Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (437)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný drsný western s vtahujícím a skvěle napsaným dějem, fantastickou režií a bravurními herci - zvěsti o životním výkonu Christiana Balea nelhaly, i když je diskutabilní, jestli je to výkon nejlepší (rozhodně je ale v top 3 a je úžasné Balea vidět, jak skvěle hraje očima, obočím, vráskami na čele i knírem). O nejlepší výkon Rosamund Pike jde již ale bez pochyby. Její tragická postava v sobě snoubí ženskou křehkost i sílu a odhodlání, Baleův hrdina je zas o nic méně tragickým válečníkem, kterému v nelítostném prostředí postupně docházejí přátelé-spolubojovníci. Snímek přetékající silnými a závažnými tématy od polemiky o násilí, lidské povaze a morálce a tíze svědomí po rozdíly mezi vražděním kvůli rozkazu a vražděním obecně. Majestátní atmosféra, emoce, bravurně napsané postavy, dokonalá práce s motivy, poslední čtyři minuty možná moc sladké, ale vlastně logické. Nejsou indiáni jako indiáni. Velká pecka. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Spirituální western plný hrobečků, bolesti a zármutku, existenčních přemílání, hraje brutálně táhlý a nadějeprázdný tón, přičemž celkem úspěšně vykresluje nesmyslnost toho, co se kdysi na Západě dělo. Bale je na můj vkus moc vydřený, ale to mi u něj přijde většinou. Závěrečná Montana mě konečně probrala z letargie, ale to už bylo pozdě - duchaplná zívačka. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hostiles mělo všechny předpoklady líbit se mi, ale naplnilo je jen částečně. Navnadí bezskrupulózní úvod s napadením farmy, Takayanagi kraluje krajinomalbami pro velká plátna, nehostinnost zdivočelého západu je krutě všudypřítomná a Baleův obličejový minimalismus kyselé prdele je doveden k dokonalosti. Dokonce i Huron Magua se vrátil z věčných lovišť, aby byl do nich eskortován jako Cheyenne! Tak proč to sakra nefunguje!? Je to možnou uživatelskou záměnou meditativnosti za rozvleklost? Nebo klišovitými a nepůvodními dialogy (slyšel jsem správně citaci Williama Munnyho z Unforgiven)? Nebo snad za tím stojí ten dějový oblouk, kdy se nenávistí okoralý zabiják indiánů promění na člena hnutí Red Lives Matter? Ne, že by to nebylo možné, ale ten přerod musí působit přirozeně.. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do ztrápených melancholických duší z dob indiánsko-amerických válek, které připomínaly spíše středověk a genocidu než válku v pravém slova smyslu. Zpětná traumata postav pak hrají prim v celém ději, který zdánlivě nenápadně, ale zároveň geniálně přesně, poodkrývá snad většinu problémů indiánské otázky té doby, ačkoliv někomu při dlouhé výpravě po nádherné krajině mohou připadat snad až směšně nevyřčené a takřka neviditelné. Přiznávám, že sám podobné zdlouhavé eposy plné niterných pocitů postav nevyhledávám, ale o toto období se celkem zajímám a proto jsem v těch náznacích a dialozích postav viděl hrůzy, které se v historii skutečně děly, ačkoliv pro člověka nepolíbeného informacemi nebo historií to byl jen běžný rozhovor dvou postav, případně scéna, která mu nedává moc smysl a řekl si, že takhle by to určitě neřešil. Není to tedy western v pravém slova smyslu, akce je spíše poskromnu, je to film pro určitou cílovou skupinu, pro tu bude Hostiles naprostá lahůdka. Pro druhou skupinu, ve které bych byl za normálních okolností i já sám, to bude patrně až příliš zdlouhavá záležitost plná zdánlivě nepodstatných rozhovorů a nudné psychologie postav. 90 % ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ch. Bale posledné roky neprežíval najlepšie časy, nemal nejaký výraznejší hit, ale na druhej strane ani prepadáky. Tento film ho v mojich očiach opäť vrátil do silnej pozície. Jeho výkon si dovolím označiť za oscarový, veľa toho síce nenarozprával, ale očami a gestami zahral dokonale. Úvod bol silný, ale mohol byť silnejší, keby režisér do toho nevbehol veľmi zbesilo. Dal by som ešte 2-3 minúty na bližšie zoznámenie s rodinnou, o to silnejšie mohli nasledujúce scény chytiť diváka pod krk. Western asi zažíva dobré obdobie, za posledný rok vzniklo zopár zaujímavých snímkov, hlavne Brimstone, 7-dielny seriál Godless, prípadne The ballad of Lefty Brown. Film má veľmi pokojné tempo, nazval by som ho westernovou road movie.Prakticky celý film putujeme na vysnívané miesto, zažijeme nejaké to prepadnutie ale ide tu hlavne o zblíženie medzi náčelníkom a kapitánom. Privítal by som nejakú silnejšiu scénu medzi týmito hereckými velikánmi. Wes Studi...Kto iný by to dokázal lepšie, kto iný by sa typovo do tejto role hodil viac? Nenapadá ma nikto, Wes Studi bol ideálna voľba. Potešil som sa, keď som ho videl na tohoročných oscaroch, ale nečakal som, že sa opäť stretneme tak skoro. Vadila mi občas príliš odtiahnutá kamera, v súbojoch mohla ísť bližšie, inak ako starý westernový fanda nemám veľmi čo kritizovať. Pochválim ešte R. Pike, ktorá zahrala tiež skvele. 90%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filomovém festivalu Telluride v USA. (ČSFD)
  • V roku 1982 oba kmene, Cheyenne a Comanche, boli už po vojne, čo sa týka aj medzikmeňových konfliktov aj konfliktov voči belochom. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama