Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

seeker23 

všechny recenze uživatele

Některá místa jsou opravdu limitou toho kam se dá v té amatérskosti vůbec zajít, ale mnoho míst je opravdu silně průměrných (čti: ne tolik blbých, aby byla zábavná) a tedy nudných. Ale některé hlášky jsou opravdu perly jako třeba snaha king kongova chráněnce prohlásit je za běžence, když ho převážejí do japonska bez povolení. A závěr je tou nejúžasnější parodií morality: poté co obě monstra zdemolují na co přijdou a zmizí v oceánu, prohlásí kdosi něco jako: "měli bychom si z nich vzít příklad, z té jejich bezelstnosti..." ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na těch třech filmech o Godzille, co mám doma se mi strašně líbí, že je každý úplně jiný. Tohle se bere trochu vážnějí, než Útok z neznáma, ale nijak mu to neškodí. Je to vlastně taková japonská verze King Konga se vším všudy, co k tomu patří, jen místo pravěkých ještěrů tady máme naprosto vymakanou chobotnici, která se vydá na večeři do domorodé vesnice (nejlepší část filmu). A k tomu všemu přidaná hodnota v podobě Godzilly. Skvělá dobrodružná jízda se sice dnes již zastaralými, ale stále kouzlo neztrácejícími triky. Spokojenost je na místě. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

The Battle of the Century!! Japoncům nestačí, že se na ně valí z ledovce znovuzrozená Godzilla, ale ještě si musí přitáhnout King Konga. Ach jo, být to víc o monstrech a méně o lidech, mohla to být mnohem větší zábava. Závěrečný wrestling je totiž parádní. Takhle s tou omáčkou to je tak za 5/10. Trikově dobrý, je to celý o demolování miniatur a dvou chlápcích v příšeráckých oblečcích, ale má to i své nevýhody jakože Kongova mimika je nulová. Takže celkově se z toho dalo dostat mnohem víc, takhle průměr. ()

Kmotr76 

všechny recenze uživatele

Oproti první (a koneckonců i druhé) Godzille a dalších kaiju společnosti TOHO sledujeme jasný kvalitativní propad, který ale vůbec nevadí. Přesně ten film, který je tak hloupý, až je zábavný. Scéně, kdy King Kong rve strom Godzille do tlamy, se nelze nesmát. Stejně jako souboji King Konga s obří chobotnicí nebo Kongově jízdě po zadku z hořy Fudži. Souboj dvou legendárních příšer zcela naplnil má očekávání, možná je i po shlédnutí první Godzilly předčil. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Vyloženě sranda...Opičák se rve s gumovým ještěrem (přesně s takovým jsem si hrál, když jsem byl malej a ted hraje ve filmu..to jsou zvraty). Ono gumy je tam vůbec dost. I herci jsou totiž úplně gumoví. Celej film by byl neskonale drsnej, kdyby měl režisér o tunu doláčů víc, než evidentně měl. King Kong dává do držky chobotnici, King Kong dává do držky Godzille, ta zas dává do držky jemu...navíc po vzoru pohádkových draků umí chrlit plameny..nevídáno. Kong má zas skrytou schopnost šlehat z prstů blesky. Ty souboje mezi oběma bestiema jsou boží. Obě se totiž rvou jak ožralí námořníci..no, tyhle starý japonský opičárny si budu muset nastudovat, protože tohle se panstvo každý den nevidí :)))) ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Do roku 2002 existovala fáma o tom, že byly natočeny dva konce. Jeden pro americkou distribuci, kde vyhrál King Kong, a druhá verze, kde vyhrála Godzilla. Nicméně tvůrci a dokumentaristé to vyvrátily. (Campbell)
  • Původně měly být všechny scény s monstry natočený pomocí stop-motion techniky, ale režisér tuto možnost zavrhl kvůli rozpočtovým omezením a většinu scén hráli herci v kostýmech. (Dreadd)
  • Během natáčení scény s obří chobotnicí byly použity čtyři živé exempláře. Tři byly poté puštěny na svobodu, čtvrtá skončila jako večeře režiséra specilních efektů Eiji Tsuburayami. (topr harley)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama