Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (606)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak tahle po všech stránkách špatná romantická komedie mohla v kinech vydělat 4.5x víc jak výborné Pohádky pro Emu. V obou se snaží seč může Ondřej Vetchý a jedná se o skvělý případ filmů, kde jeden dokáže zahrabat sebelepšího herce a ten druhý z něj vytřískat to nejlepší. Možná to bude i scénářem, který je tak špatný, až mi zdejší hodnocení nedá spát. Na jedné straně snobská blbka, která se po 20 minutách promění v nadějnou "inteligentní" učitelku, i přesto že nikdy po vš neučila a na druhé hrobník, který (nejspíš) jen tak zabil svou manželku a jejího milence a nyní z posedu špehuje svého nepoznaného syna s jeho sexy manželkou (to, že je to jeho syn, se divák dozví až někdy v půlce filmu, takže ze začátku tyto scény působí dojmem, že je O.Vetchý opravdový vrah a úchyl, který vyhlíží další oběť). Tyto dvě postavy se do sebe samozřejmě zamilují, i když k sobě mají ze začátku odpor, ale to by nebyl ten správný romanticky film, kdyby se v půlce filmu v koláži o 5 minut do sebe horoucně nezamilovali. Takhle nerealistická romance tu už dlouho nebyla, ale zdá se, že to nikomu nevadí. Ve filmu je tolik nelogičností, že i loňská Teorie tygra, která měla hrozně napsané postavy, v porovnání s tímto snímkem působí jako povedená rodinná komedie. Tady je toho zkrátka špatně až moc. Ani vedlejší postavy, nepůsobí lidsky, jsou to jen figurky v různých scénkách, které film mají držet pohromadě. Jenže nedrží. Dějová struktura působí roztříštěně. Postavy se objevují a zas mizí, podle toho jak se to tvůrcům hodí. Žádné dramatické zvraty nenastávají a já jen vlastně čekal až bude konečně konec a to u filmu, který má bavit a má jen 90 minut je opravdový problém. Vtipů je málo a když přijdou, tak stejně vyplynou do prázdna. Co se týče řemesla, tak to je taktéž na průměrné úrovni. Kamera bez nápadů s příliš saturovanými barvami a hudba nevýrazná až místy otravná. Jedinou pochvalu, tak ode mě má Ondřej Vetchý, který i přes naprosto debilní scénář a šílenou postavu, dokáže vyzdvihnout film z naprosté tragédie. Kdyby nebylo něj, jednalo by se o totální sra*ku. 3/10 ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Musím dát plný počet, protože takhle dobrou lehkou českou komedii jsem neviděla snad posledních deset let. Herecky skvělé (Ondra Vetchý mi tu strašně připomíná svou postavu z báječných let pod psa), roztomilá vesnička, výborná hudba! Fakt, s vykřičníkem. Letní, bezstarostné, veselé, netlačí to na pilu a Langoš při balení kufru je na facku. Jak ze života. Skvělé a klidně bych si Bezva ženskou hned pustila znovu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohl bych si trošku stěžovat na lehký filmový náběh do Kameňákova nebo Babovřesek tím pozitivním přístupem ke všemu, kterým se film prezentuje. Jenže ono mi při sledování tohoto filmu bylo tak strašně pěkně, že by byla škoda ho takhle jednou větou sejmout do průměru. Ondra Vetchej totiž opět předvedl skvělou roli a Petra Hřebíčková ho svojí vytříbenou postavou suprově doplňuje. K tomu i ostatní předvádějí skvělé karikatury a dobrosrdečnou náladu tak filmu zvedají stále výš. Z kina jsem tak šel s úsměvem na blbečka a nepřešlo mně to ani druhej den. Až takový na mě měl tento film vliv. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co by asi Tomáš Hoffman jako recenzent Cinemy o Bezva ženské blahé paměti napsal... Tenhle film je v podstatě zázrak - je to romantická komedie z prostředí vesnice, je česká a skutečně se jí vyhnuly všechny atributy, které u nás takové snímky mají - podbízivost, jednoduchý humor, možná ta idealizace venkova tam trochu je. Potud je všechno v pořádku. Jenže ten film je tak klasický a nudný, i na žánr, který reprezentuje, že mě na něm vůbec nic nepřekvapilo a já se prozíval až ke konci. Pozitivní a negativní věci se sešly v jednom snímku, z nich vzniklo padesátiprocentní hodnocení. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu budu říkat partnerák ! Je to přesně ten typ filmu, který těžce pracující, nevolící národ potřebuje, aby si odvfrknul, zasmál se a získal příjemný pocit z lehkosti bytí na této roztomilé planetě. Partnerák proto, že je v něm humor, který dokáže rozesmát jak holky, tak kluky. Některé dialogy jsou založeny třeba jen na dvou slovech (první dialogovka mezi Eliškou a Božíškem ), ale jsou to neskutečně trefný a vtipný dvousloví a pokud nemá scéna vtip, tak má pohodu a příjemnou atmosféru, do který s přehledem zapadne i romantická linka, které je tak akorát, aby nebyla podbízivá, kýčová, ale na druhou stranu, aby tam ta láska byla k zastižení. V záplavě dramat a thrillerů, který míří ve stále větším množství do kin je tohle jedinej film široko daleko, který udělá příjemně. Hodně vydařenej je i casting. Petra je i po porodu stále krásná ženská, která se do role Elišky hodí, no a sparťanská hvězda z činoherňáku rozdává sympatie v každým záběru. I vedlejšky jse povedlý, za všechny bych zmínil Mirka Táborskýho, který když na plátně rozbalí ten svůj velko úsměv , tak už jenom tímhle tím jediným činem ti tvaruje rty do písmenka u a to samý dělá celý film, vytvaruje ti rty do písmkenka u a tobě je milý spoluobčane a spoluobčanko díky filmu alespoň na chvíli zase fajn na světě . ()

Galerie (23)

Zajímavosti (26)

  • Natáčelo se v obci Dolní Kralovice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama