Reklama

Reklama

Godzilla - Útok z neznáma

  • Československo Útok z neznáma (více)
Trailer

Obsahy(1)

Godzilla se opět musí utkat se zlem. A to s tříhlavým monstrem, kterého chce využít pro své plány na ovládnutí planety - mimozemská civilizace. V pořadí šestý film s Godzillou. Jedna z hlavních inspirací pro ''Mars útočí'' Tima Burtona. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

kitano 

všechny recenze uživatele

Verim tomu ze niekto moze povedat, ze je to stara capina a koli zastaralym efektom a celkovo koli staremu filingu ktory film ma, sa na to ani nedokaze pozerat. Nie vsak ja. Ja som sa nechal uniest a zaver filmu, kde tri monstra likviduju mesto a potom bojuju medzi sebou ma doslova strhol. Je treba povedat, ze je to nieco uplne ine - doslova neopozerane. V japonsku beru godzillu uplne inac a preto nemaju vo filme potrebu vysvetlovat odkial sa nabrala a co je zac. Je to jednoducho godzilla a hotovo. Je to sucast japonskej mytologie. Nech je to akokolvek stary film, zabery z dialky, ako godzila nici mesto maju v sebe stale silu a obrovske caro. A nech sa amici akokolvek snazili s digitalnymi monstrami tento a ine filmy napodobnit, nikdy sa im to ani zdaleka nepodarilo. Holt original je original a verim tomu ze mnohi, ktory by sa odhodlali si tento film pozriet by boli (hlavne zaverecnou sekvenciou nicenia mesta) velmi prekvapeni. (9/10) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ptákovina a veleještěrovina, ovšem svým osobitým způsobem zábavná, s rozkošnými triky a omamnou vůní braku, který to s divákem myslí jen a jen dobře. Vážná atmosféra původního snímku je totiž tatam, Godzilla váli, když tančí vítězný tanec na Planetě X, omráčený Radon při dopadu na záda kope nohama jako naštvané děcko, poražení mimozemšťané ustupují do budoucnosti a kus Japonska se opět musí vzpamatovat z nevyžádané návštěvy uřvané demoliční čety. Na to, jak moc blbé to bylo, to bylo opravdu dobře natočené. Čtvrtá hvězdička je za opět úžasnou Ifukubeho hudbu. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Partnerské problémy, zákeřní mimozemšťané a souboj oblud! Vesmírná sci-fi linka přinesla příjemné osvěžení do žánru kaiju (i když není zcela výjimečná). Samozřejmě bestií numero uno je King Khidorah, který ale proti spojenectví Godzilly a Rodana nemá šanci. Na svoji dobu obstojné speciální efekty - létající talíře, blesky, magnetické vlny; devastace papundeklových domů, modelů vláčků či armádní techniky je úsměvná, avšak pro fanouška žádoucí stejně, jako kašírované hory. Po letech musím jednu hvězdu přihodit, jelikož jsem si tentokrát snímek užil naplno. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Celkem dobré několikáté pokračování Godzilly, tentokrát z planety X. Mimozemšťani samozřejmě maximálně trapní a s rádoby “nejlepší technikou”, přitom mají místnost všeho řízení úplně prázdnou :). Setkání tří monster ale dopadlo zábavně, fighty mezi nimi byly docela svěží a rozhodně nejlepší byl vítězný taneček Godzilly, ten neměl chybu :). SPOILER: Jako v každém správném sci-fi se tu objevily nějaké hovadiny, například ta největší: Xany (obyvatelé planety X) se dalo porazit pouhým zvukem, to by ještě takový průser nebyl ale lidé nepoužili žádný vysokofrekvenční přístroj nebo tak. Oni použili vynález přítele jedné z hrdinek, který měl údajně chránit dámy (před čím, to už se neví, nejspíš před krádeží kabelky atd. To ale nechápu, jak by fungoval, asi by ho ten zloděj vždycky sám zapnul) a vydával vysoké zvuky. Když ho následně použijí na stráže a jasně vidí, že je účinný, tak nesmyslně další Xany likvidují pěstmi. Prostě debilotina :). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Na tomhle zábavném zábavném béčkovém dílku mě asi nejvíc překvapily propracované a často i mechanické kulisy a rekvizity a záběry letu lodi vesmírem vypadaly kupodivu velmi realisticky. Příběh je neuvěřitelně překombinovanej, herci toporní a nějaký hlášky naprosto stupidní, ale jako celek to překvapivě funguje. Naprosto mě odrovnal vtípek(?) s obrácením lodi o 180 ° ve stavu beztíže při prvním letu na planetu X :-D No a pak ten ochránce dam, svíjející se Xané, geniální monstra v čele s Gojirou a jejich bránici cupující bitky… Perfektní! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • S výnimkou Mothry má tento film rovnaké obsadenie monštier ako predošlý. Taktiež ich hrajú rovnakí herci. (MerlinPolcic)
  • Tento film je v chronologickom poradí šiestym filmom s tematikou Godzilly. (dyfur)

Reklama

Reklama