Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Český překlad názvu je vlastně mnohem blíže celkovému vyznění filmu. Je to klasická věc od National Geografic - hodně působivých obrázků a informací málo - alespoň pokud máte v dané problematice nějaký elementární přehled. Tomu, kdo viděl třeba Goreovu Nepříjemnou pravdu (jakkoli lehce manipulativní), bude Before the Flood připadat jako vlažnej čaj. DiCapriovi věřím jeho zápal, ale ve své roli působí jako školáček, který se pořád ptá, jestli červená je opravdu červená. Což působí trochu hloupě, ale filmu to slouží k dobru, protože - jak se domnívám - jeho smyslem není ani tak do hloubky informovat, jako spíš alarmovat většinovou veřejnost, která na tématu dosud neměla žádný zájem. Poslat zkrátka emotivní zprávu, že (slovy Dylana Morana) "jsme jediný živočišný druh, který planeta posílá soustavně (a oprávněně) do hajzlu". ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Leonardo DiCaprio poutavě vypráví o problémech moderního světa, zejména pak o průmyslové devastaci přírody člověkem a klimatických změnách. Jistě, je to všechno velmi alarmující, nicméně zde není vytyčeno žádné konkrétní řešení, takže se zde, stejně jako v mnoha dalších dokumentech, pořád chodí jenom kolem horké kaše, která má navíc jen minimální dopad na samotného diváka. ()

Reklama

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Mnoho ľudí vyčíta že Before the Flood nejde do hĺbky a iba povrchne zobrazuje problém. Je to síce pravda, ale tento dokument nikdy nemal byť komplexnou štúdiou globálneho oteplovania, ale iba zdvihnutým prstom, ktorý má vďaka perfektnému Reznor-Atticus soundtracku až apokalyptický nádych a ja zaň všetkým zúčastneným ďakujem, lebo je veľmi dôležitý a som rád že sa o ňom hovorí. ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Velký dík a respekt Leovi, takovéto lidi teď opravdu potřebujeme. Už je skutečně nejvyšší čas něco pro tu naši Zemi udělat. Nikdy nepochopím, proč velká část lidí věří raději mudrlantům typu Klaus nebo Trump, namísto opravdovým odborníkům, vědcům, kteří jsou 100x kompetentnější se k tomuto vyjadřovat. Faktických důkazů o globálním oteplování už "naštěstí" přibývá natolik, že již nebude možné to populisticky bez jakéhokoliv vysvětlení smést ze stolu s tím, že nic takového se neděje. Dokument doporučuji všem! ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(167/2017) / V rámci dokumentárnej tvorby nijak zvlášť film neohromí, trošičku možno pripomína Before the Flood skoršie Moorove veci. Čo je tu dôležitejšie je "message" filmu a s Capriom či bez, je takýto dokument viac ako potrebný. Nemyslím, že niečo zásadné zmení, ale aspoň podáva (smutné) svedectvo o dobe post-faktuálnej, len tak pre pripomenutie, a odkaz do budúcna, že sme o tom všetkom vlastne vedeli. (7/10) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)
  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra dokumentu byla záměrně načasována tak, aby rozproudila debatu na téma klimatických změn ještě před volbou 45. prezidenta Spojených států amerických. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama