Reklama

Reklama

Bylo by téměř nemožné najít dva tak odlišné hrdiny, jako jsou legendární superšpión Lance Sterling a geniální vynálezce Walter Beckett. Agent Lance kultivovaný, elegantní, nonšalantní, prostě naprosto dokonalý za všech okolností. Zatímco Walter… není. Ten je prostě jen geniální. Náročnou universitu vystudoval už v patnácti letech a teď zrovna pracuje na tajných výzkumných projektech pro ještě tajnější vládní službu. To, že se tito dva dají někdy dohromady jako parťáci v akci, by si nedokázal asi představit ani ten největší padouch. Jenže na to dojde právě teď, kdy je potřeba zachránit svět před jedním takovým, před Kellerem Killianem, zlosynem číslo 1. Walter je totiž vynálezcem biodynamického maskování, které špiónům umožní dokonalý převlek. Či spíše převtělení. A tak se díky tomuto vynálezu Lance promění v statečného, divokého, majestátního a dokonale nenápadného tvora… v holuba. Geniální. Holubi jsou všude, nikdo si jich moc nevšímá a umí létat. Od té chvíle Walter a Lance musí pracovat jako dokonale sehraný tým, jinak se celý svět ocitne ve smrtelném nebezpečí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (133)

Trajektt 

všechny recenze uživatele

U těchto animáků mám vždy jeden zásadní problém a to je ten, že od začátku do konce vím, co se bude dít a hlavně jak to všechno skončí. Tvůrci si s tím moc nelámou hlavu a vytvoří základní kostru příběhu, která není nějak složitá a kterou už jsme viděli v řadě jiných animáků. Příběh nám může tak trochu připomínat akční dobrodružství Jamese Bonda, který je elegantní, vtipný, akční a dokonalý ve všech směrech. No prostě je to neodolatelný černoch, který si poradí v každé situaci a vždy bojuje na té správné straně ve jménu dobra. Na druhé straně zde máme mladého podivína, který chce svými vynálezy změnit svět k lepšímu. Tihle dva se spolu potkají a co čert nechtěl, náš kakaový svalovec se čirou náhodou ve vteřině promění v LGBT holuba, který neumí lětat, ale má tu výhodu, že může žvanit, jak s lidmi tak i s holuby. Společně se vydají na záchrannou misi ve které musí zachránit svět před zlým pánem, který mi silně připomínal terminátora v nejlepších letech. V tom jim pomáhají agenti tajné organizace u které si náš hrdina pořebuje vylepšit reputaci a taktéž přitroublí holubi o nichž se dozvíme mnoho užitečných informací. Třeba, že dokážou vyvinout rychlost až 150 km/h, což jsem byl dost překvapený, protože já znám jednoho holuba, kterej se promenáduje před mým domem a ten nereaguje ani na to, když přímo vedle něj zadupu. Je pravdou, že je dost nafouklej jako vykrmená slípka v posledním tažení, ale nedokážu si představit, že právě tento holub by ještě někdy vzlétl, natož aby vyvinul rychlost 150 kilometrů v hodině. Za mírovou záchrannou misi s hippiesáckým podtextem a za přehršlé množství barev, jak holubů tak lidí, ale také za velké množství originálních nápadů a celkem i vtipných scének, které zajisté ocení ti nejmenší diváci dávám zasloužených 70%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Špioni v převleku jsou známí pro své antinásilné stanovisko. Ale je to takový hybrid filmů, které mnoho lidí vidělo. Jako "Užasňákovi," , či "Tajný život mazlíčků" . Líbí se mi jejich humor, grafika, styl a výborný scénář. Konec konců než se dívat na tento film by jste mohli dělat horší věci, třeba se příbuzenském srazu se bavit o politických přesvědčeních. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokus o animovanú variáciu na Bonda sa ani zďaleka nevydaril tak ako Incredibles, ktorý pre mňa tiež neboli žiadna sláva. Namyslená postava agenta Willa Smitha ma srala od začiatku a poskok, ktorý sa proti svojej vôli musí stať hrdinom mi pripadal nevýrazný. Tým pádom ma ani ich misia príliš nezaujímala a výsledok je nudný priemer, ktorý nenadchne ani deti ani dospelých. 4/10. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Špióni v převleku nenabízí nic extra inovativního, co se základní příběhové linie agent vs. padouch týká, mají však v rukávu několik originálních scenáristických nápadů, které si určitě zaslouží diváckou pozornost. Agenta proměněného v holuba s pomocníkem bažícím po roztomile neškodných zbraních jsme tu prostě ještě neměli. Film obsahuje nejednu humornou scénu - viz sekvence s holubí letkou či zneškodnění Kimury - a díky postavám agentů a padouchů má akčně svižný spád, takže v kině hezky utíká. Ve výsledku by to byly sice slabší čtyři hvězdy, ale právě díky těm několika neokoukaným nápadům si v tomto případě přidám. ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Tak, viděl jsem film a jde se domů z kina, no tak počkat!! Na něco jsem zapomněl...A JO!! Zapomněl jsem napsat recenzi, ale jak začít? No, měl bych vyšpionovat, co se mi na tom filmu líbilo nejvíc a rozluštit pointu příběhu a co se stalo potom záporákovi. ALE PROČ BYCH TO DĚLAL? O tom přece film není... místo toho jsme se stali svědky špiónování hlavních hrdinů, na které jsem se moc těšil, a to Toma Hollanda a Willa Smitha a jejich skvělé "barevné" špionování! Neeee.... neberte mě prosím doslova, nemyslím barevné jako LGBT, spíš jako vědeckého myšlení. Koho by napadlo, že by špion použil šílené vynálezy, které by vymyslel doktor Gadget, nebo Dexter, každopádně tenhle film mě hodně bavil. Šlo vidět, že si s tím režiséři dokázali pořádně vyhrát a spoustu jasných momentů, které by člověk normálně rozluštil z filmu parádně zakryli. Místo toho nás obohatili vtipnými až šílenými scénkami, nebo hláškami, které rozhodně stojí za to vidět a nechali nás přemýšlet, jak to asi dopadne, a to se mi právě na tomto filmu moc líbí! Častokrát mi tento film připomněl Velkou šestku, kde se Hiro seznamoval s vědci a spřátelil se s nimi. Tady je to právě naopak, agent a Walter jdou zničit záporáka a kvůli zradě po nich půjdou i vědci. Jednoduše a krátce, tenhle film byl jeden z nejlepších novodobých filmů, které jsem viděl v kině! Za mě parádní 4 hvězdičky. 5 nedám z prostého důvodu.... chyběla mi tam emoce. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o poslední film vydaný společností Blue Sky Studios. (petr.koca)
  • Okrem filmových štúdií v Los Angeles pracovali filmári aj v meste Greenwich v štáte Connecticut, v Chicagu a v autrálskom meste Sydney. (MikaelSVK)
  • První animovaný film společnosti Chernin Entertainment. (ČSFD)

Reklama

Reklama