Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Byla jsem na film zvědavá, protože jsem zde zaznamenala poměrně pozitivní ohlasy a pochvaly. Taky mám ráda Vetcháče a i Petra Hřebíčková je fajn. Bohužel to pro mě nějak moc nefungovalo. Dá se říct příjemná a nenáročná oddechovka, ale nad některými rádoby vtípky a jednáním postav jsem až zavírala oči, protože mi to prostě přišlo mimo nebo moc. :) Hlavní pár by ještě šel, ale ten zbytek...podivná vesnice, kde žije asi 9 lidí a velí tomu tlemící se starosta, pár Kostková a Boková, co chtějí spolu adoptovat, podivná zápletka se synem. Některé hlášky a vtípky jsou prima a ta parta lidí mi je vlastně sympatická - protože herci jsou moc fajn, ale určitě jsem to čekala lepší :) tři hvězdičky snad nikoho neurazí. jo a konec byl pěkněj docela...i když vidět Vetcháče říkat: já sem blázen, ale do Tebe...taky velmi zajímavé. :) ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Žádné velké překvapení. Zklamáním je hlavně příliš čitelný děj a alespoň náznak vedlejších linek na nule. K tomu docela průměrné výkony (což zamrzí hlavně u Ondřeje Vetchého) a některé vtípky na hranici Kameňáku. Ale ve výsledku docela příjemná nenáročná podívaná s mimořádně krásnou Petrou Hřebíčkovou. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na české poměry překvapivě slušná a zábavná romantická komedie, která sice ničím nepřekvapí, ale na druhou stranu ani neurazí a v rámci české kinematografie se jedná o to lepší, co ta česká režisérská verbeš vytvořila. Hlavní problém jsem bohužel viděl v Ondřejovi Vetchém, který je spíše otravný, než buransky vtipný. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"A mohla bych ještě trošku mlíka ??" - "To bezpochyby !! Když si s tím vemenem poradíte.." ;) První půlka vůbec nefunguje, v důsledku však tahle Bezva ženská platí za překvapivě dost slušnou žánrovku, bez ohledu na Vejdělek.. Velmi zajímavý biják debutanta Hoffmana vlastně naznačuje, proč většina ostatních českých romantických filmů tak zoufale nefunguje, když se tvůrcům vůbec nedaří příběhy zasazovat do reality, ať už se to týká prostředí či času.. Lehce bizarní, lehce chaotické, se scénářem jako od koně, a bohužel i přes míru pitvořivé..nicméně lepší, než by se jeden vůbec nadál.. Ale vůbec ne urážlivé !! ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Film z alternativního vesmíru, kde vesnice vypadá tak, jak by to chtěli lidé z velkoměsta. Není to urážející jako Ženy v pokušení a Muži v naději, které se nám snažili nabulíkovat, že promiskuita je naprosto fajn a přijatelná pro všechny,Bezva ženská na krku dokonce překvapí starosvětskou cudností. Ale celý tento film je zbaven stopy reality, pouze na to jde jiným směrem než předchozí snímky stejného produkčního týmu. __________ Romantická komedie je v zásadě velkoměstský žánr - jeho přesazení na vesnici ukazuje, že romantiku v Česku nedovedeme ukotvit v každodenní současnosti, ale jenom v iluzivním prostoru dětských vzpomínek, jak to asi mohlo vypadat kdysi dávno, ale prakticky nikdy nevypadalo. ___________ Jinak další český film do sbírky, který mezi líčí ideální páry tak, že si postarší muži vybírají výrazně mladší ženy a bere se to bezpříznakově jako norma (Vetchý/Langmajer-Hřebíčková 13-17 let; Postránecký-Boudová 25 let). Naopak progresivní je zobrazení lesbického páru, nad jehož existencí se už žádná postava vůbec nepozastavuje jako nad něčím nenormálním. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Když Eliška (Petra Hřebíčková) vstane, není namalovaná. Dveře pokoje jsou zatarasené skříní, kterou nemůže odsunout. Následně vyleze ven oknem, aby si došla přes zahradu zpět do domu na záchod. V tuto chvíli je vidět, že má na obličeji make-up. (Neumetel_kovovy)

Reklama

Reklama