Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Představte si, že nejpopulárnější příběh všech dob ztvárňují největší hvězdy stříbrného plátna v novém, zvláštním prostředí: to je Sen noci svatojánské v režii Michaela Hoffmanna. Zatímco o Hermínu soupeří hned dva nápadníci, Helena trpí při pohledu na muže, kterého miluje a jenž její lásku neopětuje. Jenže díky vílím kouzlům i ten největší cit během okamžiku zmizí a naopak - kde nebyla ani jiskřička, rozhoří se nezvladatelná vášeň... Klasická Shakespearova komedie o lásce a soupeření, tentokrát plná nadpřirozených bytostí. Král Oberon (Rupert Everett) a královna Titanie (Michelle Pfeiffer) vás zvou do svého čarovného lesa... (Cinemax)

(více)

Recenze (71)

ilovebritain 

všechny recenze uživatele

Divadlo nepatřící na filmové plátno. Skvělí herci netušící, co mají dělat. Snad krom Everetta a zejména Tucciho. Ti dva skutečně vědí, co to znamená Shakespeare. Jeho slova jim sedí v puse, jako puberťačce na zdi plakát hezounka. Velký nevyužitý potenciál co se zbytku týká. Ať už je řeč o hercích, hudbě či exteriérech. Plýtvání. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Slavní herci ve slavném díle slavného dramatika. To nemohlo dopadnout špatně. Jen totální diletant může zničit dílo Williama Shakespeara. Je totiž výborně napsáno, takže pak už stačí najít herce, kteří to zvládnou vhodně interpretovat. V tomto případě sedly perfektně kostýmy i prostředí. Kulisy jsou též perfektní. Jen se přiznám, že ne všichni herci mi ve svých rolích sedli. Především Michelle Pfeiffer či Stanley Tucci. Trochu té amerikánštiny se do tohoto díla prostě dostala. I tak ale toto dílo jistě bude patřit k nejlepším verzím. Těším se na srovnání s ostatními. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si po dlouhých letech opáčko, v paměti mi totiž zůstala pouze krásná Michelle jako královna a to je na hodnocení filmu přece jen moc málo.. Propletený příběh několika vztahů, hledání lásky, soupeření mezi muži, příprava divadelního představení - to vše mě bavilo, tenhle filmový kabátek je nejen pohádkový, ale i nesmírně hravý a okouzlující.. Herecký ansámbl celkově velmi sympatický, za zmínku jistě stojí Kevin Kline, Rupert Everett a moc se mi líbil i Sam Rockwell.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Simon Boswell: 1. Overture A Midsummer Night's Dream [11:31] ,2. Brindisi - Renee Fleming/Marcello Giordani [2:52] ,3. Che Gelida Manina - Luciano Pavarotti [4:37] ,4. The Course of True Love [3:23] ,5. Between the Cold Moon and the Earth [3:20] ,6. Hot Ice [2:22] ,7. The Forgeries of Jealousy [3:53] ,8. I Know a Place Where the Wild Thyme Blows [4:15] ,9. Casta Diva - Renee Fleming [7:05] ,10. Intermezzo [2:16] ,11. What Fools These Mortals Be [2:46] ,12. Strange Snow [3:34] ,13. Fair Lovers You Are Fortunately Met [1:46] ,14. Una Furtiva Lagrima - Roberto Alagna [3:40] ,15. Wedding March [5:01] ,16. A Most Rare Vision [5:55] ,17. Non Piu Mesta - Cecilia Bartoli [3:06], ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Podobně jsem si při čtení této Shakespearovky představovala filmové zpracování co se týče těch lesních exteriérů a všech nadpřirozených bytostí. Co se týče hereckého osazenstva, nemám nikterak velké prostesty. Snad možná Oberona jsem si představovala staršího. Nicméně se ani ztvárnění Everettem nebráním. Naopak mě překvapila Calista Flockhart, kterou jsem vždy měla zafixovanou jako Ally McBeal. A troufám si říct, že byla jednou z nejvýraznějších postav, ještě spolu s Christianem Balem a Kevinem Klinem. Ten ostatně předvedl velmi dobrou "hru ve hře" a ta story o Pyramovi a Thisbě bylo to nejlepší z celého snímku. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama