Reklama

Reklama

S Madonnou v posteli

  • Česko Madonna: Hra na pravdu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celovečerní stylizovaný dokument zachytává Madonnu, zpěváčku, která s neomylností ví, jaké hudební trendy si žádá publikum, v době jejího celosvětového koncertního turné Blond Ambition v roce 1990. Dokument se však neodehrává jen na jevišti, ale i v zákulisí, kde vystoupí mnohé celebrity šoubyznysu. Místy provokativní erotika je přítomná v podtextu filmu, i když celek se zaměřil na neobyčejně obyčejné úkony v životě této kontroverzní hvězdy. Zkrátka - Madonna, jaká ve skutečnosti je, na jevišti i za ním, matka rodiny svých tanečníků, bohyně sexu pro milióny obdivovatelů, podnikatelka, zpěvačka, tanečnice... Největší superstar světa hudby. Samozřejmě, pro její věrné fanoušky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tak předně - tohle vůbec není dokument. Někdejší královna popmusic si postavila vlastní pomník a zahrála si v něm Johanku z Arku. Obdivuhodnou osobnost, kterou kdekdo vzývá a hledí na ni do výšin jako věrný mopslík, ale ona stále zůstává tou obyčejnou, pokornou a zbožnou ženou. Okázale se modlí se svými bližními a když jí zlá showbussinesová inkvizice diktuje, kolikrát si během výstupu smí sáhnout mezi nohy, zůstane silná a... a přece se točí, chtělo by se říct. Takovou porci samožerství a bezostyšné manipulace s realitou najdete už jen v projevech George Bushe a ve slovenské reality show Mojsejovci. 20 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdo vymýšlel choreografii k písni "Like a Virgin?" Warren Beatty. A bylo to.___Nemyslím, že by to bylo porno. Coby dokumentu tomu chybí objektivita a nestrannost, jako hraný film je to příliš žánrově rozkouskované. Vlastně je to dost nuda, jak už tu někdo napsal. Madonna ukáže prsa na kameru, zazpívá pár písniček, a hlavně neustále něco žvaní. Scény z jejích vystoupení jsou na filmu asi nejlepší, hudebně a hlavně zpěvně bezkonkurenční. No a samozřejmě Warren Beatty, její někdejší partner, v kulatých malých černých brejličkách. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Madonna, je dneska takový brand vlastně a zde je typická ukazka její dokonalé marketingové strategie, nic více nic méně. Černobíle záběry ze zákulisí koncertní šňury se střídaji z barevnými záběry na samotný koncert a mezi tím vším Madonna mluví o rodině, homosexulaitě, o sexu a dalších tématech,dokonale promyšlené, aby se mluvilo následně o Madanně a tomto díle . Toto dílo jsem zhlédnul v posteli, ale bez Madonny . Nepopírám, že pro fanouška Madonny toto reklamní dílo může být zajímavé, ale pro mě je daleko zajímavjší s kým jsem v posteli . ()

Lasombra 

všechny recenze uživatele

První dokument ze života Madonny v zákulisí koncertu i volných chvílích tzv. Madonna "bez obalu". Velký obdiv, že dokázala ukázat i nevlídnout tvář před kamerou v zákulisí, například když měla žaludeční nerózu a stres, jestli vše klapne, tak jak má. Jde vidět, jaký má přístup ke svým tanečníkům, jako ke své rodině a jak dokáže rozhicovat davy svých fanoušků. Má v sobě energii na rozdávání i přes vyčerpávající Tour "Blond ambition" které nás provází celým dokumentem. Je provokativní, vtipná, přitažlivá, perfekcionistka a především umělkyně, která si jde za svým. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Být slavný, být bohatý, hrát ve filmu – nejspíš některé ze splněných snů Madonny Louise Veronicy Ciccone. Hra na pravdu názorně ukazuje, co to s vámi udělá, když za podobnými sny půjdete téměř přes mrtvoly. Způsob, jakým se zde Madonna snaží protlačit do popředí zájmu médií vzbuzuje velké ovace u jejich fanoušků a velké pochyby o jejím psychickém zdraví u těch ostatních. Nejsem a nikdy jsem nebyl jejím obdivovatelem, při sledování jejích koncertů si maximálně řeknu „ta baba ale umí udělat show“, proč kolem toho však vystavět dvouhodinový dokument? Kromě samotných záběrů z koncertů skutečně není o co stát, zábava, kterou Madge zabíjí volný čas se dá sotva označit za duchaplnou. Ještě méně zajímavé jsou pak problémy jejích převážně homosexuálních přátel. Zda-li byl černobílý formát snahou o přiblížení se legendárnímu Don’t look back s Bobem Dylanem, tedy dílu, jež stálo na počátku všech podobně pojatých pohledů do zákulisí, nevím. Vím však, že co je v tomto filmu černobílé stojí leda tak za starého Belu (snad z výjimkou dvou svižných střihových pasáží podbarvených „královninou“ hudbou) a co černobílé není, nemá s dokumentem pranic společného. U myšlenkově i formálně mnohem vyspělejší Bilance s tajemstvím jsem neměl každých deset minut nutkání podívat se na hodinky a pokud si dobře vzpomínám, Madonna tam již nežvýkala během pronášení svých všeobjímajících modliteb před koncerty žvýkačku, což mě iritovalo ne nejvíce, nicméně dost. 50% Zajímavé komentáře: Oskar, Visáč, Docentus ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Po dokončení pozvala Madonna skupinu přátel na promítání hrubého sestřihu v domácím kině Warrena Beattyho. Tomu se film nelíbil a přes právníka žádal o vystřižení některých „svých“ scén. V soukromí se nakonec s Madonnou domluvili a konkrétní záběry byly odstraněny. (kenny.h)
  • Film měl všeobecně pozitivní recenze a mnoho kritiků oceňovalo právě náhled do zákulisí. Do roku 2002, kdy ho překonal Bowling for Columbine (2002), byl komerčně nejúspěšnějším dokumentem se ziskem 29 milionů amerických dolarů. Zároveň je považován za průkopnický počin v zobrazení homosexuality jako běžné věci a přirovnáván k dokumentu Paris Is Burning (1990). Přesto byla Madonna nominována na cenu Razzies jako nejhorší herečka. (kenny.h)
  • Film dokumentuje první velké turné zpěvačky Madonny v 90. letech. To začalo 13. dubna v Mukuhari v Japonsku a končilo 5. srpna 1990 v Nice ve Francii. Během turné navštívila 27 měst a vyprodala všechny show kromě jedné v Itálii, které bylo zrušeno kvůli reakcím na její obsah. (Cheeker)

Reklama

Reklama