Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Francouzské Polynésii došlo vinou pokusných jaderných explozí k silnému ozáření. Po nějaké době je napaden japonský tanker neznámým obrovským netvorem. Mezitím je mladý americký biolog Niko Tatopoulos, expert v oboru vlivu radioaktivního záření na živé organismy, povolán ministerstvem vnitra k naléhavému úkolu. V Panamě byly totiž objeveny obrovské stopy neznámého veleještěra. O případ napadené lodi se začne zajímat záhadný Francouz Philipp Roaché, který tvrdí, že zastupuje pojišťovnu. Niko si myslí, že jde o nový druh živočicha, který vznikl mutací, a jeho vyjádření se dostane i na televizní obrazovky, kde ho zahlédne bývalá snoubenka, snaživá reportérka Audrey. Vypukne panika, obrovský, téměř stometrový netvor vstoupí do ulic New Yorku a ukryje se v metru. Na Nikův návrh je navezena na blízké náměstí obrovská hromada ryb, která netvora přiláká. Audrey, která Nika vyhledá, se zmocní tajných záznamů a sestříhá z nich reportáž, kterou se pokusí proslavit. Na scéně se opět objeví Roaché. Ve skutečnosti je agentem francouzské tajné služby a má za úkol Godzillu zabít. Uvnitř slavné Madison Square Garden čeká muže děsivé překvapení v podobě téměř dvou set vajec, z nichž se začínají líhnout malé Godzilly. Niko se pokusí upozornit na nebezpečí, které hrozí lidstvu, a snaží se s agentem, Audrey a kameramanem Victorem uniknout hladovým mláďatům. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (773)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý pamatuju si, jak se v půjčovně na kazetu Godzilly čekalo třeba měsíc dopředu. Ta očekávání byla neskutečná a nutno dodat, že celkový výsledek zas tak špatný nebyl. Sice je to neskutečně pitomé, což se nedá upřít, ale na druhou stranu efekty jsou tak skvělé a herecké výkony představitelů natolik věrohodné, že takové hodnocení zde si Godzilla snad ani nezaslouží, i když tahle je Americká až hanba. Musím říct, že mám tenhle film vcelku rád jako řadu jiných filmů, do kterých se Roland Emmerich s vervou pustí viz. například Hvězdná brána. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ještě před pár lety jsem to dokázal sjíždět na VHSce minimálně třikrát do roka. Teď už to tak žhavé není a chybičky jsou už patrnější, ale přesto zůstává Godzilla dobrou zábavou, při které německý režisér nechá japonskou příšeru poupravit panorama Manhattenu... Kdo by se nebavil? Akčních scén tu není tolik, kolik bych chtěl, ale celkově i na svou dobu je to oddechová zábava se vším všudy. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film ako taký sa mi veľmi páčil. Má aj nejaké klady, ako napríklad niektorých hercov, z ktorých asi najviac zaujme charizmatický Jean Reno. Veľkej Godzilly som sa veľmi nebál ale akonáhle prišla časť s malými Godziliatkami, okamžite som pocítil napätie a strach. Pamätám si, že raz sme to sledovali aj v škole v knižnici a i tam som sa bál. Scény v budove s výťahmi sú proste strašidelné a naháňačky vám rozprúdia krv. Taktiež soundtrack je super, zložený zo samých skvelých skladieb. Veď pieseň Deep Underground od Jamiroquaia bola v čase vzniku filmu poriadny hit a vo filme odznie aj skladba Air od skupiny Ben Folds Five. Každopádne tento film odporúčam každému pozrieť aspoň raz, lebo za to určite stojí a fanúšikom obrovských digitálnych monštier obzvlášť. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Godzilla je trhák, leč lehce diskutabilní. Vážně se nedá brát nikdy ani trochu. Bohužel se někdy tak tváři (hudba, scénář). Nicméně vzhledem k hercům a k celkovému náboji/vyznění je vidět, že byli všichni na place po většinu času ve velké pohodě. Technicky velmi proměnlivé - téměř dokonalé statické záběry Godzilly ve městě střídají okatě počítačové scény rychlých naháněček mezi mrakodrapy. Logicky je film naprosto vedle (Godzilla pohybující se v podzemních tunelech?), ale jako zábavná oddychovka a přehlídka všech možných a nemožných efektů proč ne. Zdevastovaný Manhattan se zase tak často nevidí. Emmerich chtěl pobavit, nikoli postrašit. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Jediná dobrá věc na tomhle filmu je Jean Reno. To jeho rozdání žvejkaček a následné žvejkání je nezapomenutelný, a tím se taky liší odzbytku filmu. Vlastně tu nejlepší scénu z něj ukázali v tý reklamě na Ford Ka, pamatujete? Jak ta noha dopadne a jediný auto, který vydrží je právě to výše zméněné. Ale tak konečná honička v taxíku s godzillou je fakt nádherná, to mušíte prostě uznat, i kdyby ste nechtěli. Tak hodně jsem se nepousmával už hodně dlouho, protože potvora, která v pohodě obelstí a předežene bojový vrtulník Apache a s obyčejným žlutým taxíkem má co dělat, aby si nezakousla vlastní ocas, to už je odvaha nejen režiséra, ale i scénáristy. Ale vlastně mě tak napadá, že je oba dělal ten samej člověk, tak to nic. To je dobrý. To byl jen Emmerich. Pravda je, že přestože je to patetickej blábol plnej hrozných hovadin a kiksů, kouká se na to lehce. Ale nic víc. Prostě jen další drahá slátanina na vydělání peněz, a to, přiznejme si, umí Emmerich sakra dobře (a i tady se mu to povedlo, vydělal celých šest milionů dollarů oproti 130 milionovýmu rozpočtu). ()

Galerie (74)

Zajímavosti (58)

  • Když Godzilla pronásleduje taxík, je jasně vidět, jak se nápis na střeše auta hýbe ze strany ze stranu. O pár momentů později je však  opět pevně přidělán. (Mr.Hudson)
  • Ve výzbroji americké armády ve filmu se objevuje mimo jiné značně obstarožní kolové obrněné vozidlo M8 Greyhound z druhé světové války. (ČSFD)

Související novinky

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

V Sony chystají lupičskou verzi Godzilly

26.08.2020

Studio Sony zakoupilo práva na adaptaci komiksu The Kaiju Score, který je popisován jako film Quentina Tarantina odehrávající se někde v koutě filmu o Godzille. Konkrétně se děj točí kolem loupeže,… (více)

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama