Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

maddy 

všechny recenze uživatele

Doslovná urážka, urážka knižnej predlohy, urážka Stephena Kinga, urážka pôvodnej Carrie a urážka Briana de Palmy. Síce sa televízna Carrie drží predlohy o trochu viac ako kultový film z roku 1976 (ktorý mám mimochodom v TOPke najobľúbenejších filmov), no inak tu je zle všetko. Keď začali niekde v prvej polovici padať na dom Carrie meteority v ultra-lacnom trikovom prevedení, tak som nevedel, či na to skôr nechápavo pozerať alebo sa chytať od smiechu za brucho. Chápem, že to je televízny film, ale aspoň malá snaha by mohla byť vidieť, pretože takto sprasiť príbeh o šikane a náboženskom fanatizme si zaslúži cenu za celoživotné patlalstvo. To by mali púšťať na filmových školách ako ukážkový príklad zmrveného filmu. Okrem slušných hercov (Patricia Clarkson, Angela Bettis) tu je totiž na figu kompletne všetko, strih, kamera, hudba, efekty ... PS: a keďže som túto televíznu verziu dohnal až o čosi neskôr, tak musím podotknúť, že aj keď ani ten kino remake z 2013 s Chloe Grace-Moretz sa nedá kvalitatívne porovnávať s originálom, ale aspoň to bola neškodná, úplne znesiteľná adaptácia/remake, na rozdiel od tejto hrôzy. Tá jedna hviezda aspoň za tých hercov a za úctu k originálnemu filmu a knižnej predlohe. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Díky novému remaku Carrie (2013) jsem se dostal k tomuhle staršímu TV remaku Carrie (2002), mně dosud neznámému. A jsem nadšený. Nebýt té televizní formy (kamery) a dost hrozné hudby v závěrečné části filmu, pálím bez váhání všemi pěti. Výborně propracovaný scénář - například ty polodokumentární časové prostřihy do výslechové místnosti jsou skvělý nápad, nepůsobily na mě vůbec rušivě (protože jsem samozřejmě znal původní Carrie) a děj jsem si díky nim ještě lépe vychutnal. Také jsem byl rád za důkladnější (podrobnější) zpracování některých klíčových scén. A moc se mi líbil originální konec filmu (nechci ale příliš spoilerovat, takže ho nechám bez poznámek). Dalším velkým plusem po výborném scénáři byli výborní herci (tedy především herečky). Carrie č.2 (Angela Bettis) je typově naprosto dokonalá, snad to nebude svatokrádež nebo rouhání když řeknu, že "je ještě lepší než Sissy Spacek". Její matka (Patricia Clarkson) je též celkem věrohodná, ale umím si její představitelku představit i v naprosto opačné roli, třeba jako nymfomaniakální poživačnou fůrii se sklony k perverznímu sexu. Zajímavá žena. Dále mi pak byla hodně sympatická Rena Sofer jako Miss Desjardin (a byl jsem mile překvapený, že na rozdíl od své předchůdkyně i následovnice přežila). Zelenooká mulatka Kandyse McCure je také hodně zajímavá a líbila se mi už v Battlestar Galactica. No a hlavní dva hošani (Gentleman a Grázl) byli také dobří, i když Gentlemanovi bych tipoval tak třicet. Ale to je fuk. Je to každopádně nadprůměrně skvělý film a nechápu zdejší nízké hodnocení. Silné čtyři. ()

Reklama

Lenarek 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděla, ale v téhle jsem poznávala knižní předlohu, kterou jsem četla. Film se jí držel velmi, velmi dobře. Hlavní představitelka zahrála Carrie přímo skvěle. Jen ta její matka... Ta nehrála vůbec přesvědčivě a působila jako milá maminka, což to zkazilo. Náboženství v takovéhle míře může být nebezpečné - to je pravda. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Začátek je fajn a člověk si skoro pomyslí, že tvůrcům se podařilo dostat do filmu podobně věrnou kingovskou atmosféru jako v Bouři století. Bohužel s narůstající stopáží film upadá a ten konec - to je kudla do zad nebohému Stephenovi K. A ještě si rýpnu - Carrie v původní knize je mnohem komplikovanější osobnost než ta plachá, matkou ponižovaná filmová chudinka. Originální Carrie je napůl vyšinutá skoropsychopatka s uhry na zádech, mastnými vlasy a trapným oblečením. A ne holka, co když si dá rtěnku a hodí na sebe hezký šaty, tak je to najednou královna plesu. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že Carrie dokáže ztvárnit jen Sissy Spacek, ale Angela Bettis mě přesvědčila, že Spacek není jediná, co si s postavou dokáže poradit. Přesto, že se jedná o TV film, tak jsem měl místy pocit, že je toto ztvárnění dokonce věrnější knižní předloze než původní ztvárnění. (Je to jen pocit, protože přesto, že jsem velký Kingův fanda, tak je Carrie jedna z mála knih, co jsem dosud nečetl.) Jinak je všechno přesně tak úžasné jako ve filmu z roku 1976. Závěrem musím uznat, že toto bylo velmi příjemným překvapením. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. (Halloween9)

Reklama

Reklama