Reklama

Reklama

Jako ryba v síti

(festivalový název)
  • Jižní Korea Geumul (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nam vede prostý život rybáře na břehu hraniční řeky mezi Severní a Jižní Koreou. Po nehodě motoru jeho loďka překročí na řece hraniční čáru a Nam je zatčen jihokorejskou pohraniční policií. Jeho jediným přáním je vrátit se zpět ke své rodině, ale politická a vojenská mašinerie se již dala do pochodu. (Febiofest)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (24)

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý. Kim Ki-dukova tvorba mi většinou nesedne, u jeho filmů se nudím, ale tohle je světlá výjimka. Není to film o ničem, ale má děj, který je zasazen do zajímavého prostředí. Prostřednictvím života obyčejného rybáře, který má jednou smolnou chvíli, nabízí náhled na fungování vztahů mezi Severní a Jižní Koreou. Navíc se tu sešla pěkná sestava herců, na které jsem vždycky zvědavá a není moc příležitostí je vidět. Přeloženo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obdivujem ľudí, ktor robia titulky ku korejským filmom. Ja málokedy zvládnem prečítať mená hercov. Ale k téme. Tá je naozaj geniálna a presne ako Enšpígl trefne opisuje, ide o krásne porovnanie chudoba vs konzum. Film obsahuje výborné myšlienky, hoci našincovi nemusia byť vždy blízke či pochopiteľné. Len to prehrávanie je strašné, aj keď je to určite súčasť ázijskej kultúry - buď byť úplne ticho alebo kričať s nekontrolovanou mimikou. Pôsobí to rušivo. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Či komunizmus alebo kapitalizmus, oba režimy dokážu človeka polapiť do siete a minimalizovať slobodu. Oba majú svoje za a proti. Uvedenú tézu ilustruje zdanlivo jednoduchý príbeh rybára zo Severnej Kórey, ktorý sa technickou závadou na lodi (do motora sa mu zamotajú siete) dostane na územie Južnej Kórey, ideologického nepriateľa. Tam je automaticky považovaný za špióna. Prejde si tvrdou psychickou i fyzickou tortúrou. Hnaný túžbou vrátiť sa k rodine je navrátený späť, aby si následnú analogickú tortúru vytrpel od severokórejských súdruhov. Ideologicky zvrhlá komunistická diktatúra sa ale k svojim otrokom stavia o poznanie panovačnejšie a bezohľadnejšie. Základy mučenia, psychoteroru a absolútneho pohŕdania vôľou jedinca ostávajú v oboch režimoch v zásade rovnaké. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zdařilý a zajímavý kousek, ač občas trochu přehnaný. Nicméně kdybych to nevěděl, ani by mne při sledování nenapadlo, že režie je Kim Ki-duk, tohle dílo řekl bych postrádá jeho typický rukopis - takový normální film, žádné ujetosti ani zvláštnosti na které jsme od režiséra zvyklí - kvalitě snímku to však nijak neubírá. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Film má velkou výpovědní hodnotu o vztahu obou Koreí...Mě to připomínalo Česko v 50 -ých letech...Když se komunisti někoho chtěli zbavit, tak pro to udělali cokoliv, třeba si to i vymysleli...Stejně jako Jižní potažmo Severní Korea...Člověk, když se dostane do soukolí státní mašinérie, ať je kapitalistická nebo komunistická, tak nemá šanci nikde na světě... Kim Ki-Duk se zase ukázal...Za mě 85% ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama