Reklama

Reklama

Manny Ballestero je počestný pracovitý hudebník učinkující ve Stork klubu v New Yorku. Když jeho žena potřebuje peníze na zubního lékaře, vydá se do místní pojišťovny, aby si vypůjčil na její pojistku. Zaměstnanci pojišťovny jej ale omylem začnou považovat za lupiče, který je v minulém roce přepadl, a zavolají policii. Film je skutečným příběhem, který Manny a jeho rodina prožili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek, působivý a na druhou stranu hrozný. Hrozný, vezmeme-li v úvahu, že se tato událost opravdu stala. Henry Fonda skutečně předvedl výkon, který je hoden velké pocty. Hraje s neskutečnou přirozeností, dokonale se do role vžil a s postavou Mannyho sžil. Černobílý obraz dodává snímku obrovskou "poezii", snímek je tak doopravdy velice působivý. Po zatčení M. Ballestrera je výborně vystižena psychika hlavního hrdiny, kdy to vypadá, že nehodlá strávit ve věznici ani jednu noc a raději si sáhne na život (alespoň na mě tato scéna tak působila). Tak trochu SPOILER: Krásné vyznání H. Fondy po propuštění, kdy říká svému synovi, že si uvědomil, co pro něj rodina znamená...Opravdový filmový zážitek! Doporučuji! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Alfred Hitchcock /the Lodger 1927, Psycho a Vertigo/ natocil silny, posobivy film o tom, ako jedneho cloveka cakaju hodne neprijemne trable. Henry Fonda /My darling Clementine/ hral na urovni, napatie slusne a vyborne funguje, kulisy su maximalne na urovni. Vera Miles bola skvela a Wrong man 1956 je dalsim krasnym dokazom, ze najlepsie diela tocil Hitchcock v 40. a 50. rokoch 20. storocia : 89 % ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Natočené krásne. Herci vynikajúci. Navodenie "skutočnej" atmosféry geniálne. Systém prirovnaný k mlynčeku na mäso... Ako film, ktorý ma zaujať niečim zaujímavým (filmovým), príliš obyčajné a lineárne. Réžia a hudba zachraňujú veľa, ale ako film to príliš neobstojí, ako preozprávanie skutočného príbehu je to... výstižné... Mimochodom, všelikde najdete ten blbí obsah o Mannyho úteku, ale ja som sa za celý film nevšimol, že by niekto utekal... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vynikající Henry Fonda v netypickém "Hitchcockovi". Je to svým způsobem hraný dokument o skutečné události.... Svojí atmosférou na mě filmy-noir obecně nepůsobí. Prostě to není můj šálek čaje. Proto je to u mě 70% ...... P.S. "Hitch" mě v tomhle filmu "naštval". Při dvojím příchodu hrdiny domů - otevře před kamerou dveře, kamera popojede za ním, on se otočí, dveře zavře kameře před nosem, ale dveře nikde. Jen zámek cvakne ... Pokud to měl být dokument bez stylizace, tak tenhle "fígl" si mohl odpustit...... To je ale jen taková amatérská připomínka, která mého oblíbeného režiséra určitě nevyvede z míry :) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hrůza filmu netkví v nějakém mystickém zlu či zlém člověku, ale v náhodě. Stačí jen malá náhoda a celý váš život je pryč, vaše hodnoty i potřeby se změní a začnete si vážit obyčejných klidných věcí - jistot ! Henry fonda jako starostlivý otec, který by neublížil ani mouše a chce žít vklidu, splatit konečně dluhy, ale někdy ani poslušnost a poctivost vám štěstí nepřinese. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (15)

  • Lékaři z ústavu pro duševně choré, byli skutečnými psychiatry a hráli tedy sami sebe. (Hwaelos)
  • I přesto, že nám pan Hitchcock hned na začátku sdělil, že je tento příběh pravdivý, následuje o chvíli později v titulcích poznámka, že: „Tento příběh, všechna jména, postavy a události jsou vymyšlené.“ (Marfysu)
  • Když Mannyho vedou vězením, můžeme slyšet jednoho z vězňů, jak křičí: "Za co tě dostali Henry", což v dabované verzi samozřejmě bohužel není. (Kulmon)

Reklama

Reklama