Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (288)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Film, který nám ukazuje zblízka zákulisí amerického lobbingu, hodnot, které politici a jejich klienti, respektive obslužné agentury vyznávají. Jessica Chastain podává dokonale svůj charakter chladné, nepřístupné a bezholedné ženy kariéristky, pro kterou je každý prostředek k vítězství dobrý. Nemůže se přece zdržovat drobnostmi jako osobní život, spánek, morální zasády. Přesto v sobě motivaci udělat něco jiného, než jen pro peníze. Bude muset svést před senátním slyšení největší bitvou o svůj kariérní život. Příběh svižně odsýpá, postupně odhaluje charakter hlavní hrdinky, byť její motivace zůstává poněkud nejasná. ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Takový ten vděčný film o vnitřně rozbitém člověku, který je tak moc v prdeli, že vlastní morální příčetnost plně podřídí kariérnímu postupu. Na takové svině je vždycky radost koukat. Ten patetický proslov v závěru si tvůrci klidně mohli odpustit, ale jinak to byla slušně napsaná jízda plná známých tváří. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"MIss Sloane" je podľa mňa skutočne ukážkou toho, ako sa robia dobré filmy. Možno má trošku ťažšiu tému na pochopenie pre všetkých, ale na druhú stranu je to podané tak dobre, má to vynikajúce tempo a postavy, ktoré si človek okamžite zamiluje. Nie pre to, aké sú sympatické, ale ako reálne na nás vyplynú. Najmä Jessica Chastain v role Madelaine Elizabeth Sloane. Ona priam žije túto rolu a nebol moment, ktorý som jej v tom neuveril. Natoľko bola presvedčivá. A rovnako musím povedať, že aj ostatní členovia jej tímu a jej oponenti sú zaujímavé postavy. Plus máme tu ľudí, ktorí na jednej strane chcú, aby si ľudia (najmä ženy) kupovali viac zbraní a naopak tí, ktorí nechcú, aby sa zbrane dostávali tak jednoducho k ľuďom. A Elizabeth si zvolí práve tú druhú možnosť. A použije akékoľvek prostriedky, aby vyhrala. Jej postava je veľmi zaujímavá a veľa sa o nej aj dozvieme. A občas ňou človek opovrhuje, no súčasne v nej nachádza niečo zaujímavé. Najlepším momentom filmu je pre mňa ale posledných 10 minút, kde bude mať Elizabeth jeden z najlepších filmových monológov, ktorý som kedy počul a najmä obohatený o jeden z najlepších zvratov vo filmovej histórii. Aspoň z filmov, čo som ja mal možnosť vidieť. Podľa môjho názoru je to tak výborne zvládnuté, že by si to zaslúžilo nejakú cenu. Wow. Prekvapivé, dokonalé a priam cítiť z toho všetko, k čomu sa film staval počas celej doby. Pre fanúšikov drámy a silných ženských osobností je tento film povinnosťou. Ja som si ho užíval naplno celú dobu, hoci téma lobbyzmu je trošku náročnejšia. Ale postupne sa film stáva pochopiteľnejším. Určite stojí za váš čas. Hodnotenie: A ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“PŘESVĚDČIVÁ LOBISTKA NEMŮŽE UVĚŘIT POUZE VE SVOU SCHOPNOST VYHRÁT...“ /// Módní doplněk k House of Cards. Žena s minimálně třemi smysly navíc proti zbrojní lobby. Díky J. Chastain (která v tý druhý půlce naprosto exceluje!), můžeme obdivovat hyperaktivitu a nahlídnout do temný stránky povahy ženy, která žije „jen“ pro svoji práci. Výborný politický drama, který se podobá těm (parádním) ze soudních síní. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V životě (mým) jde jen o vítězství. 2.) Nevím, jak se dostat za Markem Dalíkem. 3.) Thx za titule „Dede76„. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo dobrá, chladná a vypočítavá Jessica Chastain ťahá tento film neuveriteľným spôsobom. A to napriek tomu, že i samotný scenár plne stačí na prilákanie diváckej pozornosti. Slušná právnická dráma na pozadí pre Európanov trochu nepochopiteľnej témy. Zároveň si ale v priebehu deja pripomenieme, ako hnusne skorumpovaní politici na celom svete, a vyvrcholíme podľa mňa vynikajúcim záverom. Slabšia druhá tretinka znižuje trochu moje hodnotenie, ale inak ide o veľmi chytrý thriller. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

Reklama

Reklama