Není tu ani jedna scéna, která by byla navíc a celé dvě hodiny pro mě bylo potěšením na tento film koukat. Lze namítnout, že film měl skončit už velkolepou scénou v Albert Hall, ale zas taková chyba to není. Byli bychom připraveni o krásný moment světové kinematografie - Doris Day sedí u klavíru, pláče a zpívá Qué Sera, Sera, aby zachránila své dítě. Jako u většiny Alfredových filmů - nemám jedinou věc, na kterou bych si mohl stěžovat! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dojmu premárneného atmosferického potenciálu ohľadom straty dieťaťa a jeho pokusu o záchranu ma príbeh nenudil. Podarilo sa mu vo mne vzbudiť dojem akéhosi dobrodružstva a to aj napriek tomu, že svet špiónov a politických intríg vo filme moc nevyhľadávam. No a v prvom rade tam hral môj obľúbený herec James Stewart, na ktorého je vždy a za akýchkoľvek okolností radosť pozerať. Posledná veta vo filme z jeho úst nemala chybu. Nadpriemer. 75/100 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Hitchockovu sérii uzavírám tímto filmem. Je vidět, že časem trochu zestárnul. Hitchcock má i lepší kousky. Celé to má špionážní zápletku prolnutou únosem syna manželského páru. Ti se za ním ženou z Maroka až do Londýna. Je třeba zabránit atentátu. Určitě chválím skvělý výkon Jamese Stewarta. Teď ti od těchhle filmů dám pauzu. "Zapískej!" ()

Galerie (106)

Zajímavosti (22)

  • Skladatel filmu Bernard Herrmann si ve filmu zahrál dirigenta orchestru. (Hans.)
  • Na scénáři spolupracoval Angus MacPhail, který se podílel i na první verzi filmu z roku 1934. (ČSFD)
  • Ve scéně, v níž Dr. Benjamin McKenna (James Stewart) pronásleduje na schodech Josephine (Doris Day), pronášel původně Stewart dlouhý monolog. Hitchcockovi se to ale nelíbilo, a tak v konečné verzi Stewart neříká vůbec nic. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno