Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Herecká a manželská dvojice Nicholas Frame a Lillian Stanhopeová je v londýnském divadelním světě pojem. Oba se spolu pokoušejí o další úspěch v klasickém Shakespearově dramatu Macbeth. Dostanou se však do sporu s divadelním producentem Rogerem Havershamem – a během ostřejší roztržky jej Lillian náhodou usmrtí. Manželé odvezou Havershamovo tělo do producentova domu a vyrobí falešné stopy, aby vše vypadalo jako nešťastná smrt vlastním přičiněním. Tou dobou však na návštěvu Scotland Yardu přijíždí americký detektiv poručík Columbo. A na rozdíl od londýnského kolegy, vyšetřovatele Williama Durka, má na oba herce několik všetečných otázek... (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Kdybys vzal tu roli ve hře Agathy Christie, jak jsem ti říkala, tak bys to věděl!“ Columbo kontra Scotland Yard, tak by se dal s nadsázkou nazvat tento díl. Je mnohem vtipnější, než byly ty předchozí. Columbo je v porovnání s Angličany ještě větší zmatkář a tak dochází k legračním situacím. Občas jsem si ale nebyl jist, jestli si tvůrci dělají srandu z Columba, nebo z Angličanů. Hlavně první část působí jako průvodce po největších klišé Anglie, a i detektivní příběh těží z anglických stereotypů. Ve srovnání s ostatními díly je tento rozhodně nadprůměrný svou originalitou a lehkostí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tenhle dil se fakt poved. Sice tu neni tak promakany patrani a je to spis takova komedie, ale vubec to nevadi. Columbo se furt mota po Londyne jak hovado, kazdyho otravuje, ale nakonec jako vzdy pripad vyresi. Navic tu je dost dobra hudba a zaporaci jsou taky cool. Jeden z tech nejlepsich dilu. ()

Reklama

Tominni 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu netradiční díl, kde se Colombo ocitá v Londýně, aby pomohl objasnit smrt Sira Havershama. Začíná to sice ztrátou kufru na letišti, zaujetím pro královskou gardu, ale pak už to je starý dobrý Colombo, jen ten malý podvůdek s perlou na konci je tak trochu navíc, ale co se dá dělat, když proti němu stojí dvojice výborných herců...... ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K vraždě dojde zcela náhodou a dvojice záporáků je nucena improvizovat. Podaří se jim zahladit stopy a zbavit se mrtvoly. Snad by jim to i prošlo, ale to by nesměl do Londýna právě přiletět Columbo. Ten záhy tuší odkud vítr vane a tak zbývá předložit jen pádný důkaz... Jinak zbytečně dlouhá stopáž okolo 100 minut a slabá pointa. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo si s herci začíná velice často - snad proto, aby měl k mání opravdu rovnocenné soupeře, kteří jen tak nepanikaří. Tady konfrontace angličtí gentlemani versus americký neohrabanec dopadá zcela jasně pro losangeleského poručíka. Scotland Yard se svými zcela novými metodami si na moc nepříjde. Dokonce hlavní superintendant působí chvílemi jako omezenec a chvílemi jako neškodný páprda. Film obsahuje jednu klasickou "vyděračskou" zápletku. A pointa je od Columba velmi, ale velmi škaredá. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (8)

  • V závěrečné scéně s rozuzlením otevírá pan Jones (Ronald Long) na Columbovo vyzvání deštník, že kterého ihned vypadne korálek. Toto se ovšem nemělo stát, protože hned v následujícím záběru se jiný korálek pomaloučku kutálí z deštníku ven. Evidentně chyba střihu, kdy záběr s rychle vypadlým korálkem měl být střihem zkrácen a po něm měl následovat záběr s pomalu se kutálejícím korálkem. V deštníku byl přece jen jeden a nikoliv dva korálky. (pjotri)
  • Všechny scény s hercem Wilfridem Hyde-Whiteem musely být natáčeny v Kalifornii, jelikož byl v daňovém exilu a dlužil tisíce liber britské Inland Revenue. (Epistemolog)
  • Ve Velké Británii byly natáčeny pouze určité venkovní lokace a jedna vnitřní scéna (návštěva Columba v džentlmenském klubu superintendanta Durka). (Epistemolog)

Reklama

Reklama