Reklama

Reklama

Fender Bender

Trailer

Jennifer je mladé 17 ročné dievča, ktoré po prvýkrát vo svojom živote pocítilo, ako chutí sklamanie v láske. Aby toho nebolo málo, v deň rozchodu so svojím partnerom sa nečakane stáva účastníčkou dopravnej nehody. Následná výmena údajov s neznámym mužom, ktorý zrážku zapríčinil, jej však prinesie omnoho väčšie starosti, ako len priznanie sa rodičom, že ich rodinné auto už zďaleka nie je v takom stave, v akom jej ho pôvodne zverili. Jennifer a jej najbližších priateľov, ktorí ju následného večera poctia návštevou, čaká nerovný súboj so šialeným sériovým vrahom, ktorý svoje obete vyhľadáva pomerne podivným spôsobom: zdanlivo nevinnou zrážkou vozidiel. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To si takhle lehnete na postel a najednou zjistíte, že je vedle vás chlap v neoprenu...tak ne, zpět, v kůži, ale výsledek je stejný. Jennifer se zachová jako blbka, za což zaplatí. A když zjistí, že má asi někoho cizího v domě, pečlivě zavře dveře i okno, aby mu pak nemohla utéci. Hlavní hrdinkou je ovšem Hilary - zdejší obsah se ve jménech mýlí, která je blbkou na kvadrát. Udělá snad všechny chyby, aby vždy vrahovi nahrála na smeč. Zdánlivý slasher se změní v Home Invasion v momentě, kdy přijdou za Hilary přátelé....a taky jeden nechtěný mladík. A pak už jen naháněčky a vraždičky. Normálně bych dal 3*, ale za konec dám čtvrtou, protože tak jsem si ho přál. Fender Bender chápu jako jeden z instruktážních filmů, jak se nechovat. A v tom je výborný! A navrch skvělá muzika. Jinak vrah nijak démonický není, ale to masoví vrazi přeci většinou nebývají. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dívčí víkend se sado maso Zjebem a se zřetelnou ozvěnou "osmdesátkových horáčů", jejichž přílišná jednoduchost nebyla vždy absolutním plusem. Retro vyznění se odráží ve vícero aspektech - absence internetu, žádný Falusbuk a Nasratgram, ne úplně moderní interiér domu, zastaralý telefon se šnůrou, auto starší výroby, v němž jezdí úchyl, málo moderní chování postav. Ten retro pocit narušuje jen mobilní komunikace, k níž dochází mezi Zjebem a jeho vyhlédnutými oběťmi, od nichž vyfasuje po drobné autonehodě (odtud zvláštní název filmu) jejich číslo s kompletní adresou. Jestli to ještě nevíte, Zjeb v tomhle filmu využívá trik, kdy do hezké slečny, jedoucí autem, narazí svým vozem, aby pak po ní lstí vylákal důležité osobní informace. Následně ještě téhož večera, až když třeba rodiče odjedou na víkend, ne ti jeho, ale její, ji navštíví v jejím domě za účelem seznámení se s jeho "žabikuchem", kterým provede vykuchání. Zůstane sice jen u ubodání, ale to máte jedno. Ovšem pozor, zabíjení obětí zde nehraje prim, film působí celkem krotce, s provedením vražd ale nebyl problém, i když jich bylo oproti očekávání jen limitované množství. Horší už to bylo s chováním a s hraním slečny v hlavní roli, na kterou si prostě nešlo zvyknout. Pominu fakt, že můj pyj troubil na poplach jen velmi sporadicky, ovšem slečna Hillary byla klasicky napřesdržku. Makenzie Vega sice není žádná začátečnice, v dětském věku byla k vidění i v úvodním dílu Saw série, ale to, co předváděla zde, bylo na vyhození castingovými dveřmi. Je ale docela možné, že režisér ji k naivnímu hraní nutil, aby zachoval tradiční blbost hlavních hrdinek z hororů, které kdysi brázdily véháeskové vody. Ani ostatní postavy nedostaly do vínku chytrost. Současný divák to jen stěží přehlédne a nebude k tomu nijak tolerantní. Režisér Mark Pavia se k filmu vrátil po dvaceti letech. Je znát, že mu stylové postupy ze starších hororů vůbec nejsou cizí. I když si ke svému filmu neopomněl napsat scénář a podílel se na produkci, už tolik neměl pod kontrolou jeho vyznění. Mix psychologických prvků, fetiš okrajového undergroundu a neprůrazného slasheru nezanechá v divákovi výraznější prožitek. A chlápek v S/M kukle mohl řádit víc odvázaně. Nudný večer to ale zaplácne spolehlivě. 6/10 ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Režisér skvelej 90tkovej Kingovky "The Night Flier" sa po čase nenápadne vracia s novým a našťastie aj vydareným hororovým počinom FENDER BENDER. Kto nevie, tak názov je frázička označujúca menšiu autonehodu a v tomto prípade máme psycho chlapíka, ktorý takéto kolízie cielene vytvára a svoje „nehodové obete“ následne prenasleduje, až si ich podá v akomsi S&M oblečku a stanú sa obeťami reálnymi. Solídny a po väčšinu času nečakane atmosférický malý slasher, ktorý stavia viac na napätí, než na krvavých mordoch a celkovo som mal pocit, že sa snaží nasmerovať takým štýlom prvého Halloweenu (kamera, hudba, retro charakter..). Mne sa to páčilo a k vyššiemu hodnoteniu veľa nechýbalo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice chápu, že pro potřeby filmu se postavy občas musí chovat jako dementi, ale tady toho bylo moc. Hlavní hrdinka je zatím největší žánrové tele letošního roku. A k nepochopení je i vrahoun. Co ten všechno přežil, nad tím zůstává rozum stát a určitě by si to zasloužilo nějaké to nadpřirozené vysvětlení. Na druhou stranu občas to bylo tak blbé, až jsem se bavil a komediální kreace všech zúčastněných také stály za to, takže těch 25% tomu i dám. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co odlišuje tuhle komorní vyvražďovačku od desítek jiných? Respektive co jí posunuje do mých červených čísel? 1.vynikající syntezátorová hudba, jakou jsem ve filmu už dloho neslyšel 2.klidná, pomalá, STABILIZOVANÁ kamera 3.sympatická, roztomile husičkovitá chica v hlavní roli (malá Nancy ze Sin City!) 4.skvělý prolog + 5.netradiční konec & skvostný epilog s panem "fenderbenderem". Tenhle týpek fakt nemá chybu, jeho hlas, jeho pohyby, jeho vytuněný čúro a hlavně jeho originální kožená maska mě dostávaly. V druhé půli mě sice trochu začínala štvát nadprůměrná (i v rámci žánru) demence v chování postav, ale hned mě to zase přešlo, protože k podobným filmům to přece zkrátka patří a jedná se samozřejmě o záměr, ne o scénáristickou/režisérskou chybu. Ale stejně si neodpustím malý kvíz: Dívka je sama doma a zjistí, že má v domě vetřelce. Co udělá? a)zavolá ihned mobilem 911 b)vezme do svých malých slabých ručiček baseballovou pálku (kterou drží jako... jako třeba slunečník) a jde prohledávat kvartýr. Nebo: Borec v černé kůži důkladně morduje dívčina kamaráda, zatímco ona a)pokusí se ho něčím majznout zezadu po kedlubně, nebo aspoň začne zdrhat b)stojí metr od nich, čumí a ječí "nééé, nééé!". Nebudu vás napínat - v obou případech je "pochopitelně" správně za 'b'. A tak dále a tak podobně... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama