Reklama

Reklama

V nemilosrdném světě politických stratégů je Elizabeth Sloaneová (Jessica Chastain) nejvyhledávanější a nejpůsobivější lobbistkou z celého Washingtonu. Elizabeth, která je proslulá jak svou mazaností, tak i skvělými výsledky, je vždy poháněna touhou zvítězit za každou cenu. Když se však postaví doposud nejsilnějšímu oponentovi své kariéry, zjistí, že vítězství může přijít příliš draho. (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (288)

classic 

všechny recenze uživatele

« Určite sa jedná o najzaujímavejší snímok z roku 2016, ktorý nezískal ani jednu nomináciu na Oscara, i keď by si minimálne herecká predstaviteľka Jessica Chastain i scenárista Jonathan Perera tieto prestížne nominácie zaslúžili » 『 To znamená, že i v „prestížnej” americkej Akadémii filmových umení a vied, skrátene: Oscar funguje v určitom slova zmysle = L-o-b-i-n-g, keď väčšina preferuje kvantitu nad kvalitou, a tak koľkokrát sa stáva oscarový film „o-s-c-a-r-o-v-ý-m” , čiže stráca váhu a význam !!! 』A o pragmatickom lobovaní je tento kompletný snímok režisérskeho veterána Johna Maddena, ktorý ma svojou dynamickou réžiou príjemne prekvapil, a že si ešte schoval eso do rukávu, tak tým si u mňa poistil - finálnu, maximálnu, piatu hviezdičku ! Jeho film je de-facto viacvrstvový, viacvýznamový, viacúčelový, než si to väčšina z nás vôbec myslí, klame svojim obalom, v ktorom obsahu sa skrýva niečo úplne iné, v čo nakoniec nedúfame, že sa vykryštalizuje v satisfakciu. _ Obsadenie je veľmi prospešné ! Zbadal som viacero pozoruhodných hereckých výkonov, a okrem hlavnej aktérky, by som napočítal aspoň na jednej ruke ďalších päť. Dĺžka mi neprekážala, lebo dejová línia bola dostatočne vyvážená, aby mi zabránila na to pomýšľať. Miss Sloane musíte jednoducho vidieť, a ja osobne som sa do nej strašne zažral, až to nie je pekné ! ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

...ten film je brutálne únavný...a úmorný...prvá hodina štvrť takmer neupozerateľná...prostredie, charaktery, frekvencia slov...a v druhej polovici autori pripravia také zimomriavkové scény, ktoré so záverečným vyústením v spojení s hudbou Maxa Richtera proste nenechajú chladným ani toho najšialenejšieho workoholika / cynika či lobbistu...PS: prvá polovica tým pádom za 2, druhá za celých 6. PPS: milujem Gugu Mbatha-Raw! ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Excelentní drama z prostředí lobbingu a vysoké politiky, které je jednak výborně zrežírované, neméně dobře napsané a v neposlední řadě také akurátně vypointované. Tomu všemu nasazuje korunu naprosto famózní herecký výkon Jessicy Chastain, která zde předvedla troufnu si říct oscarový výkon. Pro velké množství dialogů a taktéž různých občas nic neříkajících termínů doporučuju shlédnutí s dabingem (v tomto případě verze dabingu z HBO), který se podle mě vyvedl. Film: 88% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Britská stálice John Madden občas šlápne vedle, ač o vyložené průšvihy samozřejmě nejde (Mandolína kapitána Corelliho, Smrtící úder, ani hotel Marigold ve dvojím provedení neoslovil), ale často dokonale udeří (Důkaz, oscarový Zamilovaný Shakespeare). Tahle sebejistá potvora patří naštěstí do druhé skupiny. Výsledek sice není tak rafinovaný jako kupříkladu Spotlight, úderný jako House of Cards nebo herecky atraktivní jako Den zrady, nicméně dravá lobbistka výtečné Jessicy Chastain má zatraceně dlouhé prsty, bystrý mozek a prořízlou pusu, že je radost ji sledovat. Tvůrci servírují všudypřítomnou snahu zamést špínu pod koberec, jindy ji naopak pořádně představit veřejnosti, vše prostřednictvím opravdu velkého množství stránek dialogů. Není to pro každého, ale svou nemalou kvalitu to rozhodně má. Chytrý film, ve kterém je divákova pozornost zatraceně důležitá. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Nečekaná lahůdka. Výborně napsaný film. Docela se divím, jak tohle prošlo oscarovou sezónou bez jediného povšimnutí, minimálně Jessica Chastain podala naprosto strhující výkon a místy mě vážně mrazilo v zádech. Přiznám se, že jsem o lobbování nikdy takto nepřemýšlela a film mi přinesl zcela nový pohled. Opravdu doporučuji, film, který vás může velice překvapit. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Značka piva, ktorú pije Elizabeth Sloane (Jessica Chastain) počas večere v čínskej reštaurácii, je Tsing Tao. (zajo91)

Reklama

Reklama