Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cary Grant hrá v tomto thrilleri šarmantného gambléra, ktorý však svoju finančnú nezávislosť iba predstiera, v prvej triede cestuje na "treťotriedne" lístky a nie je ani zďaleka taký anjel ako sa zdá. Raz si vo vlaku (v prvej triede) padne do oka s Joan Fontain a onedlho na to si ju vezme. A až po svatbe začne Joan odhalovať jeho skutočnú tvár. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

erased 

všechny recenze uživatele

Hra na kočku a myš šla Hitchcockovi na jedničku odjakživa. Zde mě v tom jen znovu utvrdil. I když je příběh vlastně jeden velký podvod, napětí a paranoia je zde vystupňovaná naplno a režisér si diváka drží přesně tam, kde ho chce mít. Hereckým výkonům taky není co vytknout, ani jeden herec se zde prostě nedá nemilovat. Jediné co mi na filmu nakonec nesedělo bylo prostředí, a i když nepochybuju o jeho opodstatněném využití, zaprášené ulice velkoměsta mám prostě radši. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Naivně se snažím s poctivostí nejdál dojít a nemám přitom příliš pochopení pro flákající se nefachčenka, ale ve filmu nemám nic proti tomu, když si nějaký sympatický příživník nalezne zazobanou sponzorku svého nákladného poflakování. A stříháním ušima vyjadřuji svou spokojenost, když po jednom podobně úspěšném sňatku začal lišák Hitchcock probouzet novomanželku Linu z jejího růžového snu a podsouvat jí myšlenky o přímé úměře Johnnieho štěstí na výši vyplacené životní pojistky pro veselého vdovce. Zkrátka nesnáším nesmyslně bohaté lidi a proto jim ze srdce přeji, aby si nikdy nemohli být jisti, zda by je jejich partner miloval i s holou řití. ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, je tu spousta postupů, které dělaly Hitchcoka jedinečným (užití subjektivity postavy spojené s vlivem impresionismu, narůstající napětí, nezaměnitelný humor, obsese...), ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsem tohle všechno už nejednou viděl, a to v působivějším provedení a s mnohem lepší pointou. P.S. Dabing ČT nebrat! ____ Pochyby zůstávají i po zhlédnutí filmu v originále, nicméně míra zábavnosti a stupňování (falešného) napětí mi nedovolí jít pod známku 8/10 ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Hitchcock nedělá z diváka blbce. Dnes Vám v každém druhém thrilleru celou dobu podsouvají „svou“ pointu, aby Vám pak na konci hodili celý film na hlavu a s úsměvěm Vám oznámili, že všechno je jinak. Jak „geniální“…:( Tohle je ale stará škola. Nejen, že na konci si divák nepřipadá jako podvedený trouba, ale navíc si celou dobu užívá precizní atmosféru nejistoty a spolu s hlavní hrdinkou postupně odkrývá, pátrá, pochybuje, dumá a váhá… Skvěle obsazené i zrežírované. Bavil jsem se. P.S.: oslovovat svou drahou choť „opičko“, to mohlo projít snad jedině Carymu Grantovi :-) ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kto očakáva mysteriózny triler s tradičnou hitchcockovskou atmosférou, bude asi sklamaný. Vyše hodinu sa totiž jedná o klasickú romantickú a konverzačnú idylku, veľmi nadľahčenú, ktorá v podstate ničím nezaujme. Teda, keď si odmyslím iritujúcu povahu jednej z hlavných postáv. Až v závere sa začne prejavovať mysterióznosť a stupňujúce napätie, ktoré má ale predvídateľný charakter. Grant je síce ťahúňom, ale má fejs dobráka, čiže na takéto role sa nehodí. Toho napätia by to chcelo oveľa oveľa viac, ale aj v tom prípade mám pochybnosti, či by to stačilo na lepší nadpriemer. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (19)

  • Když ke konci filmu nese Grant Fountainové sklenici mléka, vypadá to, jako by zářila. Není to náhoda. Hitchcock umístil skutečně do sklenice malý reflektor. (Hwaelos)
  • Alfred Hitchcock se objeví ve filmu hned dvakrát, a ne jednou, jak bylo jeho zvykem. Poprvé vede koně na loveckém setkání na začátku filmu, podruhé vhazuje dopis do schránky ve 46. minutě. (Chegi)

Reklama

Reklama