Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napětí v ulicích chudé čtvrti Los Angeles stoupá! Lze ještě vůbec zjednat spravedlnost? Slavný film Dennise Hoppera je věrně a bez příkras zachyceným obrazem života ghetta Los Angeles a postavení policistů zvláštní jednotky, pověřené bojem s organizovaným zločinem, pouličními gangy a drogovými dealery. Jejich úkolem je dohlížet na téměř 600 pouličních gangů, jejichž desítky tisíc členů mají své „barvy“ podle příslušnosti. Jakýkoliv incident vyvolává další násilí, dnes a denně je prolévána krev, policejní statistiky čítají stovky obětí permanentní války gangů ročně a napětí stoupá. Je zastřelen příslušník významného gangu a zákon ulice je neúprosný. Do toho všeho přichází mladý a sebevědomý Danny, který si příliš hlavu neláme, do všeho skočí rovnýma nohama a používá stejné zbraně jako ostří hoši z ulice. Je přidělen ke staršímu Bobovi, zkušenému bardovi s lehce skeptickým názorem na život u policie. Oba parťáci jsou jako oheň a voda, ale přesto je spojuje nikdy nekončící boj. V citlivě vykreslených postavách dvou policistů podali výborné výkony Robert Duvall a Sean Penn. Kriminální snímek, přesahující svými prostředky množství filmů na podobné téma, nesází na vnější atraktivnost a pyrotechnické efekty. Zaujme mj. i vynikající kamerou slavného Haskella Wexlera a svižnou hudbou Herbieho Hancocka. (Česká televize)

(více)

Recenze (48)

The Viper 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem dostal ke sledování tohoto filmu, zrovna když je okolo mého bydliště takový El Paso. Duvall je charakter a ve filmu to jen potvrzuje, navíc Alonsová byla vážně kočka. Zvláštní, že to vidělo minimum lidí, teď budete mít ostatní možnost na MGM, kde to zajisté budou zase opakovat. Film se čísluje jako mé 2700té hodnocení (pro malou zajímavost). Honička má ten správnej říz a správnou 80kovou hudbu. I přesto se nedoberu příliš pozitivního hodnocení a necháme to na zlatém průměru. ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

První půlka je takový osmdesátkový google street view chudinských čtvrtí Los Angeles. Jinak podobně jako v nedávno zkouknutém New Jack City tady body k dobru připisuje hlavně zub času. Celý se to motá kolem války Blood a Crips gangů, takže ultrahustí černoši a hispánci ve flanelkách zapnutých jen na horní knoflík, kteří sellí crack na každým rohu, navzájem si kropí domy ze samopalu z projíždějícího auta atd. Do toho archetypální příběh na téma "starej moudrej policajt (Robert Duvall) zaučuje mladýho nerozvážnýho testosteroňáka (Sean Penn)". Zajímavý na tom je mj. i to, že to režíroval Dennis Hopper a hudbu dělal Herbie Hancock...je to vlastně taková old-school verze filmu "Patrola" ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Dennis Hopper se rozhodl natočit policajtskej film ve stylu Pevnost Apačů v Bronxu. A tak tu máme dva parťáky kteří bojují proti gangům - agresivního magora Penna a až příliš rozvážného Duvalla, který se pokouší si mezi gangy získat respekt laskavostí. A protože je to film starší a nedělá si starosti s přístupností, nechybí opravdová drsnost ulice - spousta nadávek, vyhulené trávy, nahejch ženskejch, rapu a i nějaké to násilí. Proti tomu jsou tu poldové a jejich nekonečný kolotoč zatýkání, výslechů, razií. Většina poldů mluví v podstatě podobně jako gangy, protože všichni žijí v jednom ghetu. Výsledek - skvělý film, který působí reaálně jak jen to jde a kterému chybí jen nějaký ten výraznější příběh. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Colors jsem chtěl vidět už drahně let. Filmy z prostředí gangů jsou povětšinou dost zajímavý, a Colors se jevily jako ten zdárnější příspěvek do tohohle subžánru. Jenže. Film dodneška nemá český titulky na unrated verzi. Já jsem ji sehnal jen s dabingem České televize z roku 1997, a s otitulkovanýma dodatečnýma scénama (samozřejmě překladačem, meh). No, a tenhleten dabing, to je něco naprosto příšernýho. Když postavy dětí dabujou dospělí herci a šišlají u toho jak mimina, nebo když tam nedejbože někdo rapuje a je to nadabovaný, tak je to směšný a trapný zároveň. Nemluvě o drsným slangu a macho proslovech gangsterů. Takže polovina atmosféry v hajzlu. A film? Bohužel už neskutečně zestárnul. Počínaje dneska už neposlouchatelnou oldskool hudbou Herbieho Hancocka, a nesnesitelnou postavou pozérskýho policejního frajera v podání Seana Penna. Navíc je to prostě takový unylý, zdechlý, bez šťávy. A nemyslím si, že by v té o sedm minut delší unrated verzi byly nějaký scény, který by příběh nějak obohacovaly, nebo by byly už "too much" pro obyčejnýho diváka. Prostě pár scén navíc. Zklamání na plný čáře. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Přiměřená krimi jednohubka, která by mohla leckoho namlstat solidním obsazením, ovšem selhává na Hopperově roztěkané a nekoncentrované režii, která nikam moc nesměřuje, sotva se drží základní dějové linie a jako komentář doby taky moc nefunguje. Z podobné škatulky doporučuji END OF WATCH (Patrola) od Davida Ayera. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (6)

  • Producent Robert H. Solo si do komparzu aj ako ochranku najal skutočných členov gangu. Počas natáčania boli dvaja z nich dokonca postrelení. (Real Tom Hardy)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 157krát, což je 1,30krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii. (rafix)

Reklama

Reklama