Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (898)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle animák mě svou DOKONALOSTÍ úplně citově rozložil. Brečel jsem radostí, brečel jsem dojetím, brečel jsem smíchy. Pokud bych měl někomu doporučit jediný animovaný snímek, po kterém stojí za to zemřít, jistě bych v současné konkurenci lovil dlouho. Určitě bych si ale neodpustil vyzdvihnout, jak skvěle fungující svět má Finding Nemo, jak úžasně dospělý a trhlý humor používá, jak monstrózně vypadají všechny jeho scenérie a jak krásný a dojemný příběh vypráví. Pixar přišlápl pedál až na zem a ujíždí směle k dálavám dětských i dospělých srdcí. Sejdeme se ve snech u západu slunce, jež se zrcadlí v krystalicky čisté barvě usínajícího moře a olizuje jednu malou veselou rybku... ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Vizuálně rozhodně nejkrásnější animák vůbec. Pixarovští jsou prostě jedničky a dokazují to tak, že se každým novým filmem posouvají stále dál a hlavně si úmyslně vybírají těžké cíle! U Nemá byla výzvou vodní hladina a svět pod ní! Což je výzva obrovská! A nutnu říci, že animátoři to zvládli perfektně! Než se v záběru objeví roztomilé mluvící ryby, nerozeznáte ho od skutečnosti! A povedlo se i ostatní! Příběh je zábavný, vtipný a svižný, jak jsme si už zvykli! Nedosahuje sice naprosté dokonalosti jako tomu bylo u našlapaných Příběhů hraček a Příšerek s.r.o., ale mílovými skroky přeskakuje většinu animované ne-pixarovské produkce! ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Animace je dechberoucí, příběh skvěle vymyšlený, dojemný i vtipný a scenárista by si zasloužil poklonu. Toy Story, Příšerky a teď tohle. Čím dál lépe. Jestli to takhle půjde dál, skoro se bojím domyslet, co se od Pixarů ještě dočkáme. Sami uvidíte, ale nedá mi se podělit o několik momentů. Při scéně, kdy si holčička Dorla, postrach akvarijních rybiček jde pro Nema, je slyšet zřetelně motiv ze Psycha a já se nemohl ubránit úsměvu nad skvělým nápadem. Potom mně velice rozesmáli racci, kteří ač se tu mihnou jenom na několik málo vteřin, svými komickými výstupy vás přinutí k výbuchu smíchu. A chycení hejna ryb, tedy záležitost všedního života, vám bude připadat jako nesmírně hrůzná věc a já si při této scéně vzpomenul ne Spielbergův Amistad a černochy namačkané v podpalubí. Já vím, poněkud divný příměr, ale mně to tak připadlo a Pixaři to umí skvěle podat. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Tyhle animáky dělají nám vegetariánům lepší službu než ti pomatení šílenci, metající dlažební kostky do výloh McDonalda. Tak jako asi Slepičí úlet odebral řadu zákazníků společnosti KFC, po zhlédnutí Nema jistě část publika vynechá filé. ;o) I jinak je to skvělý film, pokud ho přijmete takový, jaký být chce a nečekáte od něj Shreka. Shrek je sofistikovaná parodie pro dospělé, kdežto Hledá se Nemo je něco ještě vzácnějšího - dětský film, který dospělé strhne s sebou. A mimochodem - má taky nejlepší český dabing, jaký jsem dosud u 3D animáku zaznamenal. Paranoidní rybku Marlina už považuju za jednu z životních rolí Ivana Trojana. :o) 100% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Když potřebuji sáhnout po spolehlivé citové náloži nebo naopak pohodově vtipné rodinné komedii, vím, že se i po X projekcích můžu na Nema spolehnout. To první mi zaručuje hudba Thomase Newmana a dojemná story o hledání cesty k sobě v podání otce a syna, to druhé Dory a ostatní dokonalí vtipálci (nejvíc válí Baloun, banda racků nebo imitační komando). Po odeznění několika vln hlavního boomu je navíc z Nema díky nestárnoucí animaci nesmrtelná klasika. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Kladivoun velký se neživí rybami, takže by se neměl objevovat ani na srazu anonymních žraloků. (LoLaa)
  • Nemo a Marlin sú klauny očkaté (amphiprion ocellaris), Dory je tŕňovec (alebo bodlok) pestrý (paracanthurus hepatus). V akváriu môžeme tiež vidieť druhy: zanclus cornutus, zebrasoma flavescens, gramma loreto, diodon holocanthus, dascyllus aruanus, lysmata amboinensis a dermasterias imbricata. (ČSFD)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama