Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou 2

(festivalový název)
  • USA The Texas Chainsaw Massacre 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dva kluci se vydávají na největší pařbu svého života, když jim cestu zkříží neznámá postava s motorovou pilou. Stretch, které zavolají do rádia vyslechne jejich vraždu v přímém přenosu. Netuší tím, že se dostala sama na seznam mrtvých a zdá se že texaský masakr ani po 13ti letech neskončil... Po útoku v rádiu (kde přežije) se sama na vlastní pěst rozhodne vypátrat vrahy, ale končí v zajetí. Na pomoc přichází "Levák" (Dennis Hopper). (Rodriguez)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (128)

JAn 

všechny recenze uživatele

Texaský masakr motorovou pilou a černá komedie? Prosím, dobrou chuť! Po dusivé jedničce nám Hooper ukazuje, že i z rozřezané hlavy může stříkat funny blood a že i retardovaní psychopati se můžou zamilovat. Odlehčená rovina pak dává plně vyznít vážně míněným scénám. Tou nej je jistě ta, kdy se jedna z obětí probudí z bezvědomí a uvědomí si, že její nejlepší přítelkyně má na obličeji její tvář. Rozhodně zde ale nehledejte intenzivní pojetí prvního dílu. Jen se pohodlně usaďte v křesle a příjemně se bavte. Šerif Hopper se jistě postará o své... Teď už záleží jen na vás, jak se rozmyslíte. Sex or the chainsaw? But the saw is family... ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Zamilovanej Leatherface ("Bubbo got a girlfriend, Bubbo got a girlfriend."), skvěle máklej Moseley, hláškující Siedow ("No aspoň vyřešil můj problém s hemeroidy.") a krutě drsnej Dennis Hopper se třema motorovkama (dvě za opaskem, jednu v hnátě)- kdo tenhle Texaskej masakr neviděl, tak ten asi neuvěří. Mě však tento filmovej trash sedl jak Bubbovi kožená maska na ksicht. Zapomeňte na syrovou atmosféru předchozího dílu, zapomeňte i na strach, oboje tu totiž nahradila šílená diskotéková jízda a tuny kostí, vnitřností a litry krve- Přehnané? Ano. Trapné? Možná. Zábavné? Rozhodně! A Leatherfacův taneček před řezaní pilou by se měl zanést do zlatého fondu americké kinematografie :D ()

Reklama

destroy83 

všechny recenze uživatele

Hooper opět boduje, pokračování Texas Chainsaw Massacre 2 pojal sice malinko jinak než svou kultovní prvotinu z roku 1974, ale dílo se podařilo. Místo brutální naléhavosti a krvavého psycha prvního Texas Chainsaw Massacre divákovi servíruje parádní komediální a řádně uchýlnou gore jízdu, u které zaplesá srdíčko každého hororového nadšence. V tomto volném pokračování se dočkáme příběhu rozhlasové moderátorky Stretch, která se shodou náhod zaplete s podivnou rodinkou Hewittových a nakonec skončí v jejich bizardním doupěti, kam ji na pomoc přichází nekompromisní Dennis Hopper vyzbrojen třemi motorovými pilami. Snímek disponuje pořádně černým a ujetým humorem, slušnou dávkou gore a perfektními komediálními prvky jako jsou: souboj motorovými pilami, vražedné choutky stoletého dědy Hewitta nebo ztřeštěné honičky uvnitř krvavého doupěte. Jedniné co film dost podsekává je přílišné natahování děje. Jinak se jedná vskutku a parádní zábavu. U mě za čtyři silné hvězdy. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velice zábavná kravinka. Neřekla bych, že by druhý díl nějak extra kazil reputaci toho prvního (ještě když se poohlédnu za nejnovějším remakem, který nám v nedávné době Američané nastolili, je tohle opravdu lahoda). Hooper to prostě udělal úplně stejným způsobem jako Raimi se svým Evil Dead. Bylo to vtipné, špinavé a stejně zvrácené jako jednička, jen s trochou odlehčení a ne takovým množstvím depresivních momentů. Ale chápu, že to ortodoxní fanoušci neberou až s takovým nadšením jako já, protože tomu přeci jen ten opravdový ''texaský odér'' chyběl. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

S úplným zděšením jsem zjistil, že jsem dosud neviděl dvojku trojku a jelikož se za měsíc chystám na Texas, kdy jindy to dohnat než teď hned... TCM2 má jednoznačně smůlu, jak kultovně dobrý špinavý psycho je jeho předchůdce. A přišlo mi to samozřejmě jako totál p*čovina, ale taky skvělá buranská komedie a sranda od začátku do konce, taková groteskní 80's modifikace originálu s prvky TWO THOUSAND MANIACS a třeba TOBACCO ROAD. Slušně podhodnocený. Líbila se mi skvěle přehraná trojice záporáků (hahah ten Moseley!) potažmo děda, Dennis f*cking Hopper i ta výtečná lokace jak z pouťovýho hororu - lidská jatka v kombinaci s kýčovitou battle land atrakcí. Takže kdokoli do toho půjdete, zkuste se odvázat, odprostit a naladit na parádní halloweenskou párty ujetost. Vzít tohle jakkoli vážně se těžce nevyplatí. Jinak, ten vliv na Zombieho HOUSE OF 1000 CORPSES je přímo m-e-g-a. "Lick my plate you dumb dick!" ()

Galerie (124)

Zajímavosti (20)

  • Film se natáčel od června 1986 do 4. července téhož roku v Austinu a Prairie Dell. (henrycruel)
  • Film byl zakázán v Německu a Singapuru. (Chatterer)

Reklama

Reklama