Reklama

Reklama

Zákon přitažlivosti

  • Irsko Laws of Attraction (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Audrey Woods (Julianne Moore) a Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) patří v newyorském právnickém světě mezi špičkové specialisty na rozvody. Jednoho dne stanou proti sobě: Daniel zastupuje rockovou hvězdu Thornea Jamisona, Audrey jeho nespokojenou manželku Serenu. Klienti proti sobě vedou otevřenou rozvodovou válku, v níž hraje důležitou roli i zámek v Irsku. Jejich právníci zachovávají profesionální dekorum maskující bouřlivou antipatii. Elegantní Audrey je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů, Daniel je ironik a požitkář a kravatu může mít správně uvázanou jen omylem. Právník je ovšem brilantní. Co se stane, když se tihle dva profesionálové, kteří neumějí prohrávat, do sebe proti své vůli zamilují? A co udělají, když se jednoho rána probudí po divoké noci v nefalšovaném irském stylu a zjistí, že mají na rukou snubní prstýnky? (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (135)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná komedie s výborným obsazením i scénářem. Zhruba prvních padesát minut mezi sebou Julianne Moore a Pierce Brosnan rozehrávají brilantní slovní přestřelky a hlášky lítají ze strany na stranu. Poté se děj přehoupne do klasického schématu romantických komedií a nabídne typická klišé. Zde se humor poněkud ustálí, abychom mohli patřičně vychutnávat vztahové trable mezi oběma aktéry:) Nakonec ani tato část mi nemohla narušit můj dojem ze Zákonu přitažlivosti, který se mi moc líbil. Těšila jsem se také na Michaela Sheena, který byl v roli požitkářského, obhroublého buranského rockera prostě parádní a je jen škoda, že nedostal více prostoru. "Nemůžu za to, že moje klientka má IQ houpacího koně", "Kdyby mě měl ranit každý právník, se kterým jsem šu*ala, tak skončím v blázinci." :) ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Určitě nekoukám na romantické komedie často a rád, ale když jsem neměl na vývěr a dívat se musel, tak to nakonec nebylo tak hrozný. Docela mě i bavilo, jak vzorňačku tenhle Colombo pořád stíral a byl sexistickej... scénky s rockovýma hvězdama a finále bylo ale hodně slabý. Přesto tomu těch 60-65% dávám. ()

Reklama

Primavera 

všechny recenze uživatele

Smiešne, že sa v toľkých romantických komédiach vyspia dvaja ľudia zásadne pod vplyvom alkoholu a za triezva sa akože neznášajú, sú rivali, tvária sa, že sú si odporní ako politická opozícia v parlamente... A dej romantickej komédie sa vždy hrnie k svadbe, pretože svadbou zrejme romantika končí a komédia asi tiež. :-) P. Brosman bol zaujimavý, ale to sa o deji povedať nedalo... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Audrey Woodsová a Daniel Rafferty jsou špičkoví právníci se specializací na rozvody. Elegantní Audrey je svobodná a nechce se vdávat ani citově vázat, je chladně upjatá, neurotická a striktně se drží zákonů. Daniel je ironický a požitkářský a Audrey se mu líbí a ona se naopak tváří, že ji nezajímá, ale dost ji ve skutečnosti přitahuje. A náhoda je svede k tomu, že se jednou probudí v posteli se svatebními prstýnky na rukou. Do toho pár peripetiií s klienty, v tomto případě s rockovým zpěvákem, a hodně blbý film je na světě. Je s podivem, že takový kvalitní herci, jako je Pierce Brosnan a Julianne Moore do něj vlezli. Ani trochu jsem se nebavil. Dost nepovedené. 20% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Mohou dva starší rozvodoví právníci během své práce stojící proti sobě najít k sobě zalíbení, které se zákonitě zvrhne ve vzájemnou lásku? To napoví tento striktně romantický příběh obsahující svoji typickou žánrovou šablonu. V hlavní roli Pierce Brosnan a to rok po té, co ukončil svoji filmovou kariéru coby James Bond a Julianne Moore, pro kterou to byl naopak už takový filmový standard. Příběh má vše podstatné. Dvě postavy plných protikladů bojující proti vzájemné přitažlivosti a odhodlání, které nakonec stejně dopadne tak, jak to dopadnout prostě má. Pierce tu ve své roli vypadá, jakoby se chtěl jednou provždy vymanit z bondovské škatulky a Julianne jakoby mu v tom měla pomoci. Jestli se povedlo zůstává pouze na divácích. Snímek je plný dialogů, sérií různorodých událostí, lehké letní atmosféry a pro jistotu také mírného humoru, aby z toho náhodou nevyběhla nějaká zapšklost. Což o to, patřičnou energii a atraktivitu to má, ale přeci jen jakoby tomu ještě chybělo určité nadšení a prozíravost. Tak či onak, jako odpočinkový snímek není špatný, ale raději z toho zase až tak moc neočekávat. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (5)

  • Frances Fisher hraje ve filmu matku Julian Moore, přesto je ve skutečnosti jen o osm let starší. (HappySmile)
  • Režisérem měl být původně Michael Caton-Jones, který ale na poslední chvíli odešel kvůli tvůrčím neshodám. (HappySmile)
  • V kubánské restauraci poručí Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) pro sebe a Audrey Woods (Julianne Moore) podezřele vyhlížející hnědě kalný koktejl s koktejlovou třešní na dně. Je to  Huevo de Chivo, doslova „Kozlí vejce", ale překlad „Kozlí koule" je nepochybně správný.
    Nápoj  je tvořen stejnými díly mandlového likéru Creme de Almond (28 obj. % alk.), Tequila Blanco (40 obj. % alk.) a Rum Bacardi 151  (75,5 obj. % alk.).Nápoj má tedy slušných  48 obj. % alkoholu, a tak nelze se divit, že se po něm hlavní hrdinka zakuckala. (Tixo)

Reklama

Reklama