Reklama

Reklama

Lucie: Příběh jedný kapely

  • angličtina Lucie: The Story of a Rock Band (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

30 let spolu, 30 let bez sebe. Fenomenální skupina Lucie se poprvé představí i na plátnech kin v celovečerním filmu Lucie: Příběh jedný kapely. Strhující cesta časem, čtyři životy plné hudby v jednom z největších českých dokumentárních projektů tohoto roku. Jak vznikaly jejich nejznámější hity? Co se dělo v zákulisí? Strhující příběh 30ti let kapely Lucie vypráví dosud nezveřejněné záběry pořízené samotnými členy kapely a záznamy, o kterých si všichni mysleli, že už ani neexistují. Otevřené zpovědi členů kapely nakreslí portrét čtyř výrazných osobností, které spolu leckdy nedokázaly sedět v jedné místnosti, přesto se potkávají na jednom jevišti. Příběh jedný kapely ukáže Lucii ve všech jejích náladách. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Indy 

všechny recenze uživatele

LUCIE je top česká kapela, mám ich rád, chodím na koncerty a veľa ich pesničiek patrí medzi špičku, a tak som si tento dokument samozrejme užil. Tiež potešilo, že sa takéto hudobné dokumenty hrajú v kinách, ale kúsok málo to svojmu názvu "Príbeh jednej kapely" zostalo dlžné, keďže nejaký príbeh tento dokument moc nerozpráva, skôr sú to na preskáčku rôzne momenty ich 30-ročnej úspešnej kariéry. 7/10 ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl (a hádám již nebudu) skalním fans produkce této české hudební skupiny, každopádně uznávám, že jejich stopa v naší historii má velikost té sněžného muže. A proto musí druhou větou konstatovat, jejich 30 let na scéně, jenž znamená kalhotky na pódiu, by si zasloužilo víc. Nic o začátcích kapely s Waschingerem, Penkem a Francem. O rozpadu, taky raději po špičkách. Žádný sex, drogy ani rock ´n´ roll. Tak si jenom tak sedíme a mluvíme a sedíme a ladíme a sedíme a mluvíme.....no nevím, až jednou za milióny let novodobý obyvatelé naší planety (kdo ví, jak se bude jmenovat) vykopou záznam tohoto hudebního dokumentu, moc se toho o kapele Lucie nedozví. ()

Reklama

evuline 

všechny recenze uživatele

Tak bylo naznačeno, že kapela "pravděpodobně" užívala návykové látky, "pravděpodobně" udržovala více než přátelské vztahy s fanynkami a "pravděpodobně" se mezi sebou hádala a měla konflikty, které vedly k rozpadu kapely. Pardon, ale to jsem opravdu nečekala a bylo to zcela šokantní. Pozn.: jedná se o ironický komentář, u kterého kroutím nevěřícně hlavou, proč se někdo rozhodne točit dokument, kde nechce nic konkrétního říct... ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná komplexní, pro obyčejného smrtelníka přehledná biografie kapely se vším "co, kdy, kde, s kým a proč". V čase se skáče asi jako v prvních řadách při koncertu, ale my skalní víme. Srdíčko mi plesalo stejně, jako když jsem ve třinácti letech dostala hysterický záchvat, když jsem pod stromečkem našla své historicky první CD Lucie. Tehdy jsem začala věřit na Ježíška. Zkrátka "Víš... svý... Lucieeee, pár zásahů už máš!" ()

penylane 

všechny recenze uživatele

Jako velká fanynka této kapely jsem se hodně bála, jakou formou bude tento dokumentární film pojat. Naprosto předčil má očekávání. Vtipné, dojemné, vzpomínkové dílo pro fanoušky i nefanoušky všech věkových kategorií ukazuje všechna zásadní období, kterými si kapela prošla. Přestože příběh nejde chronologicky, lze se v něm snadno zorientovat. 100% ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno