Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (288)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zpočátku je s filmem těžké držet tempo, ale po chvíli se do toho divák dostane (a to i takový, kterému tématika lobbování a politiky není třeba moc blízká). A nakonec je to napínavá a trochu nepředvídatelná jízda, která má výborně vystavěný příběhový oblouk. Slečna Sloane je fascinující postavou balancující na hraně zákona, aby dosáhla nejen "vítězství", ale naplnila zároveň své přesvědčení. Jessica Chastain podává strhující výkon plný niterného napětí. Film zároveň předkládá spoustu zajímavých otázek, především ohledně etiky, ale dá se tam toho najít spoustu včetně zamyšlení nad tématem držení zbraní v USA. Zároveň se nám zde ukazuje velké téma lobbingu a můžeme si na tom uvědomit, že přestože má toto slovo negativní konotaci (lobbování je často spojováno také s korupcí), na samotném lobbingu vlastně není nic špatného. To, jestli je lobbování dobré nebo špatné, totiž určuje to, za co se lobbuje, úmysly lobbisty a také prostředky, které se k lobbování použijí. Všechno je to ve výsledku jen o nás lidech a o našich záměrech. Za mě tedy zajímavý námět s výborným provedením. Sama jsem ani nečekala, že mě tento film a jeho téma natolik osloví. ~(4,3)~ ()

classic 

všechny recenze uživatele

« Určite sa jedná o najzaujímavejší snímok z roku 2016, ktorý nezískal ani jednu nomináciu na Oscara, i keď by si minimálne herecká predstaviteľka Jessica Chastain i scenárista Jonathan Perera tieto prestížne nominácie zaslúžili » 『 To znamená, že i v „prestížnej” americkej Akadémii filmových umení a vied, skrátene: Oscar funguje v určitom slova zmysle = L-o-b-i-n-g, keď väčšina preferuje kvantitu nad kvalitou, a tak koľkokrát sa stáva oscarový film „o-s-c-a-r-o-v-ý-m” , čiže stráca váhu a význam !!! 』A o pragmatickom lobovaní je tento kompletný snímok režisérskeho veterána Johna Maddena, ktorý ma svojou dynamickou réžiou príjemne prekvapil, a že si ešte schoval eso do rukávu, tak tým si u mňa poistil - finálnu, maximálnu, piatu hviezdičku ! Jeho film je de-facto viacvrstvový, viacvýznamový, viacúčelový, než si to väčšina z nás vôbec myslí, klame svojim obalom, v ktorom obsahu sa skrýva niečo úplne iné, v čo nakoniec nedúfame, že sa vykryštalizuje v satisfakciu. _ Obsadenie je veľmi prospešné ! Zbadal som viacero pozoruhodných hereckých výkonov, a okrem hlavnej aktérky, by som napočítal aspoň na jednej ruke ďalších päť. Dĺžka mi neprekážala, lebo dejová línia bola dostatočne vyvážená, aby mi zabránila na to pomýšľať. Miss Sloane musíte jednoducho vidieť, a ja osobne som sa do nej strašne zažral, až to nie je pekné ! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Miss Sloane má přesně to, co podobné Molly’s Game chybělo - hlubší charakterovou studii hlavní postavy včetně jejího soukromí. A že si Jessiciny herecké výkony hlubší focus postav zaslouží! Lobismus a politika zde možná nebudou bavit každého, mně osobně ale kontroverzní téma zbraní v USA zajímá (jsem za gun control) a tento film je do ní skvělým nahlédnutím. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Politika, lobbing, soudní prostředí. Super náměty a hlavně herecký koncert Jessicy Chastain, to se jen tak nevidí co ta holka předváděla. Při čtení titulků diváku může děj malinko unikat, ale finále je všem jasné a vám zůstanou ústa dokořán. Hned po prvním shlédnutí pálím plný počet hvězd. Příště raději s dabingem. 90% (with J.) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Až také sklamanie som nečakal. A to tam hrala moja obľúbená Jessica Chastain a to tu bola skoro najsympatickejšia zo všetkých jej snímkov. Veľmi slabá snímka, ktorá neponúka vlastne vôbec nič. Neviem čo by tejto snímke prospelo najviac a či existuje niečo, čo by túto snímku pozdvihlo až na príjemný priemer. Herci sa veľmi nepredviedli a o nejakých hereckých výkonoch sa nedá ani polemizovať. Koniec koncov, nehrá tam nik známy. Na hudbu si už absolútne neviem spomenúť a to tempo bolo neskutočne vlečúce. Aj dialógy boli absolútne nezáživné a celkovo scenár a príbeh boli jedno veľké sklamanie. Však ono už téma je o niečom. Neviem či to pripisovať aj tomu, že som od toho veľa očakával, ale ja som sa len a len nudil. Nenapadá ma jediná skupina divákov, ktorá by túto snímku ocenila. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Adresa, kterou Sloane (Jessica Chastain) ke konci filmu nadiktuje novinářům (193.184.216.449), není platná IP(v4) adresa – ta sestává pouze z čísel od nuly do dvě stě padesáti pěti. (kriplozoik)
  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)

Reklama

Reklama