Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je milionář Tom Mullen, majitel jedné z nejúspěšnějších soukromých leteckých společností. V obchodě sice dokáže hrát tvrdě, ale v soukromí je to obětavý manžel a milující otec malého Seana. Jeho syn je jednoho dne unesen. Pokud Tom do osmačtyřiceti hodin nezaplatí dva miliony výkupného, zemře. Zoufalí rodiče se okamžitě spojí s FBI. Tom zpočátku agentům důvěřuje, když předání peněz jejich vinou skončí krachem, rozhodne se jednat na vlastní pěst. Zejména když si uvědomí, že únosci vůbec nemají v úmyslu chlapce propustit. K překvapení FBI i své ženy se Tom rozjede s penězi do nejbližší televizní stanice a tam před celým národem prohlásí, že je únoscům nedá, ale nabídne je jako odměnu tomu, kdo pomůže únosce dopadnout. Riskantní hra se Tomovi nakonec vyplatí, protože se mu podařilo obrátit únosce proti sobě. Závěrečný střet je soubojem nervů mezi Tomem a rafinovaným, vysoce inteligentním šéfem bandy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Howard nedokáže natočit vyloženě strhující film, avšak Výkupné je tématicky natolik zajímavé, že se dvouhodinová stopáž dá naprosto v klidu unést. O klasické klišé samozřejmě není nouze a sem tam si snímek sáhne dokonce na onu střední vlnu hollywoodské řeky, ovšem světlé chvilku jsou. Především některé konkrétní scény jsou výtečné. Za zmínku stojí chytrý "likvidačně policajtský" tah Garyho Sinise, neskutečně sugestivní "čůrací" scéna ke konci a pak především telefonické dialogy mezi Gibsonem a únosci. Trochu zde překáží postava Delroye Linda, která nemá (nebo jsem ho alespoň nenašel) nějaké hlubší opodstatnění. Na závěr by bylo ještě dobré zmínit výtečnou akci. Na Howarda nezvykle hodně krve. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ke konci až neskutečně mrazivý thriller, který ale rozhodně neurazí ani svým dějem před ním. Gary Sinise ve výborné kondici. Navíc jako další plus lze zmínit fakt, že na film se dá v klidu podívat i několikrát, tj. po jednom shlédnutí si přístě určitě řeknete, že podruhé by to mohla být také zábava. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Mám rád, keď je aj prostá zápletka, ako je tu únos syna a žiadosť o výkupné, spracovaná takým originálnym spôsobom. Má množstvo nečakaných dejových zvratov, takže nie je možné predpokladať čo sa stane o 10 minút, a to sa mi veľmi páčilo. Z hercov zahrali perfektne Mel Gibson i Gary Sinise, jediný, kto mi tam prekážal bola Rene Russo, ktorá mi nie je sympatická a hrať podľa mňa tiež veľmi nevie. Originalita scenáru je asi najväčším plusom, ešte lepšie by to však bolo o 20 minút kratšie. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

nemám rád rona howarda, lebo robí filmy, ktoré su pre mňa chladné. willow bol asi jeho najpodarenejšia vec. tento film nemal napríklad kladného hrdinu, nikoho, s kým by sme sa mohli stotožniť - ak neberieme kladňáckeho únoscu Donnieho Wahlberga. Nesympatický milionár Mel Gibson, ktorý pre záchranu neurobí nič, ktorý vlastne celý film je pasívny . . . a vôbec, tam nikto nič neurobí. A ten parchant howard to remeselne dobre natočí, pretože na remeslo on je, to sa mu uprieť nedá. ale inak akási prázdnota ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dlhé roky to bol jeden z mojich najobľúbenejších filmov a názor nemením ani po desaťročiach. Napriek tomu, že od začiatku sú karty jasne rozdané a je známe, kto je únosca, aké sú jeho pohnútky aj kontakty, všetko sa vyvinie vo výborný thriller, presne taký aký si želáte vidieť. S dávkou napätia, akcie, ale hlavne šachovú či až pokrovú partiu medzi otcom uneseného a únoscom. A až dramatické finále rozuzlilo, kto mal v rukách royal flush. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (27)

  • Gary Sinise (Jimmy Shaker) má pri sebe 2 a 3 ručné zbrane. Toto je bežná prax pre NYPD, pretože v prvých dňoch mali zakázané používať rýchlonabíjačku pre svoje revolvery, takže okrem primárnej zbrane nosili aj svoje záložné zbrane a zbrane mimo službu. (Arsenal83)
  • Pôvodný príbeh pochádza z epizódy zo seriálu The United States Steel Hour s názvom Fearful Decision z roku 1954. Ten bol upravený do filmovej verzie z roku 1956 - Ransom! a následne bol prerobený tento film. (Arsenal83)
  • Režisér Ron Howard v skutočnosti chodil do školy s Rene Russo a v rozhovore priznal, že bol do nej zamilovaný, ale bol príliš hanblivý, aby ju pozval na rande. Russo sa neskôr priznala, že sa jej v škole páčil, no nikdy sa neprejavila. (Arsenal83)

Související novinky

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

Hardy, Oldman a vraždění na sovětský způsob

23.03.2013

Je libo dobovou kriminálku s prvky konspiračního polit-thrilleru? Se špičkovým obsazením? Odehrávající se v Sovětském svazu ještě za Stalina? Zdá se, že Ve stínu dostane z Hollywoodu tučnou… (více)

Reklama

Reklama