Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (420)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Námětem mi to trochu připomnělo mou srdcovku Okrsek 49. I když tohle bylo točeno zcela odlišným režijním stylem. Tohle rádoby hasičské drama bylo takové celkově moc chladné a zaměřovalo se to na životy hasičů, jejich způsoby života atd. Samotné sekvence zdolávání ohně byly výborně natočené, vizuál byl perfektní, i když těch scén nebylo tolik kolik bych jich asi mělo být, aby si to divák dosyta užil. Stopáž byla dlouhá, ale vůbec jsem se nenudil, jen bych si to představoval trochu pestřejší, jak na scénky s ohněm, tak i upravit a přidat pár zajímavých scén do scénáře. Těžko se mi to popisuje, vlastně si nemůžu na nic stěžovat, jen na tak dlouhý film se toho ani tak moc neudálo, možná to byl účel nevím. Přesto jsem relativně dost spokojen. I musím pochválit herecké obsazení a jejich výkony. Brolin a Teller mě bavili asi nejvíc. Hudba byla obstojná. Finále mě překvapilo, tušil jsem zcela jiný závěr, ale neměl jsem s tím problém, jen to bylo moc urychlené, ke konci teda pěkně chladné, ale zas to bylo celkem realistické. No, určitě to není film, který bych si pouštěl opakovaně, ale ještě se k němu někdy vrátím, kvalitní podívaná to rozhodně byla. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dojemný a smutný film, oheň je důležitou součástí ale zároveň nebezpečný, film je ideálně dlouhý s výbornými herci nebezpečnou práci. TOP zaslouženě. Celou dobu jste zariti v sedačce a film prožíváte naplno. Konec mě dostal nejvíc i k slzám došlo. Dokonalý soundtrack. Film podle skutečné události a zároveň hodně silný člověk si nedokáže představit okamžiky co rodinná prožívala v onou chvíli. ( Akce - Filmové Rande ) ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jestli jste tak natvrdlí jako já a o filmu nic nevíte, tak komentář pro Vás může obsahovat SPOILERY!! Pro mě asi jeden z nejlépe natočených filmů podle skutečných událostí. Ano, je tedy pravda, že pro hasiče mám slabost, protože jsou to pro mě hrdinové a zaslouží si respekt a věřím, že nejsem jediná, kdo sdílí můj názor. Na kvalitě mi i přispívá fakt, že jsem vůbec netušila, co mě čeká. I když mohla jsem si domyslet, jak to celé dopadne. Proč by jinak byl film natočený, že? Aby ukázali, jak jsou v Americe prostě skvělí hasiči? Ale kousek mě stále doufal v happy end, který se bohužel nedostavil. Proto mě možná ten závěr, tak uzemnil. Film jsem si už pustila po druhé! Josh Brolin pro mě nikdy nebyl nějak oblíbený herec, ale pomalu začíná a tohle rolí stoupl o hodně! Teller mě zatím neohromil, ale tady mi nevadil. Příběh klasický, ze života.. jak chtějí pánové dosáhnout svého a hlavně bojovat a zachraňovat!! A závěr prostě top, smutný top :o( Nevím jak působí na ostatní, ale pro mě nic přehnaného, žádná citová vydíračka a závěrečné titulky krásné! A docela mě zarazilo, jak se povedlo vybrat herce, kteří byli svým představitelům tak podobní. Pro mě rozhodně film, který se řadí mezi oblíbené! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„All men are created equal. But then, a few became firefighters..” Americké „pay tribute“ filmy to u nás budou mít vždycky těžké a budou muset snášet poznámky o přehnaném patosu a náborovém charakteru, ale kdyby všechny byly jako ten o Granite Mountain Hotshots, byl by možná klid. Kosinski nabízí heroizaci v únosných mezích, perfektní vizuál, herecké tahouny v rolích pracovních i domácích lídrů, neotřelost zobrazovaného povolání a díky dobré práci s postavami i neskutečně emotivní konec, který zapůsobí i při znalosti události Yarnell Hill Fire (pohledy a reakce v tělocvičně ala „Proč ty? Proč ne on?“ jsou opravdu síla). Dívej se a uč se, Petere Bergu.. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Film s tak lidskými postavami a hutným dramatickým obloukem jsem od Kosinskiho nečekal. A nic na tom nemění fakt, že jeho příběh napsal život. Only the Brave je doják jako kráva, ovšem bez laciného sentimentu, patetického hrdinství či pohřbu s vlajícíma US vlajkama. Ve vyprávění je chvílemi zajímavě zkratkovitý, aby se stihnul věnovat jen tomu podstatnému, čímž je pěčlivě sestavená charakterová skládačka, ustící do závěrečné emocionální rozbušky. Každý konflikt postav, ať již vnitřní (Teller) nebo partnerský (Brolin+Connelly) je živý, autentický a dobře zahraný. Oceňuji taky vysvětlení požárnických postupů hasení “bestií” až v poslední třetině, coby gradujícího prvku jak v zodpovídání otázek zvědavého diváka, tak v zobrazení profesní pokročilosti teamu postav. V klidu a vizuálně chytře vyprávěný film se srdcem. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)
  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)
  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama