Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (438)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $39miliónovTržby USA $29,819,114Tržby Celosvetovo $35,669,017Tržby za predaj Blu-ray v USA $2,465,641Tržby za predaj DVD v USA $3,285,319║ Režisér Scott Cooper si robí meno na takom drsnejšom príbehom trende. A ide mu to, oporu má vo výbornom Bale-ovi, tomu sedí ošlahaný zadumaný kapitán, tápajúci v hriechoch minulosti. Cooper nás nešetrí a hneď na úvod to rozbehne dosť brutálne, príbeh sa premení na psychologickú drámu, kde hneď niekoľko postáv bojuje zo svojimi hriechmi zo zdeptanou mysľou, hľadá útočisko ktoré nikde nie je ani nebude. Musí stavať na maličkostiach a možno sa niečo stane. Až do konca ide o dosť vypätú drsnú westernovú drámu, kde akákoľvek nádej na lepší zajtrajšok stále uniká pomedzi prsti a na každom kroku prináša len bôľ, utrpenie. /80%/ ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Drsný, atmosférický western s chytlavou zápletkou (transport nenáviděného nepřítele), nádhernou kamerou (tolik skvostných záběrů krajiny jsem dlouho nikde neviděl) a výbornými herci (Wes Studi, Ben Foster a mnoho dalších) v čele se zase jednou perfektním zachmuřeným Ch. Balem (téměř po celou dobu je příkladně minimalistický, hrající pouze očima). Úvodní scéna přepadení farmy je určitě jedna z nejdrsnějších, co jsem za poslední měsíce viděl. Oproti tomu finální záběr po té předchozí nekonečné vlně deprese a smutku přinesl poměrně skromnou, ale v rámci možností v podstatě dokonalou katarzi... Mám k tomu jedinou zásadní výhradu - většinu času je to velmi pomalý film, subjektivně minimálně o hodinu delší, než ve skutečnosti. 80 % ()

Reklama

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Fantázia.Pre vás, priatelia moji, ktorí ste tento skvost ešte nevideli a možno ste okolo neho roky len krúžili (tak,ako ja), mám naozaj len jednu vetu-pozrite si ho.Ja sa musím za to, že som si film konečne pozrela,  poďakovať Chalametovi, oci mal len jedninú hovorenú repliku a kým som sa stihla spamätať, už som si z tváre utierala slzy.(ak je toto spojler, ospravedlňujem sa). Všetko od dokonalého,  tomto prípade skôr výrazového hrania Christiana Balea, cez vedľajšie postavy vrátane Indiánov, nádhernú kameru, až po samotnú myšlienku, to všetko tento film má.Viem, že tu neprezentujem žiadnu novinku, ale keďže zo všetkých mojich priateľov na Čsfd to videlo len asi 20 ľudí, prišlo mi vhodné na neho trošku poukázať. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První letošní kino zážitek. Scott Cooper servíruje drsný dobrodružný Western s Apačema! V hlavních rolích solidní Christian Bale, Rosamund Pike a Ben Foster. Film má sice pomalejší tempo, ale velmi vypjatou atmosféru, překrásnou krajinu, hodně nechutné maniakální Apače, kteří nemají problém vyvraždit celou rodinu i s dětmi ( Úvodní scéna hodně intenzivní) a povedl se i soundtrack. Akční scény jsou zde jen 4, ale autenticky natočené, skvěle ozvučené a velmi vypjaté, že se mi až zatajoval dech. Mrtvý žánr poslední dva roky pomalu oživuje a nabírá na síle a to je jen dobře. 75% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým: za toto mal byť Christian Bale minimálne nominovaný na Oscara, podáva tu jeden z najlepších výkonov svojej kariéry. Po druhé: štve ma, že to u nás nešlo v kinách, na veľkom plátne mohli krásne vyniknúť tie nádherné scenérie, to skalpovanie, to strieľanie žien a detí. Putovací kavaleristický western rozpráva o nenávisti a zmierení a o mužoch, čo sa po životoch strávených najbrutálnejším násilím pokúsili nájsť vykúpenie alebo aspoň kúsok lásky. Alebo aspoň pokoj v podobe guľky vpálenej do sluchy. Je to poriadna dávka depresie ako z pera Cormaca McCarthyho, vrátane toho, že to pôsobí ako nesúvislý sled príhod a náhod a hrozby sa zjavujú rovnako nečakane, ako sú potom (často mimo záber) likvidované. Tu však nejde o rozpovedanie súvislého príbehu s jasným protivníkom a záverečnou katarziou. Ide o vývoj hlavného hrdinu a všetky situácie sú tu len na to, aby ho postupne zmenili. Po prvom pozretí mierne rozpaky, po druhom absolútne hodnotenie. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie snímky prebiehalo chronologicky v Novom Mexiku, Colorade a Arizone. (MikaelSVK)
  • Scenár filmu vychádza z rukopisu Donald E. Stewart. Ten zomrel v roku 1999. Jeho manželka rukopis náhodou našla počas sťahovania. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama