Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (439)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Netradiční western s téměř filozofickými úvahami o smrti. O smrti blízkých především. Bale v roli huhňavého kapitána znovu najel na správnou vlnu, rozervaná duše se mu leskne v očích. Sekundujíci Rosamud Pike si pro sebe krade nejsilnější scény filmu se spícími dětmi a střílením do mrtvoly. Příběh obalený do téměř ironického putování za smrtí má navíc úžasný vizuál. Fostera mohlo být víc, prakticky se jen mihne. Dělal jsem jenom svou práci. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kláda, která na vás spadne hned v první minutě a kterou z vás nesundá ani světlo v sále na konci. Jestli je někdo na světě Bůh, tak Jardo promiň, ale porazil tě Christian. Totiž utáhnout očima dvouhodinový western je asi tak stokrát těžší úkol, než vyplnit v Čechách správně daňové přiznání. Jeho postava je snad nejcharakternější, jakou jsem na plátně kdy viděl; takhle má vypadat chlap. Konec mě emočně dolámal na třísky, tohle v sobě budu nosit ještě dlouho... Stejně jako angínu, protože už je to týden, co chodím s otevřenou hubou. (Banff, Kanada) ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hrozný film, jedna hviezda len za Balea, ten bol fakt dobrý. Ale sledovať dve hodiny mužov na koňoch ako sa premávajú prériou a splietajú filozofické nezmysly, to by unudilo i rozumbradu. A keď sa ozvú ženské, tak to je len hysterický nárek a rev, pretože im väčšinou niekoho zabili. Otravné a príšerné. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ch. Bale posledné roky neprežíval najlepšie časy, nemal nejaký výraznejší hit, ale na druhej strane ani prepadáky. Tento film ho v mojich očiach opäť vrátil do silnej pozície. Jeho výkon si dovolím označiť za oscarový, veľa toho síce nenarozprával, ale očami a gestami zahral dokonale. Úvod bol silný, ale mohol byť silnejší, keby režisér do toho nevbehol veľmi zbesilo. Dal by som ešte 2-3 minúty na bližšie zoznámenie s rodinnou, o to silnejšie mohli nasledujúce scény chytiť diváka pod krk. Western asi zažíva dobré obdobie, za posledný rok vzniklo zopár zaujímavých snímkov, hlavne Brimstone, 7-dielny seriál Godless, prípadne The ballad of Lefty Brown. Film má veľmi pokojné tempo, nazval by som ho westernovou road movie.Prakticky celý film putujeme na vysnívané miesto, zažijeme nejaké to prepadnutie ale ide tu hlavne o zblíženie medzi náčelníkom a kapitánom. Privítal by som nejakú silnejšiu scénu medzi týmito hereckými velikánmi. Wes Studi...Kto iný by to dokázal lepšie, kto iný by sa typovo do tejto role hodil viac? Nenapadá ma nikto, Wes Studi bol ideálna voľba. Potešil som sa, keď som ho videl na tohoročných oscaroch, ale nečakal som, že sa opäť stretneme tak skoro. Vadila mi občas príliš odtiahnutá kamera, v súbojoch mohla ísť bližšie, inak ako starý westernový fanda nemám veľmi čo kritizovať. Pochválim ešte R. Pike, ktorá zahrala tiež skvele. 90%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem velice rád, že westernový žánr zažívá v posledních několika letech svoji renesanci. Sice se již netočí takové množství filmů z Divokého západu jako tomu bylo od 30. do 90. let 20. stol., ovšem když už nějaký počin vznikne, obvykle stojí za to. Hostiles je skvělý nejen svým příběhem, ale také hereckými výkony (Christian Bale, Rosamund Pike a Wes Studi) a úžasnou kamerou, jež si umí patřičně vychutnat pečlivě zvolené exteriéry. Snímek Scotta Coopera je opravdu výborným dramatem, v němž se představují i silné charaktery postav měnící se v průběhu děje. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Postava desiatnika Woodsona (Jonathan Majors), je, samozrejme, historicky nepresná. Afroamerickí vojaci bývali v samostatných regimentoch, kde boli všetci až na vyššie hodnosti čiernej pleti. Vo filme je Woodson v štandardnom regimente s bielymi vojakmi. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama