Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Na okraj tohoto pěkného dokumentu si připisuji výstižnou báseň Margaret Atwoodové: "The moment when, after many years / of hard work and a long voyage / you stand in the centre of your room, / house, half-acre, square mile, island, country, / knowing at last how you got there, / and say, I own this, // is the same moment when the trees unloose / their soft arms from around you, / the birds take back their language, / the cliffs fissure and collapse, / the air moves back from you like a wave / and you can’t breathe. // No, they whisper. You own nothing. / You were a visitor, time after time / climbing the hill, planting the flag, proclaiming. / We never belonged to you. / You never found us. / It was always the other way round." ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prvni komedie Leonarda Di Capria? Rezie Cislo 5 zije? Nejlepsi song Trenta Reznora za poslednich x let? Ale jinak zasadni poselstvi, nicmene to ze Gloupu Woupu je realne uz vime preci od roku 1999 kdy nam to vysvetlila Futurama ve famoznim kratkometraznim dokumentu Global Warming - None Like It Hot! 9/10 ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Krásně natočený dokumentární snímek "Je s námi konec?" laicky zachycuje hlavní problematiky, které podporují globální oteplování.. Leonardo DiCaprio ve spolupráci s National Geographic svižně cestuje po světě a navštěvuje nejrizikovější místa, rozpráví s odborníky i obyčejnými domorodci.. Jednoduchou technikou shrnutá fakta.. Nic nového mne nepřekvapilo, ale pro povrchnější znalce (a polopatické Američany) vysvětleno beze zbytku velmi odlehčenou a poutavou formou.. Doporučuji každému, kterému není jedno, jak to na naší planetě bude vypadat za 50 let.. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vážim si Lea za jeho prístup k ekológii. Pravdepodobne si je vedomý toho, že jeho popularita prispeje k tomu, aby si ľudia dokument pozreli a ukázali aspoň malú snahu pri riešení tohto problému, ktorý sa týka nás všetkých. Leo toho videl dosť a diváci mnoho z toho čo videl, môžu vidieť práve v tomto dokumente. Každý, kto má aspoň 30 rokov, môže tieto zmeny vidieť. Stačí si spomenúť koľko snehu sme mali v detstve, aké kruté zimy boli vo vojnových rokoch atď...a porovnajte to s dnešným zimným obdobím. Ako sa spomína v tomto dokumente, je možné, že naši potomkovia uvidia sneh len vo vysoko položených miestach. Dokument je fajn, poukazuje na problémy, ale málo hovorí o ich riešení. Koľko energie spotrebovala práčka kedysi a koľko dnes? Koľko energie spálila žiarovka kedysi a kam sme sa dostali vďaka led technológii. Začína sa vo veľkom výroba áut na batérie a dokument obsahuje niekoľko minút práve z veľkotovárne Tesla.Výroba energie zo slnka, vetra, vody sa stále zvyšuje. Bolo tu miesto aj pre pár pozitívnych správ, ale je jasné, že tých zlých je podstatne viac. Každý z nás môže niečo málo urobiť. Separovať odpad, šetriť energiami, nepodporovať výrobky, ktoré majú na ekológiu zlý dopad. Za posledných 100 rokov sme planétu Zem riadne "vykuchali" a mnohým to začína dochádzať až teraz. Verím, že ešte máme čas na záchranu a že sa poučíme. 80%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento DiCapriův dokumentární počin má tu vlastnost, že vás donutí přemýšlet o našem světě. O tom, jak si jej vědomě i nevědomě ničíme a postupně si stahujeme smyčku kolem krku. Pakliže se něco v dohledné době nezmění, bude lidstvo litovat. Není sporu o tom, že se Země otepluje (kdo tvrdí, že ne, tak je buď slepý, nevnímavý či hloupý, neboť úbytek sněhu v posledních zimách a smazávání rozdílů mezi ročními obdobími je jasným důkazem toho, že se něco děje i v našem bezprostředním okolí), byť podobné cykly se v historii opakují (za Karla IV. se prý v oblasti Polabí pěstovaly melouny), je nutné si uvědomit, že v tehdejších dobách nedocházelo k masivnímu kácení deštných pralesů, neexistovaly monstrózní továrny, jaderné elektrárny, motorismus, letecká doprava, atd., tudíž člověk do přírody zasahoval daleko méně a přirozené cykly tedy nebyly tolik ovlivňovány lidským činitelem. Ale dost o tom. "Je s námi konec?" je záslužným počinem, který sice nic nezmění, ale na problémy je třeba upozorňovat a čím vážnější jsou, tím je potřeba být hlasitější a zapojovat do volání po změnách i známé tváře, jejichž slovo má, chtě nechtě, delší dozvuk než hlasy prostého lidu. Je příjemné, že i taková primadonka, jakou je Leonardo DiCaprio, není zabedněný a budoucnost života na modré planetě mu není lhostejný. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama