Reklama

Reklama

Lucie: Příběh jedný kapely

  • angličtina Lucie: The Story of a Rock Band (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že skupina Lucie je fenomén české hudební scény. Jejich medailón nebyl špatný, jen mohl postihnout trochu více a hlouběji "černou" stránku historie. Věřím, že byla a nejednou. Náznaků bylo v dokumentu dost, ale nic konkrétního. Tuším, že pak vznikaly písně jako Medvídek, že ano. Ale s pravdou ven nešel ani jeden z nich, škoda. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná komplexní, pro obyčejného smrtelníka přehledná biografie kapely se vším "co, kdy, kde, s kým a proč". V čase se skáče asi jako v prvních řadách při koncertu, ale my skalní víme. Srdíčko mi plesalo stejně, jako když jsem ve třinácti letech dostala hysterický záchvat, když jsem pod stromečkem našla své historicky první CD Lucie. Tehdy jsem začala věřit na Ježíška. Zkrátka "Víš... svý... Lucieeee, pár zásahů už máš!" ()

Reklama

penylane 

všechny recenze uživatele

Jako velká fanynka této kapely jsem se hodně bála, jakou formou bude tento dokumentární film pojat. Naprosto předčil má očekávání. Vtipné, dojemné, vzpomínkové dílo pro fanoušky i nefanoušky všech věkových kategorií ukazuje všechna zásadní období, kterými si kapela prošla. Přestože příběh nejde chronologicky, lze se v něm snadno zorientovat. 100% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

KVIFF 2016 - Městské divadlo v Karlových Varech, plno prakticky absolutně, do toho na pódiu Marek Eben a jeho pořad Na plovárně s kapelou Lucie. Ukočírovat čtyři berany na jednom podiu bylo hodně náročný, ale Marek Eben z toho standardně dobře vybruslil a ještě jsme se místy docela zasmály. To se mimochodem povedlo i samotnému dokumentu, jehož jediný mínus vnímám v tom, že vypráví různé kousky ze života kapely hodně na přeskáčku. Je otázka, kolik materiálu bylo a kolik se dotáčelo do dokumentu. Nicméně kapela se ospravedlnila a život jde dál. Konečně už odtrhli závoj tajemna a plno věcí potvrdili nebo vyvrátili. Dokument tedy účel splnil. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

V duši zbylo světlo z jedný holky - LUCIE. Pro mě kapela dětství, kdy jsem na přelomu 80./90. do zblbnutí poslouchal kazetu s prvníma hitama... :-) Pokud jde o dokument, tak je to příjemnej průlet historií se spoustou kvalitní hudby. Trochu může vadit, že dost skáče v čase tam a zpátky - dneska pro pamětníky to není problém, ale za pár desetiletí... A škoda, že to šlo dost po povrchu. Kdyby se porýpali v těch bolavějších věcech, jistě by to mělo větší výpovědní hodnotu. Ale řekl bych, že do toho se nikomu z pánů nechtělo. A vlastně: Nebudem se nikdy vracet tam, kde nám bylo mizerně! ;-) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama