Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (208)

HellFire 

všechny recenze uživatele

V porovnání s prvním dílem dost velké zklamání. Hravost je pryč a jestliže jsem chválil jedničku za to, že uměla pracovat se scénářem a nedopomáhala si žádnými berličkami, u dvojky to už neplatí. Při sledování jsem se prakticky nikdy nezasmál, potěšilo jen cameo Mosse z IT Crowd a Brendan Gleeson – pan herec. Neumím si dost dobře představit, že by dvojka Paddingtona nalákala do kin mnoho dětí, protože zdaleka neoplývá tak radostnou atmosférou jako předchozí díl, spíše naopak. Významné plus je, že děj odsýpá a než se nadějete, je konec. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesně o jeden medvědí chlup horší prvního dílu. Především kvůli zbytečné potřebě velkolepého akčního finále à la Osamělý jezdec (ostatně aluze na něj se táhnou celým filmem), které jakkoli dobré i náležitě napínavé nesporně je, tak se stylově k tomuto typu filmu nehodí. Jinak nemlich to samé co jednička; což pro jednou není výtka, ale naopak nejlepší možná pochvala. Protože o Paddingtonových eskapádách i podruhé platí, že jsou tou nejryzejší esencí milého, vtipného, hravého a s gustem natočeného i zahraného rodinného filmu, který opravdu je pro celou rodinu bez rozdílu (nejen) věku. A to se vidí velmi málo; zvlášť pak s přihlédnutím k tomu, jaká bezpočetná kvanta filmů se škatulkou "rodinné podívané" zaklínají. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Britská pohodička, která na rozdíl od jedničky nepůsobí tak křečovitě a nehorázně baví parodováním různých žánrových schémat, z nichž nejlepší je určitě útěk z vězení s dokonalým Brendanem Gleesonem a závěrečná vlaková honička, která má spád i vynalézavost. Mohlo to být sice ještě mnohem více vtipné a odvázanější, ale Matthew Vaughn je na ostrovech zkrátka jen jeden. I tak ale režisérsky a herecky suverénní pokračování... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pomerančovou marmeládu milující méďa je pořád stejně líbezný, postavu ústředního zločince převzal okouzlující a charismatický Hugh Grant (to jméno jsem mu zkomolila asi třikrát, než jsem to napsala správně) a díky obojímu se mi druhý díl líbil o fous víc než první. Jen je mi záhadou, jak to, že všichni kriminálníci uměli v kuchyni vytvořit jen nějaký dezert či sladké jídlo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na pokračování Paddingtona těšila, vždyť, kdo by neměl rád to chlupaté a až moc příliš vstřícné stvoření? Jednička se mi moc líbila, byl to ten typický anglický humor, který miluji a celkově ten film byl krásně roztomilý, ale pokračování už se mi tolik nelíbilo, přišlo mi to až moc dlouhé na rodinný film, takže jsem se malinko nudilo a všimla jsem si, že děti v sále to taky nebavilo, jelikož neustále utíkali někam jinam, takže délku filmu považuji za velké mínus filmu a také už mi to nepřišlo tolik vtipné. Jednička je prostě lepší. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Michael Bond, tvorca Paddingtona, zomrel 6 mesiacov pred premiérou filmu vo veku 91 rokov, v posledný deň natáčania. (Astonko)
  • Podobne ako vo filme Paddington (2014) aj tu je na konci titulkov veta: Počas natáčania nebolo ublížené žiadnemu medveďovi. (megajalec)
  • Keď Paddington vyrába vo väzení marmeládu, kuchár Knuckles číta noviny, v ktorých je príbeh o Spider Murphym. Článok odkazuje na pieseň Elvisa Presleyho "Jailhouse Rock", ktorý sa tiež odohrával vo väzení. Samotný nadpis článku je: "Warden throws party in county jail," čo je úvodom spomínanej piesni. (megajalec)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama