Reklama

Reklama

Zákon přitažlivosti

  • Irsko Laws of Attraction (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespokojenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou rozvodovou válku, v níž hraje důležitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní. Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky? (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (135)

r007 

všechny recenze uživatele

Když tak nad tím přemýšlím, julianne se mi moc k Piercovi nehodila. První polovina byla fajn, když se hádali a trumfovali, ale pak to začali být až moc romantické . Možná jsem právě na to neměla náladu, možná mi vadil dost předvídatelný děj...V každém případě zde exceloval Michael Sheen ! Také matka hlavní hrdinky byla povedená. Kdyby bylo víc takových scén jako ta s kalhotkami , měl by film určitě vyšší ohodnocení.P Patrně to bylo zaviněno němockou spoluprací). Nebýt výborných vedlejších rolí, bylo to jen na dvě hvězdy. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s výborným obsazením i scénářem. Zhruba prvních padesát minut mezi sebou Julianne Moore a Pierce Brosnan rozehrávají brilantní slovní přestřelky a hlášky lítají ze strany na stranu. Poté se děj přehoupne do klasického schématu romantických komedií a nabídne typická klišé. Zde se humor poněkud ustálí, abychom mohli patřičně vychutnávat vztahové trable mezi oběma aktéry:) Nakonec ani tato část mi nemohla narušit můj dojem ze Zákonu přitažlivosti, který se mi moc líbil. Těšila jsem se také na Michaela Sheena, který byl v roli požitkářského, obhroublého buranského rockera prostě parádní a je jen škoda, že nedostal více prostoru. "Nemůžu za to, že moje klientka má IQ houpacího koně", "Kdyby mě měl ranit každý právník, se kterým jsem šu*ala, tak skončím v blázinci." :) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Mí dva oblíbení herci jako pár v romantické komedii o tom, že co se škádlívá, rádo se mívá? Oho, to musí být super, říkal jsem si. Jenže nebylo. Spousta slovních přestřelek, spousta bláznivých situací, dokonale protikladná dvojka, úsměvně trhlí klienti, přesto spokojenost nějak ne a ne propuknout naplno. Možná proto, že jsem po razantní a zábavné první třetině čekal něco výraznějšího než nevýraznou romantiku okořeněnou občas nějakým vtípkem. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Julianne není komediantka, je výborná herečka, nádherná, ale tahle rovina jí nesedí. Křečovitost kazí celý film, který je jinak celkem fajn romanťárna. Pierce je uvolněný sympoš k sežrání, Michael Sheen skvěle pobavil v roli rockera, vlastně celé je to příjemně zábavné, hezky napsané, s příjemnou hudbou, hrát tam Julia Roberts, je dost možné, že by to byl hit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Šťastná? Vyzerám ako šťastná?!“ – „Ťažko povedať... nikdy som ťa šťastnú nevidel.“ Pehavá Julianne Mooreová z HANNIBALA to myslela dobre, ale kde nie je prirodzený herecký prejav, tam ani Davy Jones neberie do svojej ríše. Nečudo, že jej advokátku od prvej scény hravo (a s chuťou) prehráva uvoľnený Pierce Brosnan, rýchlo sa spamatajúci z toho, že oňho v MGM/UA už ako o agenta 007 nemali záujem a nahradili ho "mladším a svalnatejším" Danielom Craigom. A samotný film? Priemerná konverzačná situačná komédia. Len uvoľnený Brosnan a pár pôvabnejších scénok mi bránia označiť ZÁKON PRÍŤAŽLIVOSTI za polotovar, hodný (predsa len zaslúženejších) 40%. Ale jeho spaľujúci šarm, herci z vedľajších rolí (Poseyová, Sheen) či škótska pasáž tomu preds alen dosť dali. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/175523/Zakon-pritazlivosti-60.html ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Režisérem měl být původně Michael Caton-Jones, který ale na poslední chvíli odešel kvůli tvůrčím neshodám. (HappySmile)
  • Frances Fisher hraje ve filmu matku Julian Moore, přesto je ve skutečnosti jen o osm let starší. (HappySmile)
  • V kubánské restauraci poručí Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) pro sebe a Audrey Woods (Julianne Moore) podezřele vyhlížející hnědě kalný koktejl s koktejlovou třešní na dně. Je to  Huevo de Chivo, doslova „Kozlí vejce", ale překlad „Kozlí koule" je nepochybně správný.
    Nápoj  je tvořen stejnými díly mandlového likéru Creme de Almond (28 obj. % alk.), Tequila Blanco (40 obj. % alk.) a Rum Bacardi 151  (75,5 obj. % alk.).Nápoj má tedy slušných  48 obj. % alkoholu, a tak nelze se divit, že se po něm hlavní hrdinka zakuckala. (Tixo)

Reklama

Reklama