Reklama

Reklama

King Kong vs. Godzilla

  • Japonsko Kingukongu tai Gojira (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ponorka narazí do plovoucího kusu ledu do kterého byla Godzilla (Gigantis) v předchozím dílu zasypána. Jakmile to zjistí armáda, vyšle proti Godzille rakety a letadla, ale Godzillu to nezastaví a půjde dál na Tokio. Mezitím je nalezen na tropickém ostrově lidoop, kterému místní domorodci říkají King Kong. Poté, co zničí obrovskou chobotnici, je polapen a odvezen z ostrova, protože vědci věří, že on je jedinou nadějí na záchranu Tokia. Godzilla mezitím začne pustošit celé Japonsko a při prvním setkání Konga zažene do města. King Kong tam najde ženu, do které se zamiluje a začne město ničit (s ní v ruce). King Konga nakonec polapí a odvezou ke Godzille. Začne největší souboj nejslavnějších obřích monster. (Spinosaurus)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Druhý film, který jsem od režiséra Ishira Hondy viděl. První byl Godzilla - Útok z neznáma. Čekal jsem něco podobného, ale byl jsem velice, opravdu velice příjemně překvapen. Takhle jsem se u filmu opravdu už velice dlouho nezasmál. Už jenom ty schválně neuvěřitelně naivní triky mě tak pobavili, že bych hodnotil dobře, ale celkové výkony dvou monster byly famózní, především závěrečný souboj byl snad tou nejlegračnější bitkou, kterou jsem ve filmu kdy viděl. Opravdu vřele doporučuji všem filmovým fanouškům, protože tohle si nemůžete nechat ujít. Mám opravdu nutkání hodnotit plným počtem, ale to je snad jen krátká euforie po zhlédnutí. Přece jenom se zde našlo pár trošičku nudnějších a slabších míst a zdravý rozum mi to nedovoluje. Proto to vidím na zasloužené 4 hvězdičky, ale možná někdy v budoucnu, po dalším zhlédnutí, ještě jedna přibude. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Hodně chtěli mít tyhle dva v jednom filmu. Hodně moc! Ale dopadlo to neslavně. Předně barva Godzillovi nesvědčí (ne náhodou jsou obě americké verze schované ve tmě - jak Američané jinak nepochopili, o čem že ten původní Godzilla vlastně je, pochopili, jak s ním zacházet jako s rekvizitou). Godzilla 1 a 2 měly poměrně přesvědčivou atmosféru respektu z toho monstra a snahy ho co nejefektněji a nejbezpečněji zlikvidovat - najednou jako by na to všichni zapomněli a chovali se k němu jako k zatoulanému divokému psu - přitom nevím proč. King Kong vesele pobíhající po Japonsku vypadá vyloženě směšně - všechno se to nějak zvrtlo ()

Reklama

DannyJ 

všechny recenze uživatele

Hahá! Epic battle! Na tohle lidstvo čekalo. Natočit film o tom jak se rubaj dvě nejznámější ničivý monstra kinematografie byl asi nejlepší nápad co Japonce kdy mohl napadnout! Nastává jediná otázka.. KOMU FANDIT? Bude to milovaný chlupatý opičák King Kong také známý pod názvem "chlápek v hnědym kostýmu" nebo hrůzostrašná radioaktivní ještěrka Godzilla a.k.a. "chlápek v zelenym kostýmu" ? Ještě, že se tam nevyskytovala Gappa... To by byl teprve "souboj titánů"! ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Vyloženě sranda...Opičák se rve s gumovým ještěrem (přesně s takovým jsem si hrál, když jsem byl malej a ted hraje ve filmu..to jsou zvraty). Ono gumy je tam vůbec dost. I herci jsou totiž úplně gumoví. Celej film by byl neskonale drsnej, kdyby měl režisér o tunu doláčů víc, než evidentně měl. King Kong dává do držky chobotnici, King Kong dává do držky Godzille, ta zas dává do držky jemu...navíc po vzoru pohádkových draků umí chrlit plameny..nevídáno. Kong má zas skrytou schopnost šlehat z prstů blesky. Ty souboje mezi oběma bestiema jsou boží. Obě se totiž rvou jak ožralí námořníci..no, tyhle starý japonský opičárny si budu muset nastudovat, protože tohle se panstvo každý den nevidí :)))) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem se rozhodl dát si žánr kaijuu (monstra) víceméně chronologicky. Je vidět jednak, jak Honda a jeho animátoři vyspívali, ale hlavně posun žánru od melodramatického thrilleru k zábavné taškařici. Tady už opravdu nejde o nic jiného, než napjaté očekávání, jak si to rozdají tihle dva a jaké další vtipné vlastnosti dostanou... Přestože jsou tu lidští herci až druhá garda, některé role jsou taky zábavné. Třeba přehraný vedoucí reklamky docela fungoval... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (25)

  • Kostým King Konga byl po čtyřech letech použit pro natočení druhé epizody seriálu Ultra Q (od r. 1965), kde bylo jeho drobnými úpravami (např. přidání ocasu) vytvořeno opičí monstrum jménem Goro. (Israha)
  • S myšlenkou na souboj King Konga s jiným monstrem přišel Willis O'Brien, který měl na starosti efekty u původního filmu King Kong (1933). Jeho původní vizí bylo postavit proti sobě King Konga a Frankenstaina, který měl být obrovský a vytvořený z částí různých zvířat. Žádné americké studio však nemělo zájem a nápad se uchytil v Japonsku, kde byl však Frankenstein  nahrazen Godzillou. (Dreadd)
  • Herec Šoiči Hirose, který ztvárnil King Konga, musel být v kostýmu monstra během natáčení zašit a nemohl tedy mezi jednotlivými sekvencemi natáčení vylézat ven. To vedlo k několika kuriózním a dosti nebezpečným situacím – jednou se například stalo, že kostým vzplál a Hirose v něm musel bezmocně čekat na pomoc ostatních členů týmu. (Israha)

Související novinky

King Kong se vrací?

King Kong se vrací?

28.07.2014

Studio Universal chystá nový filmový vesmír, ve kterém by se měli potkat Drákula, Vlkodlak nebo Mumie. Klasická monstra ale nebudou ta jediná, která bychom měli v budoucnu potkávat na velkém plátně.… (více)

Reklama

Reklama