Reklama

Reklama

Dcery zla

  • Velká Británie Twins of Evil (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dvojčata Frieda (Madeleine Collinson) a Maria (Mary Collinson) přijíždějí ke své tetě a svému strýci na venkov jako sirotci. Strýček Gustav (Peter Cushing) je členem klanu Bratrstvo, jehož členové pátrají po mladých dívkách, které se spolčily s ďáblem a následně je upalují zaživa. Obě mladé dívky se brzy dostanou do velkého nebezpečí, když se ukáže, že byla Frieda kousnuta upírem, který sídlí na nedalekém hradě. (montel)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (39)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Kombinace žánru o lovcích čarodějnic (17. stol.) a upírského hororu (19. stol.) s typickou lehce erotickou přísadou 70. let (20. stol). Pozornost tu upoutávají herecká dvojčata - sestry Collinsonovy, z nichž jedna se dá na cestu zla, okouzlena hrabětem Karnsteinem. Zmatenost scénáře (zejména v principu dobra a zla) u mne však tento brakový produkt sráží jen na slabý průměr. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skvelá porcia úžasnej hammerovskej zábavy. Dokonalá atmosféra, ktorú vytvára výborná kamera, výprava a krvavejšie a šteklivejšie scény ako vo väčšine iných produkcií spoločnosti Hammer. Ku tomu aj jedna z eroticky najpríťažlivejších upírok vo filmovej histórii ( jedna z dvojičiek, Madeleine Collinson ). ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva, tak konečně to Hammer studio dokázalo. Naservírovalo mi film, který mě fakt chytl. Zajímavý příběh, zajímavé postavy, hustá atmosféra a v závěru překvapivě krvavé prvky. Cushinga v oblibě moc nemám, ale tady mu ta role fakt sedla. Ne, že by můj vztah k němu zlepšila, ale byla vážně nechutná. Proč takové nejsou ostatní filmy od Hammeru? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Som si istý, že tie krásne, vypučené "ciciky" museli verejnosť v 71´ ohúriť i pobúriť zároveň. Aby som bol úprimný, dohľadal som si "gotické" horory najmä kvôli atmosfére, nakoľko tie ako jedny z mála z doby pradávnej, dokážu vďaka prostrediu a kulisám vytvoriť aspoň nejakú atmosféru. Nuž ale, toto nie je jeden z nich .. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Sympatický a příjemně atmosférický hammer horůrek. Nechybí tu nic, co by správný horor měl mít a vše je zde namícháno ve správném poměru. Trocha toho sexu, trocha té vysáté krve a sympaticky zašpičatěných upírských tesáků, pěkný baby, jemné náznaky gore a charismatický Peter Cushing, který jen svojí přítomností zvedne každý film o několik procent výše. Sice byly vpodstatě skoro všechny hammer horory na jedno brdo, ale většina z nich měla tu sympaticky temnou a vážnou náladu, která i dnes dokáže učarovat. Tři a půl* ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama