Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poté co Pepík s Honzíkem najdou zavřenou mateřskou školku, se oba vydají na svou první samostatnou prochazku po Praze, kde se dostanou jak do muzea, tak do kouzelné země. Jak rádi se vrací domů ke svému lvu... (oficiální text distributora)

Zajímavosti (4)

  • Na 16. mezinárodním filmovém festivalu pro děti a mládež v Benátkách snímek získal ocenění Lev svatého Marka, Stříbrná gondola, zvláštní cenu poroty a dvě ceny za mužský herecký výkon (Josef FilipVladimír Očenášek). (Zdroj: ČSFD)
  • Josefu Filipovi (Honzík) ve scéně, kde bylo potřeba, aby bylo „zakouřeno“, napadal spálený prášek do očí a skončilo to ošetřením v nemocnici na Bulovce a zastavením natáčení na několik dní. (sator)
  • Malé motorové dětské auto děti neřídily, volant byl zpřevodován do útrob vozu, kde seděl vklíněný dospěly řidič, který jej řídil a na cestu viděl skrze mříže chladiče. (sator)
  • Před koncem je mezi záběry závodních vozů použit mimo jiné i záznam tragické nehody Wolfganga von Tripse z Monzy 1961. Zahynul, včetně několika diváků. (Miluna11)

Reklama

Reklama