Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby se košíkář Petřík nezamiloval do princezny Liny, sotva by vyšlo najevo, kde a jak ona a její dvě sestřičky tráví celé noci a proč nejsou ráno k probuzení. S pomocí matky princezen, která nese svůj díl viny na tom, že její dcery jsou v moci zlého Pána podzemí, dokáže Petřík Marii, Kláru a Linu zbavit tohoto prokletí… Pohádka s písničkami vznikla podle předlohy francouzského klasika Ch. Deulina a chytrého Petříka si v ní zahrál M. Hádek, princezny T. Grygarová, Š. Ullrichová a S. Králová a zlého Pána podzemí B. Rösner. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Uz zacina byt otravne, ze v kazde ceske pohadce je nejaka stupidni pisnicka. Pokud by slo o skladby dvojice Sverak - Uhlir, pak v poradku ale ty radoby vesnicke popevky uz mi trhaji bubinky. Samotna pohadka mela zajimavou zapletku a jako vzdy kvalitni vykon Viktora Preisse a Petra Kostky. Demonicky Boris Rossner pochopitelne nezklamal, i kdyz jsem vyprsknul smichem, kdyz se jako pan podzemni rise loucil slovy sbohem. Ja myslim ze 3 hvezdicky jsou spravedlive. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Televizní pohádka zasazená do skutečného prostředí, která čerpá z hereckého umění Preisse a Kostky. Tři královské dcery jsou nuceny matčiným prokletím v noci tančit v podzemním království a přes den jen spí. Ještě že se v zámku objevuje mladík, který díky tajuplné paní pomůže dívkám ze zakletí. Dobrá, kvalitní a především poutavá pohádka navazující na tradici klasických odpoledních pohádek. Hudba: Ladislav Simon ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nudná pohádka ze života tří znuděných princezen, které do dvanácti spí, protože po nocích chodí tajně tančit do sklepa k Borisi Rösnerovi. Ze zámku Veltrusy toho také moc nevidíme. Nejvíce záběrů je na jeho zelený trávník. A tak jedině vyniká v této pohádce tvářička Terezy Grygarové-Groszmannové. [751. hodnocení, 30. komentář, 46%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Když jsem po cca týdnu, kdy jsem tuto pohádku viděl sedl k počítači, abych ji hodnotil, zjistil jsem, že si absolutně nepamatuji, že bych ji viděl. Což taky o něčem svědčí. Marně jsem pak vytáhl z paměti pár záběrů. Nakonec jsem si vzpomněl alespoň na to, že určitými pasážemi, které pojednávají o vztazích mezi muži a ženami bych řekl, že se jedná spíše o film pro starší než pro děti. A taky se mi líbila závěrečná píseň. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na této pohádce byly pěkné pouze přednosti princezen, které se v nočních košilkách leckdy hezky vyjímaly. Na příkladu několika záběrů z exteriérů je vidět, jak byť jen strom či louka jsou mnohem krásnější, než laciné studiové scény. Nakonec bylo vysvobození princezen až příliš snadná a v podstatě bezpracná chvilka pro lamželeza...tedy, lamdřeva :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Veltrusy. (M.B)

Reklama

Reklama