Reklama

Reklama

Bowling for Columbine

  • Kanada Bowling for Columbine (více)
Trailer 1

Vážný i humorný, sarkastický pohled na posedlost USA zbraněmi. Na pozadí masakru na Columbineské střední škole se režisér Michael Moore vydává na pouť po Spojených státech, aby blíže prozkoumal příčiny, které ženou Američany neustále žít v paranoidním strachu před zlem, servírovaným všemocnými médii. Slavný celovečerní dokument se stal kasovním trhákem a vyvolal vášnivé polemiky mezi diváky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (391)

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

90% - Velmi subjektivní dokument, pokoušející se přimět USA ke zpytování svědomí? Úlet... Proč se mi líbí? Protože říká nahlas mnoho věcí, které jsem jenom tušil, protože uvádí VELMI zajímavé statistiky a jejich vysvětlování na pravou míru, protože v něm Marilyn Manson ukáže, že je to chytrý člověk (což jsem netušil :o)), a protože je Michael Moore ve svém kritickém postoji vůči aroganci mocipánů USA stále aktuální. Proč ne 100%? Za zbytečnou teatrálnost. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který mně osobně teda nepřišel moc smíchu vzhledem k jeho aktuálnosti (ikdyž je fakt, že kulka prezentující historii USA byla mrazivě vtipná), ale každopádně mě zaujal, donutil přemýšlet nad daným tématem a obohatil novými informacemi. Dávám slušné 4*, přecejenom jsem z toho občas cítil menší manipulaci a nevěrohodnost (např. konec s K-Martem). ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale tohle je opravdu velice špatný dokument. Nemá cenu tady nějak oznamovat, že Michaela Moora opravdu rád nemám a jeho názory nesdílím, ale na druhou stranu to dost ukazuje, proč je můj názor na Bowling for Columbine takový jaký je. Opravdu otřesné. Nudný děj, kde jeden tlouštík lže jak to jen jde a obohacuje snímek svými přihlouplými vtípky nevypovídá naprosto o ničem. Pryč s tím. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo jo. America is great country! Vlastně se tam všichni mají rádi, jsou si navzájem dobrými sousedy. A občas jenom občas tam nějakýmu uvědomělýmu občanovi z domobrany hrábne a odpálí barák nebo dvěma studentům jebne zahrajou si bowling a pak vystřílí školu. do hajzlu proč v takový laskavý a ohleduplný zemi z lidma totálně zmanipulovanýma státem a zprávami v tv ještě nežiju?! Moore je možná manipulátor a levičák, ale vykresluje svoji vizi, tak precizně, že se chvílema smějete chvílema vás mrazí. Dokonalost.100% ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Nebudu zde hodnotit to, jaký pohled na věc mi Bowling for Columbine a Michael Moore vnucují. Nebudu zde hodnotit ani celkový obsah. Tentokrát budu hodnotit formu. Způsob, jakým Moore dokáže přesvědčit spousty lidí o tom, jak to ve "skutečnosti" je. Celkové zpracování je totiž bezchybné. Vše, co se během dokumentu na obrazovce objeví má ve filmu své pevné místo, všechno zapadá do krásného celku. Celku, který budou všichni ti paranoici a zastánci fantaskních teorií uctívat. Moore jim totiž dal to, po čem tak dlouho prahnou. Neříkám, že mě na dokumentu nezaujalo vůbec nic, to není pravda (část s Charletonem Hestonem byla skvělá, ovšem s tou fotkou už to opět Moore hnal někam jinam). Každý by si na věc měl udělat svůj vlastní názor. Bowling for Columbine je přesně takovým - vlastní názor. Michaela Moorea. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (11)

  • Během děkovné řeči poté, co Michael Moore převzal Oscara za nejlepší dokument, zaútočil režisér na tehdejšího prezidenta Spojených států George W. Bushe kvůli válce v Iráku slovy: “Shame on you, Mr. Bush!“ (“Styďte se, pane Bushi!“) (ČSFD)
  • V roce 2002 soutěžil snímek v Cannes jako první dokumentární film po 46 letech. (Kulmon)
  • Na festivalu v Cannes se film dočkal 13minutových ovací ve stoje. (Kulmon)

Související novinky

Shame on you Mr. Bush!

Shame on you Mr. Bush!

26.09.2006

Známý výrok Michaela Moora vyslovený při přebírání Oscara za dokument Bowling for Columbine v roce 2002 byl jedním z prvních otevřených útoků na Bushovu administrativu a takříkajíc zavedl nový trend … (více)

Reklama

Reklama