Reklama

Reklama

Možná kdyby ji měla její matka víc ráda, nemuselo se to stát. Takhle vyrostla malá Carrie v plachou dívku, pro kterou je život ve škole peklo. Spolužačky se jí posmívají a fanatická matka ji rozhodně neutěší. Možná kdyby si dříve všimli, že když se Carrie ocitne ve stavu rozrušení, popraskají v okolí žárovky a věci se dávají do pohybu, byli by mnozí ještě živí. Neustálé ponižování Carrii žene až k hranicím šílenství a když pochopí, že, aniž by se o to jakkoliv zasloužila, má telekinetické schopnosti, je osud jejích trýznitelů zpečetěn...

Nová televizní adaptace stejnojmenného románu Stephena Kinga či remake slavného filmu Briana De Palmy se Sissy Spacekovou v roli Carrie z roku 1976 je v mnohém věrnější slavné předloze než De Palmův film. Natočil jej v roce 2002 zkušený televizní režisér David Carson (seriály Právo v L.A., Star Trek, Návraty Sherlocka Holmese a další) s přesvědčivou Angelou Bettisovou v roli Carrie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Oceňujem na tomto spracovaní práve to, že sa nedrží otrocky predlohy, ale pritom sa ďaleko viac venuje psychológií postáv a detailom, ktoré robia z kingovskej látky taký unikát. To mu umožňuje práve dĺžka televíznej verzie a nepríliš vysoký rozpočet, vďaka ktorým je tu viac toho, čo mám na príbehoch kráľa hororu naozaj rád a paradoxne lacnejší look a práca s ním vytvára omnoho depresívnejšie, psychedelickejšie a chvíľami až bláznivé vyznenie, pričom ale záverečná deštrukcia je parádne kolosálna Vyšetrovanie nevadí, pretože sa akosi predpokladá, že s pointou príbehu je každý oboznámený a plusom je aj prirodzenosť charakterov študentov vyjadrená hlavne ich jazykom. Pravda, niektoré zmeny nie sú až tak úžasné, dokonca pôsobia až scestne (otázka "happyendu"), ale s celkom v podstate veľká spokojnosť. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Na to, že to je remake pôvodného filmu to je najhoršie ani najlepšie. Herecké výkony sú skvelé ale film je podľa mňa so svojou dĺžkou 127 min úplne zbytočné natiahnutá. Filmu by postačilo aj 90 min Určite to nie je horšie ako Carrie 2. Viac nemám čo dodať. Celkové hodnotenie za mňa je 50%%. Film ak neuvidíte nič sa nestane. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Máme tady další film Carrie. Tentokrát natočený jen pro televizi. Hlavní herečka Angela Bettis v roli Carrie mi byla strašně nesympatická i když roli zahrála docela dobře. Zlatá Sissy Spacek. U Sissy Spacek, Emily Bergl a Chloë Grace Moretz jsem měl nějaký sympatie, ale u týhle herečky vůbec. I když mě film docela bavil, tak to hrozně kazí ty triky na počítači a vizuál typickýho televizního filmu. Vyloženě to neni úplně špatně natočený ale je to pro mě nejslabší film o Carrie. Čekal jsem to mnohem lepší a ty triky a vizuál filmu mě celou dobu srali. Tenhle televizní film o Carrie mohli tvůrci natočit mnohem líp. Škoda. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

U této předělávky jsem nemusela dlouze pátrat v paměti, bylo to tu cobydup - King, Sissy Špačková, Brian de Palma a "jejich" nezapomenutelná Carrie. Přestože ani před ní nemlátím hlavou o zem v kleče, lituju ty, kteří to dělají - až tohle uvidí. Angela Bettis v roli ponižované plaché laně sice vynikající, bohužel teenagerská atmoška, jalový scénář a přiopilá kamera v přesile. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tenhle laciný remake na mě působí, jako by někdo chtěl ukázat "tak takhle ne, soudruzi". Téměř vše je špatně. Atmosféra nulová, efekty na ho… nic (když točíte TV film, tak tam prosím vás nedělejte efekty typu padající meteority a podobně, díky, nebude to alespoň vypadat tak lacině) příběh pojatý úplně jinak (zatímco v originálu to byly dívky, které vše zosnovaly, tady si můžete všimnout, že v pozadí toho všeho jsou jejich kluci…) a ten stupidní styl rádoby detektivního vyprávění (který rušil, pokaždé když film začal být alespoň trochu zajímavý, střih a jsme zpátky u detektiva). Jediné, co se mi zde líbilo, byly herečky - Emilie De Ravin byla skvělá mrška a ústřední postavy (i když se genialitě dua Spacek + Laurie ani nepřibližuje) ušlo. Zbytek jen zahodit, zapomenout a nejlépe pohřbít do země. 20 %. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (7)

  • Závěr filmu byl přizpůsobený k navázání seriálu Carrie. Díky nízkému ratingu sledovanosti však seriál nevznikl. (Halloween9)

Reklama

Reklama