Reklama

Reklama

Když přijede strýček Charlie na jednu ze svých obvyklých návštěv příbuzných do ospalého městečka Santa Rosa, začne jeho obyvatelům jedno z nejnapínavějších dobrodružství. Šarmantního strýčka Charlieho, nebezpečného zabijáka, který cestuje z Philadelphie do Californie a v patách má zákon, ztvárnil Joseph Cotten. Brzy ale jeho dříve nic netušící neteř a jmenovkyně Malá Charlie (Teresa Wright) pojme podezření, že její strýček je vrahem vdov, a smrtelná hra na kočku a na myš začíná. Jak se v průběhu tohoto skvělého psychologického thrilleru neteř postupně dobírá pravdy, nezbývá psychopatickému zabijákovi nic jiného, než svou nejmilejší příbuznou zavraždit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (180)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Příliš lineární scénář bez jakéhokoliv vykreslení postav a motivů jejich jednání, naivní policie, která si màlem nevhá pachatele určit vědmou, opět Hitchcockovsky nudná a rutinérská režie, která není schopna vybudovat ani mikroskopické semínko atmosféry, to jsou hlsvní kameny úrazů tohoto snímku. K přednostem patří herecké výkony, včetně dětských postav. Škoda, že se Hotchcock nevěnoval častěji práci s dětmi, ta mu evidentně šla velice dobře. Celý film je taková naprosto předvídatelná a táhlá nuda, posledních 9 minut se podařilo. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sympatický Hitchcockův thriller, který zdobí mnoho zajímavých chrakterů. Ačkoli se ve snímku objevili spíše méně známí herci, hrají velmi dobře a přesvědčivě. Zejména mladá Teresa Wright pěkně potěšila. Na Hitche je to možná opět trochu slabší dílo, ale jako film celkově to stojí za to. Myslím, že režisér dosáhl svého vrcholu až o patnáct let později, ale to nic nekazí na zajímavém snímku, jako je Ani stín podezření. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Aneb od naivní rodinné komedie k neméně naivnímu thrilleru. Vesele rozmanitá rodina - tatínek - mírně ušlápnutý bankéř s poťouchlým kamarádem ( starým panicem) bavící se vymýšlením jak by jeden mohl druhého nenápadně zabít (chicht), afektovaná maminka nade vše milující svého bratra (wtf ?!) , velmi chytrá a velmi otravná mladší dcera čtoucí 2 knihy týdně !, nejmladší syn ( chlapec bez většího významu, wau) a nejstarší dcera Charlie - naivní asi postpubescentka nade vše milující svého strýčka ( tady už to v některých místech hraničilo s otevřeným incestním chováním - wtf !!!) a strýček Charlie - naprosto normální vrah, který přichází, aby se vše ve zlé obrátilo. Ale neobrátí, Charlie se při odhalování ( tajemství !) Charlieho stihne zamilovat do policisty a on do ní ( ááách), nikdo jiný se nic nedozví a nakonec..se na ty spoilery už vyseru. Ani stín podezření mi jednoduše vůbec nesedl. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Z cele Hitchcockovy filmografie je fakt zrovna tohle jeho nejoblibenejsi kousek? Vizualne a kamerou je to jeho typicky nadstandard v podobe cernobileho pohlazeni, ale obsahem to zadne extra terno neni, napeti nefunguje a hlavne se to cele uplne strasne vlece. Otravna oldschool hudba tomu taky moc nepridava. Na Shadow of a Doubt jsem narazil jako na Hitchuv ukazkovy prispevek do noir sekce, ale nutno podotknout, ze na lepsi noiry tohle vubec nema (jestli se to za nej vubec da 100% povazovat..). Zklamani, ktere si sotva udrzi slabe 3*. 5/10 ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Psychologie tohoto filmu funguje na jedničku. Hitchcock byl mistrem svého řemesla a dokázal perfektně vést své postavy. Jeho hra má jasná pravidla, která ale určuje jen on sám a nejednou tím vyvádí diváka z konceptu. A přitom je to při zpětném pohledu všechno tak prosté a tím vlastně geniální. Velmi dobrý film. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Hume Cronyn se před kamerou objevil vůbec poprvé. (Kulmon)
  • Hitchock k řešení pohybu kamery doplnil: "Když kamera přijíždí dovnitř, odjíždí nebo projíždí domem, aby natočila akci, okna se otvírají, zápraží jde stranou, střecha se odkloní. Vždy zničíme to co milujeme." (Epistemolog)
  • Na scénáři spolupracovala manželka Hitchcocka a spolu s novinářkou S. Bensonovou jej pak "doladily". (Epistemolog)

Reklama

Reklama