Reklama

Reklama

Epizody(8)

Série bizarních vražd za polárním kruhem odkrývá křivdy minulosti v komunitě švédského důlního města. Francouzská vyšetřovatelka Kahina Zadi přijíždí do malého švédského městečka Kiruna, aby vyšetřila vraždu svého krajana. Zde se pak seznamuje s Andersem Harneskem, s nímž na případu začne pracovat. Jenže vražd pomalu přibývá a vypadá to, že úvodní výjimečně brutální mord byl jen začátkem děsivé série… Za švédským seriálem z roku 2016 stojí autorská dvojice Björn Stein a Mans Marlind, kteří se proslavili především prací na televizním hitu Most. Půlnoční slunce pak podobně jako jejich předešlý úspěšný počin pracuje především s napětím mezi charakterově odlišnými vyšetřovateli, vizuálně nápaditými scenériemi či překvapivými motivacemi postav. (Česká televize)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (111)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerná až podpriemerná kriminálka, ktorá sa napríklad s takým Mostom nemôže porovnať ani v najmenšom. Kriminálna línia zaujme na začiatku najmä spôsobom vykonávania vrážd, avšak to tempo pomaly opadne a začne sa riešiť osobná linka hlavnej predstaviteľky, ktorá mi bola úplne ukradnutá. Na konci seriálu si nakoniec uvedomíte, že vám je vlastne jedno, ako to celé dopadne, pretože si vás nezískala ani jedna postava. Ako by aj, keď od tretej časti nastáva hyperpolitická korektnosť, ktorá nie je tlačená masovo, skôr podprahovo a pomaly. Jeden by sa divil, čo všetko sa môže stať. Francúzska vyšetrovateľka je samozrejme dcéra imigrantov a o výške cca 16 cm dokáže skoliť násobne väčšieho chlapa, premôže ju jedine tlupa aj to lesťou. No a druhý vyšetrovateľ je konvertovaný homosexuál, ktorý po desiatkach rokov zistil, na ktorej strane vlastne stojí. Ale netreba sa báť, sú tam aj bieli heterácki muži, väčšinou však, čuduj sa svete, na strane tých zlých. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tvůrci seriálového megahitu Most mají na svědomí i další policejní sérii, tentokrát z důlního městečka na severu Švédska. S první brutální vraždou se odkrývá špička ledovce tajemného příběhu pro docela nesourodou dvojici vyšetřovatelů....a po posledním díle vyslovuji kacířskou myšlenku, že to bylo dokonce o chloupek lepší než Most. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Atraktivni prostredi Kiruny a velmi zajimave vymyslene jednotlive vrazdy. Posledni dva dily nabraly slusne tempo. Velmi dobra kriminalka, pokud by mela o dva dily mene a neresila se minulost "francouzske" policistky a jejiho nesympatickeho syna, hlavni vysetrovatel nebyl teply a jine speky novodobe zapadni multikulti, byl by serial jeste o kus lepsi. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víc než krimi je to pokus o sociální drama. Jako u většiny severských krimi, co jsem viděl (zatím jsem pořád nepropadl tomu kouzlu, jako mnozí, kteří je doslova žerou) se tu hodně řeší rasismus, a poměry ve společnosti (za mě až moc), což odvádí děj od hlavních linek. Jsou tu tak sice krásné záběry krajiny, nebo několik zajímavých zvratů, ale na druhou stranu si tu člověk nenajde vztah k postavám, a finální rozuzlení ho pak nechává chladným. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Dycky Kiruna! Město Kiruna se podobá městu Most!. Místo hnědého uhlí je tu železná ruda, jsou tam Laponci a ne Romové (etnika se špatně porovnavají, a vždy se najdou dobří i špatní lidé). Seriál Půlnoční slunce je podobný seriálu Most, ale švédsko-dánskému. Taky má část tvůrců shodných. I když je Kiruna a Laponsko (čti Sámpi) s nekončicím dnem aktraktivním prostředí, tak na Most to o něco nemá a Most! je jiná kategorie. ()

Galerie (141)

Reklama

Reklama