Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (439)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh od citlivého Scotta Coopera. Minimalisticky servírován, skromnou výpravou opentlen, ale hluboký ve svém sdělení. Chvíle mlčení, přemýšlivě pronášených dialogů a všeříkajících pohledů byly pro mě poutavější, než scény hrůz a násilí, které tu ale měly také své pevné místo. Chápu, proč tohle v kinech propadlo, v dnešní době superhrdinského Marvel a DC plevelu je tohle starosvětské vyprávění jak z jiného světa, jinde, než 99% zbylé současné filmové produkce. A chápu, prož Christian Bale chce dělat zrovna tyhle filmy, já mu za to děkuju a přeju mnoho zdaru v další filmové kariéře. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Žiadnymi žánrovými omáčkami nepoliaty western, čiže tým pádom viac historický film snažiaci sa o zobrazenie krutej reality doby bez akýchkoľvek príkras. A bez akejkoľvek milosti k postavám, i keď jedna z nich doslovne o milosť celého sveta prosí. Fanúšikovia Mohykánov z Tanca s vlkmi radosť mať nebudú, viac potešení budú skôr priaznivci Apačov a Šajenov, ale iba v rámci úzkych limitov. No a aký vzťah si vytvoriť k ambivalentnej hlavnej postave, to je veľký oriešok a smerom k publiku jasný autorský zámer. K plnému hodnoteniu mi bráni rozhodnutie Baleovej postavy tesne pred finále, kde jeho riskantný krok vedie k istým následkom, varianta B by rozhodne bola pragmatickejšia a ja by som zvolil túto cestu. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hrozný film, jedna hviezda len za Balea, ten bol fakt dobrý. Ale sledovať dve hodiny mužov na koňoch ako sa premávajú prériou a splietajú filozofické nezmysly, to by unudilo i rozumbradu. A keď sa ozvú ženské, tak to je len hysterický nárek a rev, pretože im väčšinou niekoho zabili. Otravné a príšerné. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Spirituální western plný hrobečků, bolesti a zármutku, existenčních přemílání, hraje brutálně táhlý a nadějeprázdný tón, přičemž celkem úspěšně vykresluje nesmyslnost toho, co se kdysi na Západě dělo. Bale je na můj vkus moc vydřený, ale to mi u něj přijde většinou. Závěrečná Montana mě konečně probrala z letargie, ale to už bylo pozdě - duchaplná zívačka. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak tady se s vámi nemazlí...potřebujete ostříhat, nelíbíte se členu kmene Apačů a jdete na kost. Syrovost některých scén stříká na všechny kamery a ještě více na mikrofony. Je to dost ukecané, bacha. Místy se to táhne jak indiánský sopel a nezachrání to ani ty přesně načasované akční pasáže. Je to čistý průměr...dal bych tedy 5 hvězd z 10...tady bohužel dostane čokohvězdy 3, tedy procent 60...jestli mi rozumíte. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Scenár filmu vychádza z rukopisu Donald E. Stewart. Ten zomrel v roku 1999. Jeho manželka rukopis náhodou našla počas sťahovania. (Real Tom Hardy)
  • V roku 1982 oba kmene, Cheyenne a Comanche, boli už po vojne, čo sa týka aj medzikmeňových konfliktov aj konfliktov voči belochom. (Real Tom Hardy)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2017 na filomovém festivalu Telluride v USA. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama