Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojácnou malou rybku Nemo uloví potápěč a odveze daleko od domova do svého akvária. Jeho velmi starostlivý otec Marlin se ihned vydá za svým synkem na dalekou pouť. K němu se připojí Dory, milá rybka, která ovšem trpí poruchou krátkodobé paměti. Na cestě spolu potkají vegetariánské žraloky, frajerské želví surfaře, fascinující medúzy a stále hladové racky! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (897)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na film mám vzácne spomienky s kina z roku 2003. Nemo nie je dokonalý, ako všetci tvrdia a nie je ani tak dospelý, ako Nemov ocko. Je ale o niečo lepší ako Monsters a v rámci detskej tvorby je to asi vrchol v animovanej tvorbe digitálnych štúdií. Parádne fóry, svižné tempo, perfektný dizajn rybičiek a jasne rozoznateľné črty Dafoeho strašidelného ksichtu prevážili misky váh k plnému hodnoteniu. A ešte odpad od IntoTheCoven, aby to bolo vyvážené:). ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Animace je dechberoucí, příběh skvěle vymyšlený, dojemný i vtipný a scenárista by si zasloužil poklonu. Toy Story, Příšerky a teď tohle. Čím dál lépe. Jestli to takhle půjde dál, skoro se bojím domyslet, co se od Pixarů ještě dočkáme. Sami uvidíte, ale nedá mi se podělit o několik momentů. Při scéně, kdy si holčička Dorla, postrach akvarijních rybiček jde pro Nema, je slyšet zřetelně motiv ze Psycha a já se nemohl ubránit úsměvu nad skvělým nápadem. Potom mně velice rozesmáli racci, kteří ač se tu mihnou jenom na několik málo vteřin, svými komickými výstupy vás přinutí k výbuchu smíchu. A chycení hejna ryb, tedy záležitost všedního života, vám bude připadat jako nesmírně hrůzná věc a já si při této scéně vzpomenul ne Spielbergův Amistad a černochy namačkané v podpalubí. Já vím, poněkud divný příměr, ale mně to tak připadlo a Pixaři to umí skvěle podat. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $94miliónovTržby USA $339,714,978Tržby Celosvetovo $864,625,978Tržby za predaj Blu-ray v USA $29,024,806Tržby za predaj DVD v USA $74,766,549║ __║obnovená premiéra rok 2012 Rozpočet $94miliónovTržby USA $380,843,261Tržby Celosvetovo $936,743,261▐ __ Pixar je špička čo sa animácie týka a tu to na plnej čiare potvrdzuje a prináša úžasnú grafiku v silnom dobrodružnom príbehu, plného vtipných momentiek. /95%/ ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ve filmech od studia Pixar mám mezery...ano, já vím, je to ostuda :-) Tenhle snímek je ale parádní. "Morální ponaučení" pro děti (toho jesem si ale všiml, je to u filmů, které jsem od Pixaru zatím viděl, pravidlem) a ten zbytek, jako humor, animace, či třeba perfektní (!!!) český dabing, pro dospělé. Jojo! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Moje srdcová záležitost a taky jeden z nejlepších animovaných filmů, který jsem kdy viděla. Skvělá animace, dobrý příběh a výborný český dabing, což se jen tak nevidí. Doris mě vždycky rozesměje, hlavně její dokonalá velrybština "Můůůůůžeš náááááum pooouuuurááááádit?" a hlavně pamatuj, že Ryba je kámoš, ne žrádlo. 5* ()

Galerie (71)

Zajímavosti (93)

  • Když Marlin těsně po únosu hledá Nema na hladině oceánu, musí se po chvíli vrátit zpátky pod vodu, aby se nadechl. Ale ve scéně, kdy Dory a Marlina chytí vodní ptáci, oba bez problému dýchají vzduch nad hladinou. (LoLaa)
  • Americký filmový institut v roce 2008 zařadil snímek na 10. místo v žebříčku nejlepších animovaných filmů. (TheDude)
  • Animátoři kromě lekcí potápění rovněž navštěvovali školu při hodinách o mořské fauně a flóře. (Harroc)

Související novinky

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Kovbojové versus emzáci?

Kovbojové versus emzáci?

18.06.2008

Ano, a dokonce ve dvou projektech. O plánované adaptaci komiksu Cowboys & Aliens, kterou pro DreamWorks a Universal produkují Brian Grazer a Ron Howard, jsme už psali. Na světě je scénář autorů… (více)

Reklama

Reklama