Reklama

Reklama

Sežráni zaživa

(festivalový název)
  • USA Eaten Alive (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zchátralý hotýlek na turisticky atraktivním místě se během jednoho večera změní ve vražednou spirálu, kterou rovným dílem pohání krokodýl v nedalekém močálu a šílený válečný veterán, toho času vedoucí hotýlku. (5150)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ne ne, tady mě Hooper vůbec neoslovil. S tímto kouskem dává tak trochu vzpomenout na jeho slavný předešlý debut, a to hlavně naprosto šílenou atmosférou a paranoiou, ale nechce jenom kopírovat svoje zboží, proto jde ještě dál. Slušná porce nahotinek, Robert Englund nadrbanej jako stepní koza, trocha gore a hlavně věčně hladovej krokodýl z gumy či polystyrénu(?). Všechno to zní hezky, kor když si připočtete maniakálního veterána s nabroušenou kosou, ale ve skutečnosti je to hlavně nuda. Až na dvě povedené scény a trochu napínavější konec to nemá nic, co by dnešního zkušeného diváka zaujalo, nebo dokonce odrovnalo! Hodně se tu řve a kecá, za to málo seká! Panoptikum mě bavilo víc. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

No tvl, jak tohleto ohodnotit, to fakt nevím. Líbilo se mi to? Nelíbilo. Podívám se na to někdy znova? Nemyslím si. Leda bych se rozhodoval jestli skončit se životem, a zdálo se mi, že jsem málo v depresi. Tohle je naprosto bizarní, neuvěřitelně sleazy, špinavej, klaustrofobní, paranoickej flák, že se to jen tak nevidí. V tomhle filmu neuvidíte normální denní světlo, natož normální postavu. Všechny interiéry jsou nechutně špinavý, samá plíseň, sloupané tapety. Studiové exteriéry jsou zase neustále ponořené ve tmě, nebo do rudého světla a mlhy. Naprostá většina postav jsou bizarní existence, ať už hrbaté bordelmamá s tunou make-upu na obličeji, nadržení burani, nadrogovaní šílenci hledající na podlaze své imaginární oko, nebo šílení majitelé hotelu s kosou a věčně hladovým krokodýlem. Onen majitel, "Old Man Judd", je kapitola sama pro sebe, zarostlej chlápek se slepovanýma obroučkama, neustále drmolící své bludné myšlenkové pochody, s podivnou představou o péči o ubytované hosty. Vraždy- jsou nechutný, násilný, intenzivní a sakra nepříjemný. Tohle je hnusný umírání na hnusným místě. A do toho téměř celý film jako kulisa hrající country v rádiích, při vypjatějších pasážích přehlušované kakofoníí nepříjemných zvuků vydávajících se za hudbu. Neskutečná psycho kombinace, která slabší kousky inspiruje k vyhození TV z okna. Tohle je fakt zatěžkávací zkouška. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Po prvej vražde som bol z filmu dosť sklamaný. Bol to taký štýl vraždy, ktorý zrovna nemusím. Ale ako pribúdali ďalšie, tak sa mi to začalo dosť páčiť. Film mi pripadá ako šialená zmiešanina Psycha a krokodílieho hororu. Celé to má super atmosféru a k tomu sa to odohráva v jednu noc. Krokodíl nevyzerá našťastie príliš umelo. Hlavný záporák je fakt riadny šialenec, ale vo filme sa nájde viac (všetky) postáv, ktoré vyzerajú, alebo sú šialené. Na TCHSM to určite nemá, ale je to vynikajúci exploitation horor s atmosférou 70. rokov. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Po naprosto geniálním TCM, Hooper natočil další buranský horor a i v něm ukázal, že se nebojí natočit film po svém... Extrémně bizarní kousek plný šílených postav (zejména psychopatický buran s kosou a nadržený Robert "Freddy" Englund stáli za to), odhalených koziček a docela brutálních vražd (tady Hooper narozdíl od TCM hodně přitvrdil a krví nešetřil)... A když k tomu člověk připočte hladového krokodýla a parádní atmosféru (na konci filmu ne nepodobnou TCM), vyjde mu hodně originální horor, na který se rozhodně stojí za to podívat... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Úvod připomene film Psycho. Clara (Roberta Collinsová) opouští hambinec, protože odmítá poskytovat sexuální služby divochům, zde v zastoupení Robertem Englundem (Buck). Rozhodne se na noc ubytovat v malém hotelu u močálu, aniž by tušila, že majitel Judd (Neville Brand) je šílenec. A protože mu nechce dát, tak ji umlátí hráběmi a ještě chroptící ji hodí krokodýlovi, kterého v močálu chová. Nu a pak už se návštěvy jen střídají. Otec Clary s její sestrou, rodinka s holčičkou a psem a další a další postavy. Judd vládne ještě lépe kosou, než hráběmi, o zbytek se stará krokodýl. Hodně se tu ječí a film je poměrně drsný. Většina postav jsou magoři a většina návštěvu nepřežije. Občas dojde až na téměř komickou scénu - Judd drží oběť kosou pod krkem, zatímco ji za nohu tahá krokodýl. A když jsme u nohy, tak dojde na vtip s dřevěnou...dokonce dvakrát. Nejzábavnější a současně nejtemnější jsou scénky s holčičkou, která se ukrývá pod domem, když úspěšně utekla před kosou, a neustále ječí. A když ji začne pronásledovat krokodýl...předvede absolutní ječák. Krokodýl je lacině gumový, ale to vůbec nevadí. Místy psychedelickou  hudbu doplňují ještě děsivé ruchy a pazvuky, o něž se postaral sám T. Hooper. Jo a nechybí obnažené prsatky. Na film je třeba dívat se s nadhledem, pak si ho divák užije. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Volně založeno na příběhu o Joe Ballovi (známém také jako modrovous z jižního texasu nebo krokodýlí muž). (Chatterer)

Reklama

Reklama