Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zní to neuvěřitelně, ale tento film asi nejlépe spolu s disneyovskými komiksy asi nejlépe vystihl atmosféru vězení obecně... Pravda, Luke a Shawshank jsou na stejné úrovni, nicméně tento film stavím ještě výše, jelikož s místním nápravným zařízením se dá lépe ztotožnit, jelikož je mnohem pravděpodobnější dostat se do Bohunic než do proslulého Alcatrazu. Výborný Henry Fonda v jednom z nejpříjemnějších překvapení z Hitchcockovy tvorby, už jsem si myslel, že mi s přibývajícími zkušenostmi jeho filmy nesedí (hned čtyři snímky za poslední dobu získaly pouze průměrnou známku), ale naštěstí tomu tak v tomto případě nebylo. Hodně se zde zmiňuje neotřelá stylizace, ale v tématu je vidět určitá podobnost s "North by Northwest", tudíž bych tento film tolik neodlišoval od ostatních od Hitchcocka, byť k tomu označení "pravdivý příběh" svádí. 90% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Vynikající, ovšem těžká podívaná. Je jen málo filmů, které vás vtáhnou do děje takovým způsobem, že hlavnímu hrdinovi držíte palce, jako by šlo o váš vlastní život. Nepravý muž je jedním z nich. Naprosto přesný a uhrančivý Henry Fonda, jako slušný člověk a hudebník Manny, v bravurním krimi-noir příběhu, jenž je skvělou studií lidské povahy, psychiky i nedokonalosti (tehdejšího) právního a sociálního systému. Snímek je věrnou rekonstrukcí skutečného případu z 50. let a je dalším skvělým Hitchcockovým dílem. Tohle bych přál každému vidět, ale nikomu zažít. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock /the Lodger 1927, Psycho a Vertigo/ natocil silny, posobivy film o tom, ako jedneho cloveka cakaju hodne neprijemne trable. Henry Fonda /My darling Clementine/ hral na urovni, napatie slusne a vyborne funguje, kulisy su maximalne na urovni. Vera Miles bola skvela a Wrong man 1956 je dalsim krasnym dokazom, ze najlepsie diela tocil Hitchcock v 40. a 50. rokoch 20. storocia : 89 % ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Podle mě trochu slabší Hitchcock. Mistr nechal pro tentokrát napětí kdesi za dveřmi a natočil "obyčejný" příběh, který zaujme snad jen tím, že se skutečně stal. Jinak žádné scény, co zůstanou v hlavě po skončení filmu, žádná silná místa, ani smutný konec, či šokující pointa. Jen nuda (kdo by si pomyslel, že tohle někdy řeknu o filmu sira Alfreda!) a tradiční happy end. Narozdíl od jiných Hitchcockových opusů Nepravého muže už znovu nemusím vidět. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Maxwell Anderson, Angus MacPhail .. Ještě než ulice New Yorku ovládl Spider-Man, pohyboval se jimi bezúhonný Wrong Man, zahalen do hutné noir atmosféry, avšak prost velkých porcí překvapení či napětí. Mistr Hitch pár fíglů sice vytáhne, ale moc nefungují, tedy kromě stísněnosti a pocitu bezmoci, která z pocitů hlavního hrdiny přímo sálá. Pokud chcete vidět noir-dokument, dle událostí fakticky podložených, neváhejte. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Podle knihy "It's only a movie" se zkusil Alfred Hitchcock zeptat J. M. Hayese, zda-li by nechtěl spolupracovat na scénáři k tomuto snímku s podmínkou, že by nedostával žádný plat, ale získal by určité procento ze zisků filmu. Pan Hayes (největší úspěch do té doby slavil asi s Oknem do dvora) odmítl, a tak po čtyřech filmech skončil jejich profesionální vztah. (hippyman)
  • Lékaři z ústavu pro duševně choré, byli skutečnými psychiatry a hráli tedy sami sebe. (Hwaelos)
  • Ačkoli je film založen na pravdivé události, Hitchcock záměrně vynechával některé informace, které ukazovaly na Mannyho nevinu. (Kulmon)

Reklama

Reklama