Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (439)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tady se s vámi nemazlí...potřebujete ostříhat, nelíbíte se členu kmene Apačů a jdete na kost. Syrovost některých scén stříká na všechny kamery a ještě více na mikrofony. Je to dost ukecané, bacha. Místy se to táhne jak indiánský sopel a nezachrání to ani ty přesně načasované akční pasáže. Je to čistý průměr...dal bych tedy 5 hvězd z 10...tady bohužel dostane čokohvězdy 3, tedy procent 60...jestli mi rozumíte. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem velice rád, že westernový žánr zažívá v posledních několika letech svoji renesanci. Sice se již netočí takové množství filmů z Divokého západu jako tomu bylo od 30. do 90. let 20. stol., ovšem když už nějaký počin vznikne, obvykle stojí za to. Hostiles je skvělý nejen svým příběhem, ale také hereckými výkony (Christian Bale, Rosamund Pike a Wes Studi) a úžasnou kamerou, jež si umí patřičně vychutnat pečlivě zvolené exteriéry. Snímek Scotta Coopera je opravdu výborným dramatem, v němž se představují i silné charaktery postav měnící se v průběhu děje. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hrozný film, jedna hviezda len za Balea, ten bol fakt dobrý. Ale sledovať dve hodiny mužov na koňoch ako sa premávajú prériou a splietajú filozofické nezmysly, to by unudilo i rozumbradu. A keď sa ozvú ženské, tak to je len hysterický nárek a rev, pretože im väčšinou niekoho zabili. Otravné a príšerné. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jo. Asi stárnu. Už je to jasný. Předevčírem jsem nasolil 5 * halucinoidnímu muzikálu Xanadu z osmdesátek a včera jsem si chrochtal u westernu, žánru u mně spíše opomíjenému. Ba co víc, dostal jsem chuť na další. Jsou to ale westerny hlavně ty modernější co mně dokážou zaujmout. Nikdy však neříkej nikdy. Abych se tu za půl roku nerozplýval nad J. Waynem s kolťáky zavěšenými proklatě nízko... :-) ! Tahle věc mně bavila. Ono totiž hned od prvních minut divák pochopí, že to nebude žádná romantika od Pilcherové. Začátek začne slušným masakrem a ačkoliv divák tak nějak bere útočníky jako vetřelce, bohužel vetřelci byli spíše ti napadení a útočníci jen ,,čistili'' ve svém marném boji svoje území. Divákův spravedlivý hněv ale samozřejmě padne na jejich bedra. Obsadit do hlavní role Ch. Bale byla skvělá volba a tyhle role mu sednou jako ulité. Já vůbec nechápu účast takovéhoto herce v těch šílenostech od Marvela... Tady svého vyhořelého kapitána ve kterém ale někde tam hluboko dole zůstaly jiskérky soucitu i touhy po normálním životě zahrál naprosto skvěle. Pouť to byla zdlouhavá, ale doba to byla šílená a tak o ,,dobrodružné'' zápletky na cestě není nouze a divák se nenudí. Jak krutý svět to byl si u filmu uvědomíte mnohokrát. Stačí se podívat na osud farmářovy ženy. Ještě před 120 lety jste tam v USA mohli každý den zahynout naprosto roztodivnými způsoby a nešlo by o nehody, nebo vlastní zavinění své smrti. To je ostatně patrno i na eskortující skupině přičemž raději dále nebudu nic psát abych zbytečně nevyzrazoval obsah. A když jste byli u cíle, k čemu vám byla nějaká lejstra vlády sedící kdesi daleko za kopci a prériemi... Jak zpívali Greenhorns... ,,Pravdu má jenom bouchačka'' ! Leckoho tu závěr naštval. Také jsem byl zvědav, ale řeknu vám... byl jsem nakonec rád. Přál jsem mu to. Dávám tedy za 5 skalpů a jsem moc spokojen ! * * * * * ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už námětem jsem tušil, že tohle bude jeden z těch vrcholových zážitků Hollywoodu. A opravdu to tak je. Tady není nic nazbyt. Christian Bale a Wes Studi tady geniálně hrají nejlepší válečníky daných partají a osud tomu dá, že na sklonku jejich životů se setkají, aby jeden dovezl druhého do jednoho rodného údolí. A to na příkaz tehdejšího amerického prezidenta. Drsné krvavé scény, neskutečně silné emoce, postavy, kterých Vás je líto, běsy v hlavě, které nelze pochopit…a scény, na které nepůjde zapomenout. Jednoznačně obrovský zážitek a poslední scéna filmu je asi ten nejhezčí a nejpoetičtější filmový závěr, co jsem za poslední léta viděl. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Scenár filmu vychádza z rukopisu Donald E. Stewart. Ten zomrel v roku 1999. Jeho manželka rukopis náhodou našla počas sťahovania. (Real Tom Hardy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo chronologicky v Novom Mexiku, Colorade a Arizone. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno